Венера във въздушните знаци на зодиака

Венера във въздушните знаци на зодиака

Хората с Венера във въздушни знаци търсят единство и сливане с другите в областта на идеите. Те се нуждаят от партньори, с които да се свържат на нивото на идеите, на общите духовни концепции и принципи, или на базата на споделени интелектуални интереси. Те търсят спътници, с които да се чуствуват интелектуално стимулирани и да обменят идеи. И ако това не се случва, те се чуствуват фрустрирани и разочаровани. Физическото привличане за тях може да бъде второстепенно - по-важно за тях е общуването и духовния контакт.

Тези хора са обикновено много общителни, приятелски настроени, винаги заинтерисувани от хората около тях. Те имат потребност да бъдат обкръжени от много хора, да правят непрекъснато нови запознанства, да участвуват в много начинания, да пътуват и да имат много приятели. Ако искате да спечелите вниманието им, не им предлагайте спокойни вечери в къщи, нито прекалено много домашен уют. Ако партньорът има има Венера във воден знак, той ще бъде често наранен и обиден, защото ще тълкува поведението им като студенина и незачитане. Но за хората с въздушна Венера е важно да споделят начинанията им и те изразяват любовта си като предлагат на другия да сподели с тях тяхните интереси.

Те се чуствуват привлечени от хора с бърз ум, които са способни да разсъждават, да сменят бързо темите, да дискутират различни проблеми и особено да не задълбочават прекалено много в емоциите . Тежките емоционални сцени могат да са крайно трудни и отблъскващи за тези хора, особено ако в хороскопа им има и други планети във въздух. Те обичат да говорят за любовта, да анализират понякога с часове връзката си, да уточняват отношенията си, но не и да преживяват дълбоки и неконтролирани емоции. За тях е много лесно да организират събития, да посещават купони, кина и концерти, да могат да споделят с партньора си всичко, което интригува и стимулира духа им. Те се чуствуват пренебрегнати и отблъснати, когато другия не желае да разговаря и общува, когато той не се интерисува от нещата, които те предприемат. За да се чуствуват обичани, трябва да получават въпроси и любовта трябва да се изразява с думи.

Физическият контакт или скъпите подаръци също не могат да бъдат на първо място в приоритетите им, някои от тях не се чуствуват прекалено свързани с тялото си, нито с емоционалната си природа. . Те обикновено непрекъснато търсят вербално потвръждение на това, че ги обичат, може би защото за тях е трудно да се доверяват на чуствата си. Могат да изглеждат много странни и повърхностни за хората с повече планети във водни знаци, но те живеят в ума и подчиняват чуствата на разума си. В някои случаи тяхното хладно и дистанцирано поведение може да бъде много нараняващо, но често те демонстрират студенина точно когато се чуствуват много объркани от някакви по-дълбоки чуства. За тях е трудно да признаят и изразят толкова нецивилизовани чуства като ревност, гняв, желание за отмъщение, освен ако не разполагат с някой Марс в Скорпион. Много често изобщо отричат такива чуства в себе си и ги проектират върху партньорите си. Те имат емоционалната природа на деца в много отношения - ако се влюбят дълбоко могат дълго да изпитват любов и привързаност и да отдадат сърцето си в някои случаи за цял живот независимо от външната форма на връзката. Но ако не са влюбени могат не по-малко успешно да държат възможностите си отворени на няколко места едновременно. Вечното търсене и желанието да не сбъркат, ако се ангажират докрай е много присъщо за Венера в знаците на въздуха.

Тези хора се нуждаят от много свобода и пространство. Ако партньорите им очакват прекалено много близост, те могат да се почуствуват задушени. За тях е важно да общуват с различни хора и понякога това се възприема като заплаха от другия във връзката . Но хората с Венера във въздушен знак обикновено имат ясна представа как трябва да изглежда връзката им особено в аспектите, свързани със свободата и равноправието. Другият важен момент - това е диалогът, комуникацията,

Венера в Близнаци
Тези хора са често много леки, живи и приятни при общуване. Те лесно правят контакти, притежават естествено любопитство и това дава възможност за широк кръг от познати и приятели. Те обичат да задават въпроси, да събират информация, в много случаи са много търсени за социални събития и не страдат от липса на възможности. Понякога могат да бъдат повърхностни, да се плъзгат от тема на тема без да се задълбочават, но почти не натоварват при общуване. Много от тях са майстори в изкуството на флирта и преминават от един в друг без особени усилия, не обичат да са сами, а и да се ограничат само с един човек им изглежда притеснително. Често преминават през живота си в паралелни връзки или поне теоретично разглеждат възможностите за такива. Майстори са и в маневрите, които предприемат, когато искат да се дистанцират без да прекъсват контакта. Не обичат да се задълбочават в проблемите на връзката, не обичат да се обременяват с тежки размисли, ако връзката започне да им натежава могат да си потърсят бързо друга възможност.

Те харесват хора с идеи, с проекти, такива около които се случват много неща и с които могат да говорят на различни теми. Не обичат предсказуемите хора и ситуации, обичат изненадата, промяната, движението във връзката. Не понасят статичните отношения и прекалено фиксираните отношения.
Обичат да засипват партньорите си с писма, съобщения и обаждания, но очакват и партньорите да им отговарят със същото. Хората с венера в Близаци често са майстори в любовните смс-и , но също така те държат и на приятелството във връзката. И въпреки, че не са особено постоянни, да загубят партньора си е много неприятно за тях. При всички случаи те влагат много енергия във връзките си и за много хора е изключително освежаващо и забавно да бъдат във връзка с такъв партньор.

Венера във Везни
Везни е знакът на баланса и партньорството, Венера в този знак е в своя дом и тя може да даде много чар и харизматичност на хората с това разположение. При много от тях обаче изниква и колебанието в каква степен трябва да се посветят на партньора и да се адаптират към него, и доколко да бранят своите граници.
Като цяло тези хора обикновено са възпитани, дипломатични и много привлекателни. Понякога прекаляват със стремежа да се харесат и да са учтиви, защото губят връзката със себе си и не знаят какво всъщност изпитват към партньора си. За тях е непоносимо да бъдат в компания на хора, които не ги харесват. А често се чуствуват и виновни, че не харесват другия или не могат да намерят думи, с които да общуват. Те трябва да внимават да не прекаляват с учтивостта и вниманието, когато всъщност се чуствуват некомфортно в определена ситуация. Понякога във връзките им се стига до много недоразумения и объркани ситуации, защото за тях е трудно да изговарят неприятните истини. Понякога лавират с години, тъй като не намират сили честно да формулират как изглежда за тях ситуацията и какво всъщност искат.

При тях е силно подчертан стремежът към спокойствие и хармония в отношенията. Те се чуствуват подтиснати, когато партньорите им не се държат мило . Обикновено харесват хора, които изглеждат изискано и имат добри маниери, които са култивирали поведението си. Венера във Везни мрази грозното и просташко поведение, много често има афинитет към изкуството или дизайна.

Когато са влюбени те са много внимателни към партньора си и за тях е естествено да се съобразяват с желанията му, да се грижат за него. Имат изключителен усет за това как се изгражда добрата връзка, но понякога прекаляват с желанието да се харесат. Най-важното за тях е да могат наистина да споделят живота си с партньора, когото харесват. Всъщност споделяне е ключовата дума за Венера във Везни

Венера във Водолей
Тези хора желаят винаги да изяснат рационално и прецизно основите и границите на връзката си. Във Водолей съществува обикновено най-силното нежелание да се занимават с интензивни емоции. Дълбоката интимност и близост за много от тези хора е непозната област и често те се държат хладно и дистанцирано, за да не допуснат прекалено сближаване. За тях най-важно е приятелството и те са щастливи, когато го постигнат във връзката си. Обикновено са и много интелигентни и приятни събеседници.

Те обикновено не се държат собственически и демонстрират, че не са ревниви, не понасят тези качества и в партньорите си. Разбира се, Венера във Водолей може да бъде точно толкова ревнива и гневна, колкото другите знаци , но често проектират това върху партньорите си. Обичат да анализират и да изясняват как трябва да изглеждат нещата, но стигне ли се до емоционални претенции, често се затварят и бягат.

За тях е много важно партньорът им да споделя възгледите им, хобитата им, убежденията им. Те могат да са доста фанатични - виждат своята истина като окончателна и имат трудности да се вживеят и разберат как изглежда ситуацията за другите. Емпатията не е най-силната страна на Вeнера в знака на Уран. Те имат много принципи - включително за справедливост, за равнопоставеност, за това как трябва да се развива връзката. Вярват в откровеността, отвращават се от лъжата и подлостта, но понякога нараняват дълбоко другия с прекалена прямота. Те не са дипломати, но са изключително лоялни и верни приятели. Когато се ангажират сериозно, връзките им са много продължителни.

« Обратно

Коментирай

Напишете коментар...

Още статии от тази категория

© 2012-2020 Мира Кунева. Всички права запазени
© 2019 Космически уеб дизайн: Крис Дизайн Арт ЕООД