Хорарна астрология - Отоговор на конкретен въпрос

Отговор на конкретен въпрос

Хорарната астрология е древен раздел, при който се съставя хороскоп за точното време, в което астрологът получава конкретен въпрос от клиента си.
За мен хорарната астрология е едно от най-вълшебните неща в тази огромна наука, тъй като в много случаи е почти невъзможно да си представим как моментното разположение на звездите може да даде адекватен отговор на тривиални въпроси като:
„Къде са ми загубените ключовете?”, „Окончателна ли е раздялата ни?”, „Да купя ли тази къща/кола?”, „Ще взема ли изпита си?” и т.н.

Хорарна астрология - отговор на въпрос

Х

орарната астрология е древен раздел, при който се съставя хороскоп за точното време, в което астрологът получава въпроса от клиента си. За мен хорарната астрология е едно от най-вълшебните неща в тази огромна наука, тъй като в много случаи е почти невъзможно да си представим как моментното разположение на звездите може да даде адекватен отговор на тривиални въпроси като „Къде са ми загубените ключовете?”, „Окончателна ли е раздялата ни?”, „Да купя ли тази къща/кола?”, „Ще взема ли изпита си?” и т.н. Хорарната астрология е използвана още в древността и в литературата са запазени блестящи образци на изкуството да се даде отговор от IV-Vв. от Александрия и Сиена.

По-късно през 16-17в. този тип астрология се възражда в Европа и особено известен става англичанинът Уилям Лили със своя обширен труд „Християнска астрология”.

Хорарна астрология - изглежда просто, тъй като отговорите, които дава са бързи и конкретни, което и създава впечатлението, че тълкуването на хорарната диаграма е просто.
Всъщност това е много сложна система с изключително много и стриктни правила в сравнение с всички други раздели на астрологията. Всеки въпрос, всеки проблем се свързват със сложна система от сигнификатори, след което се разглеждат връзките между тях, за да се определи отговорът на въпроса. Съществуват много правила според които картата може да се отхвърли като невалидна за дадения момент или въпрос и т.н.

Хорарната астрология отговаря на конкретни въпроси от живота, които изискват някакво прагматично и бързо решение. Тя не е подходяща за въпроси, които засягат кармични връзки и уроци, бъдещ житейски път или емоционалните и психологически преживявания. Тя е добра да отговори на въпроси като „Дали къщата, която ще купя е ипотекирана, дали е с уредена собственост и има ли дефект?”, „Дали новото ми запознанство ще прерасне в сериозна връзка? „Дали това бизнес пътуване ще е успешно?”.

Докато хорарната астрология може да отговори на въпрос за дефектите на имота, елекционалната астрология може да избере перфектният момент за сключване на самата сделка. Ако обаче нямаме възможност да планираме пътуването си за добър период, то можем да получим поне отговора на хорарната как ще премине .

Във всички случаи тя трябва да бъде използвана заедно със други раздели от астрологията за да даде пълен и точен отговор. Отговорите, получени по този начин могат да убедят дори най-скептичните. Резултатите не спират да учудват дори клиенти, които познават потенциала на хорарната астрология и понякога самите астролози онемяват пред принципно невъзможната точност на отговорите.

Най-хубавото при хорарната астрология е, че тя ни дава свобода на действие, на избор,когато знаем добрите и лошите страни на възможностите си. Ако диаграмата показва, че новата работа не е по-добра от старата, можем да премислим избора си.Ако отговорът сочи, че апартаментът, който харесваме, ще излезе твърде скъп след време можем да преценим дали сме готови да поемем риска и отговорността, която идва с решението. Добре е също да попитаме дали ще получим обратното заетите пари, преди да ги дадем.

Не всеки въпрос обаче може да получи отговор чрез хорарната астрология . Този тип диаграми се подчиняват на редица правила, които могат да ги направят невалидни. В някои случай въпросът е зададен прекалено рано, понякога е прекалено късно, за да се повлияе на изхода. В някои случаи нещата са в непредвидим стадий. Има дори правило при което Сатурн в седми дом на диаграмата означава че астрологът ще разчете тази диаграма грешно, поради което се препоръчва той да не я тълкува изобщо. Като цяло точните и смислени отговори се получават, когато умът на питащия е зает изцяло от проблема, когато това изглежда най-важното за нас в момента. Въпросите, зададени в това състояние дават най-смислена хорарна диаграма и отговорът може да е максимално полезен. Ако обаче наведнъж задаваме 5-6 въпроса за едно и също е добре първо да изчистим шума в главата си, да определим какво наистина е важно и смислено и тогава да се обърнем към хорарната астрология.

Астрологичен видео блог

разнообразни теми

астрология

от Мира Кунева
Вижте повече
© 2012-2020 Мира Кунева. Всички права запазени
© 2019 Космически уеб дизайн: Крис Дизайн Арт ЕООД