Кармична астрология - кармата в хороскопа

Кармата в хороскопа

Темата за кармата е една от най-нашумелите в наши дни. Всички говорят за кармата, за нейните уроци, за предопределените ни от съдбата хора. В много случаи темата за кармата започна да става най-често срещаното обяснение за нашите проблеми, което в някои случаи според мен пречи да вникнем с по-голяма дълбочина в случващите се събития. Кармичната астрология в западният й вариант е сравнително нов раздел на астрологията. Класическата западна астрология се развива в християнско общество, на което идеята за прераждането е чужда.

Кармична астрология. Кармата в хороскопа.

И

нтересното за мен тук е , че наистина добрите астролози в тази област обикновено получават информацията на ченелинг и в много случаи имат шаманска инициация - Мартин Шулман, Джеф Грийн. Информацията не може да се провери в практиката за разлика от другите раздели, но обикновено дълбоко в душата си ние чуствуваме или знаем, че това е така. В много случаи житейската ни ситуация вече го е и показала.

Астрологичната карта показва не само уроците и дълговете ни от минали животи, но и висшият духовен път, който душата е избрала преди да се прероди. Ние имаме избор дали да тръгнем по този път или не, но все пак е добре да знаем нещо за посоката.

Кармичната астрология показва потенциала от стойности, способности и убеждения, с който влизаме в този живот. Да следваш своите кармични уроци и посока носи често успокоение и яснота в живота и много често-видими успехи. По-лесно все пак е да плуваш по течението. Обикновено периода около 36-тата година на живота е много показателен - областите на живота, в които изпълняваме кармичните си цели бележат видим разцвет и подем, и обратно - тези, в които си вървим по старите модели често тръгват надолу или даже се разрушават.
Другото, което вълнува хората са връзките, взаимоотношенията им с техните партньори, деца, родители, кои са уроците, които трябва да усвоим в тези взаимоотношения. На този въпрос отговарят кармичните аспекти в синастрията.

Добре е да знаем, че кармичен не значи доживотен, задължителен или принудителен. По-често ние имаме връзки за определен период от време с някой, който ни показва нещо за самите нас и след това и двамата сме свободни да поемем по пътя си. Ако кармата е наистина много тежка може да сме принудени да се грижим за някой болен и да не можем да си тръгнем, но тези случаи са единични. Не е необходимо да програмираме съзнанието си с мисълта, че кармично сме обременени или задължени. В края на краищата всичко е карма, всяко наше действие създава кармата за следващите ни животи и така или иначе преди да постигнем Нирвана не можем да излезем от спиралата. Така че е добре информацията за кармата също да се ползва със здрав разум.

Сигнификаторите на кармичните уроци в хороскопа са Северният и Южен лунен възел, транссатурновите ретроградните планети, особено Плутон, Хирон ,Черната луна (Лилит) и точката Вертекс. . За мен най-добрите книги са „ Астрология на душата” на Жан Спилър, която заслужено е преиздадена за трети път „Кармична астрология” на Мартин Шулман и "Плутон " на Джеф Грийн, които не са преведена и затрудняват разбирането. За тези, които четат на английски препоръчвам Р. Блашке. Темата за лунните възли е обширно разглеждана и коментирана в много книги и затова аз искам да се спра на някои други кармични индикации в хороскопа.

Какво още да видите

Кармична астрология. Кармата в хороскопа.

Кармата в хороскопа

Кои са сигнификаторите на кармичните уроци?

Вижте повече
Кармичните уроци в хороскопа

Кармична астрология

Имаме ли кармични връзки и какви са нашите уроци

Вижте повече

Астрологичен видео блог

разнообразни теми

астрология

от Мира Кунева
Вижте повече
© 2012-2020 Мира Кунева. Всички права запазени
© 2019 Космически уеб дизайн: Крис Дизайн Арт ЕООД