Прогнози за бъдещи събития - Астрологична прогноза

Бъдещи събития в астрологията

Астрологичните прогнози са разделът, който най-много привлича и най-много плаши хората от векове. Всеки от нас е чувал за изумителни страшни или точни прогнози, направени от астролози във вековете. Много често хората дори се страхуват да се обърнат към астролог, за да не чуят нещо фатално и страшно, с което трябва да продължат да живеят. За съжаление има и много хора наистина изплашени с манипулативно направени прогнози. Освен че никога не съм видяла такива прогнози да се сбъдват, в повечето случаи дори не са направени на базата на истинска астрология.

Прогностична астрология. Бъдещи събития.

Аз лично винаги казвам на изплащените си клиенти, че бих поискала съответният предсказател да ми покаже къде точно е написано това . Все пак астрологията е наука, т.е. борави с документирани правила. Друга част от клиентите, обикновено мъже се страхуват в началото, че някои или нещо ще започне да контролира живота им или, че прогнозите ще им създадат програми, по които те подсъзнателно ще започнат да действуват. Ако беше толкова лесно да направим живота си с подсъзнателни внушения по-добър, предполагам, че астролозите щяха да действуват повече като дядо Коледа.

В наши дни има и други мнения - много привърженици на Новата епоха са убедени, че с мисъл-форми могат да управляват живота си и отричат изцяло тази огромна част на астрологията. Те смятат, че в Новата епоха е излишно и много старомодно да предсказваш. Предполагам, че те щяха да са много прави, ако наистина имахме по-сериозен контакт с Висшият ни аз и с пълно доверие можехме да приемаме превратностите на живота. Докато достигнем обаче това просветлено състояние на съзнанието, повечето от нас все пак се нуждаем от някакъв пътеводител или прогноза за времето.

Първото, което е добре да се знае е, че прогнозите в хороскопа се случват с някаква вероятност - никога не може да се достигне 100% познаваемост. Според изследвания на американски астролози добре направената хорарна астрология достига 80 -85 % вероятност. Според моите клиенти, в годишните хороскопи, където нещата се прецизират се достига 70 - 80 % познаваемост на събитията. Ако някой твърди, че може да даде съвършено точни прогнози за събитие, то той е или некомпетентен или измамник.

Поради това и не трябва да се се приемат сериозно прогнози, които ни заплашват с някакви лични бедствия. Астрологията не може да опише толкова точно събитието. Тя описва природата на събитието или възможната промяна, областите от живота, които ще бъдат засегнати от тази промяна и интервала от време, в който това ще се случи и това почти винаги е точно. Когато едно събитие се случи много астролози ще обяснят на базата на астрологични зависимости защо това се е случило, но случаят с предварителното му прогнозиране не е точно такъв. Астрологията работи с много фактори, много неща се отчитат едновременно, особено ако използуваш едновременно няколко метода, без което пък не можеш да постигнеш прецизност.

Човешкият ум не може да обхване, претегли всички тези фактори и толкова информация наведнъж. Поради това астрологът трябва да вземе решение на базата на част от факторите, което всъщност и повлиява точността. Освен това хората имат свободна воля да използуват или не тенденциите в хороскопа - възможно е да имаш тенденция за брак в тази година, но точно този партньор да не е принца, който си чакаш от години. Много често всички ние си действуваме неосъзнато по някакви модели, заложени от детството, или от минали животи и въобще не виждаме възможностите в момента. И как ще се възползуваме от тенденциите в хороскопа зависи от нивото ни на възприемане на живота, от нивото, на което функционираме. Ако сме се оставили да затънем в хронична депресия, апатия и алкохол как да грабнем възможностите и на най -прекрасните транзити на Уран? И обратното - когато имаме стабилна професия и знаем какво можем и най-тежките планетарни влияния ще блокират или възпрепятствуват само временно амбициите ни и възможностите за успех.

И все пак астрологията работи с това, "което може да се случи" , с това което се случва в удивително голям брой случаи, без всичко това да е свързано с факта дали вярваме или не вярваме в нея. Прогнозите постигат много по-голяма точност, когато се отчитат конкретните условия в живота на човека, миналият му опит, когато се знае какви цели има в момента. Много хора смятат, че е добре да не дават информация на астролога или поне първият път той да бъде проверен. Това е разумно, но може да ти загуби време и точност. Хороскопът е набор от възможности и астрологът не е ясновидец, който вижда къде точно си ти в момента и кои ресурси дотук си предпочел да използваш.

Друг въпрос е какво и колко напред е смислено да се прогнозира. Според мен повечето прогнози са смислени в рамките на не повече от 5-6 години, тъй като ние не можем да видим някакви реални неща за себе извън този интервал и обикновено не правим планове и проекти за бъдещето, надхвърлящи това време. Освен това при прогнозите трябва да се използват комбинирани няколко метода - транзити, поне две системи прогресии , слънчеви революции, лунни месеци. Много често начинаещите в астрологията се опитват да прогнозират на базата само на транзити или само на дирекции и са разочаровани от резултатите. Но астрологията отразява самия живот с неговите многообразни и противоречиви възможности и събития, така че няма астрологични правила , които винаги да се сбъдват на 100 %.
Много полезни са подробните годишни хороскопи , когато вече планираме някакви неща за годината и искаме да знаем как ще се разположат събитията във времето. Когато се задават конкретни въпроси са необходими също средствата на хорарната и елективната астрология или синастрията, която отчита взаимодействието на двата хороскопа.

Добре е също да се знае какви са смислените зони на използуване на астрологията. Аз не бих заложила кариерата си в тотално ново направление, ако нямам вътрешно убеждение и не съм премислила потенциала си, само защото някой ми е казал, че определена работа е заложена в хороскопа ми и ще бъде много успешна за мен. Астрологията все пак е за мислещите, не за наивните или тези, които си търсят водач. Също така обикновено е необходимо време -понякога година-преди да осъзнаем как точно да използваме прогнозите и как да подредим действията си спрямо тях, за да сме ефективни. В много случай най-добрият вариант да повлияем на съдбата си е като изберем максимално подходящото време (предмета на елективната астрология ) за да предприемем действие.
Друга възможност са слънчевите революции, които определят част от тенденциите за годината и които се променят според мястото на посрещане на рожденния ден, тема, която ще разгледам отделно.

Какво още да видите

Транзитите в астрологията

Още за транзитите

Научете повече за тежките планетарни транзити

Вижте повече
Транзитите на Плутон, Нептун и Сатурн към Слънце и Луна

транзитите в астрологията

Транзитите на Плутон, Нептун и Сатурн към Слънце и Луна

Вижте повече

Астрологичен видео блог

разнообразни теми

астрология

от Мира Кунева
Вижте повече
© 2012-2020 Мира Кунева. Всички права запазени
© 2019 Космически уеб дизайн: Крис Дизайн Арт ЕООД