Венера в огнените знаци на зодиака

Венера в огнените знаци на зодиака

Според древното учение на суфите дълбоко в нашите сърца има есенция с цвят на злато и вкус на мед, която усещаме като нежно и меко присъствие, като чистота и сладост. Това според тях е любовта като състояние на нашето съществуване, любовта, с която сме сме родени. Когато по-късно в живота ни на зрели хора ние усещаме сладостта на тази есенция се появява желанието да я споделим с другите, да се свържем с тях и така да станем по-цялостни или удовлетворени . Астрологически символ на тази златна есенция може да бъде само планетата Венера , тъй като тя е сигнификатора на всичко, което намираме за красиво, желано и ценно, на това как се свързваме с другите и това заради което ценим и уважаваме себе си.

В индивидуалният хороскоп значението на Венера се определя чрез зодиакалния знак, в който се намира планетата, чрез дома на хороскопа и аспектите, които сключва с другите планети. Знакът, в който се намира нашата Венера показва качествата, които ценим или намираме за привлекателни, за това, което стимулира интереса ни, събужда любовта ни, за това, какво очакваме в една връзка. Знакът на Венера подсказва как даваме и получаваме чуства, как споделяме и какво ни дава възможност се почуствуваме ценени от партньора си. И макар любовта като есенция или енергия да е еднаква, Венера в 4-те стихии на зодиака има различни начини, по които да се проявява и е добре да имаме представа за това, защото често проблемите в нашите връзки произтичат от нашите очаквания и от това, че не разбираме любовта, грижата и споделянето по еднакъв начин. Да разберем нагласата на другия в любовта понякога може да бъде ключов момент в отношенията, защото тогава можем и по лесно да оставим другия да бъде това, което е или да му дадем това, което за него е ценно. Не по- малко важно е да знаем и какво всъщност самите ние искаме и очакваме в любовта. Много често в началото на една връзка забравяме собствените си потребности или най-малкото ги изместваме на заден план с идеята да спечелим любовта на другия. По-късно започват стаени или проявени копнежи, недоволства и оплаквания, че не получаваме това от което се нуждаем.

Венера в Огнените знаци
Хората с Венера в огнен знак са романтици, те вярват в любовта от пръв поглед и могат да изразят любовта си по драматичен и страстен начин. За да се чуствуват обичани трябва да получават от партньорите си възхищение и признание, защото лесно се чуствуват пренебрегнати. Когато са влюбени те са способни да обсипват партньорите си с внимание и подаръци, могат да са много сърдечни и щедри. Те са влюбени в любовта понякога повече отколкото в партньора си, имат нужда от вълнение, разнообразие, те вярват, че любовта може да бъде вълшебна, вълнуваща и са много склонни към фантазии. Тези хора имат проблеми, когато трябва да се приспособяват към делничното и битовото и често виждат в своите любими и приятели повече качества и ресурси, отколкото те притежават. Обикновено хората с огнена Венера са харесвани заради своята общителност и сърдечност. те не обичат да са сами и са най-щедрите, когато обичат или канят гости. Въпреки своята очевидна екстровертност и топлина те не могат да бъдат лесно опознати и не винаги първият поглед дава вярна информация за тях. Те са много чуствителни и интуитивни и тяхната енергия непрекъснато се променя, освен това те рядко разкриват себе си докрай. Едно е ясно обаче - харесват ли някого, те го показват без намеци и колебание, така че поне винаги е ясно дали си харесван или не от тези хора. Вярно е също, че те много бързо усещат студенината в партньора и много бързо се чуствуват отблъснати в тези случаи, тъй като Венера в огнени знаци носи добре прикривана вътрешна несигурност и бърза ранимост.
Ако имаш връзка с Венера в огнен знак е добре да си внимателен с забележките, но тези хора могат да напълнят живота ти с енергия и ентусиазъм.

Венера в Овен
Това е може би най-страстното положение на Венера, за тези хора да започнат връзка е много лесно, ако чуствуват силно емоционално привличане. Те не се съобразяват особено с практичните доводи и често виждат партньора си много романтично, поне в началото. Обикновено са добронамерени до степен на наивност, очакват най-доброто и са много директни. За тях е огромно нараняване да установят, че са били мамени в любовта. Те нямат проблем да проявят инициативата, скачат с главата напред и много директно заявяват какво искат, енергията на знака Овен не понася постепенните развития и бавното опознаване. Ако една жена търси мъж, който да цени нейната независимост и искрено да я подкрепя в изявите и е добре да си потърси мъж с Венера в Овен /ако разбира се планетата в неговия хороскоп не е наранена/.

Освен това хората с Венера в Овен са и много независими и обичат да да бъдат себе си, което често води до конфликти във връзките. Те дават щедро любовта и подкрепата си, но изискват от партньорите си много свобода и респект. С тях обикновено не е скучно и те винаги внасят някакъе елемент на напрежение във връзката. Те са много раними и когато са предадени или наранени могат да са крайно гневни и избухливи. Но обикновено вярват докрай в идеалната любов и продължават да я търсят след поредното разочарование.

Венера в Лъв

Тези хора могат да крайно щедри, сърдечни, склонни да протежират и глезят хората, които обичат . Те са много горди, много чуствителни към пренебрежение и могат да са изключително лоялни. Страдат изключително, ако регистрират изневяра или измама, въпреки, че когато са влюбени могат да приемат какви ли не обяснения и извинения. Това е най-лоялното разположение на Венера. За да се чустват обичани трябва да получават много комплименти и признание. За тях е важно да бъдат респектирани, те са много горди, лесно е се почуствуват пренебрегнати и отхвърлени. По принцип респектът е важен за всички с Венера в огнен знак, ако те не се чустват ценени или вече не респектират партньора си лесно губят интензивните си чуства.

Хората с Венера в Лъв вярват, че са специални и обикновено избират партньори, които да отразяват това, освен това някои от тях държат партньорите им също да са по-специални. Мъжете с това разположение често избират актриси, певици или жени от подиумите, те трябва да бъдат с кралици, не с някаква си жена. Жените с това разположение обикновено харесват успели и светски мъже. Венера в Лъв са много темпераментни и страстни, те обичат лукса, забавленията, партитата и не на последно място обичат да блестят с партньорите си. Най-сигурният начин да ги хвърлиш в ръцете на друг е като не ги забелязваш и не признаваш тяхните качества и постижения. От друга страна обаче те могат да са най-даващите и подкрепящите партньори, когато са щастливи . Те имат богат любовен живот и могат да обичат много дълго, но ако започнат нова връзка могат да прехвърлят същата страст и дълбоки чуства изцяло към новия партньор.

Венера в Стрелец
Тези хора искат да споделят с партньора си всичко, което правят. Те обикновено са динамични, непрекъснато организират нещо, знаят всички клубове, концерти и обичат всичко най-модерно. Някои от тях са сноби, други просто обичат новото, адреналина, всичко, което създава оживление. Те обичат разговорите, хумора, обикновено умеят да забавляват приятелите си . Те също обичат в някаква степен да показват чуствата си по драматичен начин, обичат драмата и понякога връзките им са много драматични. В повечето случаи те са директни и прями. Не ласкаят, не правят комплименти, изразяват направо мнението си. Ценят тези качества и в партньорите си.

В повечето случаи те не обичат домашния уют и се стремят да запълнят живота си с повече забавления и приключения. Те се нуждаят от свобода и собствено пространство, така че ако партньорът им е обсебващ и ревнив, обикновено не чакат безкрайно дълго преди да опаковат багажа си. В повечето случаи те също дават свобода на своите партньори. Те се влюбват лесно, но рядко се отдават на 100% и изпитват неприязън към досадни задължения и към скуката и битовите проблеми. Импулсивни са и могат да скочат в много дълбоки води, след което дълго могат да търсят изхода.

Те са изключителни идеалисти и виждат и очакват най-доброто от партньора си. Идеализмът им често води до разочарование и огорчение , защото за партньорите им става трудно да задоволят високите очаквания на Венера в Стрелец. Те са склонни и към смени във връзките, тъй като обикновено вярват, че да срещнат идеалния партньор е въпрос на време. Венера в Стрелец обича да живее в бъдещето и трудно се концентрира в настоящето.
Тяхният партньор трябва да споделя тяхните интереси, хобита и идеи и да им дава достатъчно свобода. Ако тези условия са изпълнени те се проявяват като чудесни, оптимистични и щедри партньори, които непрекъснато внасят нови елементи в отношенията и са много сърдечни.

« Обратно

Коментирай

Напишете коментар...

Още статии от тази категория

© 2012-2020 Мира Кунева. Всички права запазени
© 2019 Космически уеб дизайн: Крис Дизайн Арт ЕООД