Фирмена астрология - Хороскоп на фирмата

Какво е фирмена астрология?

Зависят ли от разположението на планетите успехът или неуспехът на едно предприятие? Трябва ли да погледнете фирмения хороскоп, когато лансирате нови продукти, промоции или рекламни кампании?
Нужен ли ви е съветът на астролог преди провеждане на важни преговори или консолидации?

Ако решите, че отговорът е да, значи ви трябва специалист по фирмена астрология.

Фирмена астрология. Бизнес астрология. Астрологичен анализ на фирмата.

Ф

ирмената астрология е сравнително широко разпространена в Англия и САЩ. Оттатък Океана от нейните услуги са се възползвали много известни и богати мъже, като Джеймс Пиърпонт Морган, Уолт Дисни, У. Д. Ган. Дисни е съгласувал всички премиери и рекламни кампании с препоръките на астролог, а на Д.П. Морган принадлежи фразата „Милионерите не ангажират астролози, това правят милиардерите“.


Какво е фирмена астрология?

В началото на астрологичните изследвания е съставянето на хороскопа на фирмата или организацията. Има различни практики относно това, какви данни да залегнат в "астро паспорта" на една фирма. Според западните астролози, най-добри резултати се получават от хороскопа, съставен по данните за деня и часа, когато в съда или пред нотариуса е внесен документът с описанието на предмета на дейност, устава, капитала и седалището на фирмата; за магазини, ресторанти и други търговски обекти това са денят и часът, в който те са отворени за пръв път, в други случаи- от първия работен ден в новия офис. Тогава, когато датите са неизвестни, се използва датата на вписване в търговския регистър (incorporation data), датата, когато е сключена сделката, или пък денят, в който акциите на фирмата за пръв път са излезли на борсата. При всички случаи във фирмената астрология е необходим анализ на минали събития, за да се уточни диаграмата, по която по-нататък могат да се правят предвиждания.

При прогнозите се разглежда и хороскопът на собственика или мениджъра, отговорен за съответните решения. Добре избраната дата за стартиране на дейност не може автоматично да спаси фирмата от пазарните проблеми или лошия мениджмънт. Може обаче да помогне неизбежните критични ситуации да протекат по-безболезнено.

Общовалидните препоръки за избор на фирмена диаграма. Изключително благоприятно е в деня, в който се основава фирмата или се започва работа , между Луната и Юпитер да има ъгъл от 120 градуса. Още по-печелившо е, ако те са във водни знаци Риби, Рак, Скорпион. Благоприятно е времето между 9:30 и 11:30 часа, особено между 10-10:30, тъй като по това време Слънцето е в единадесети дом на хороскопа( в астрологията е прието, че окръжността е разделена на 12 сектора (дома), като всеки от тях "приютява" различни житейски характеристики). Това дава възможност за търговски контакти с могъщи партньори или предишни клиенти; разумно е да се избягват периодите на ретроградно движение на Меркурий (периодите, в които първата планета изглежда сякаш неподвижна). Друго неблагоприятно обстоятелство е т.нар. "празен ход" на Луната- когато за кратък период местоположението й не позволява сключването на ъгъл с която и да е планета. Според една статия в "Уолстрийт Джърнъл", от началото на 90-те години от 1400 фалирали предприятия почти всички са започнали дейността си при това разположение на планетите.

Друга важна препоръка е дейността, с която ще се занимава фирмата, да е в съответствие с астрологичните знаци, представени в диаграмата- например в случая, когато се предлагат луксозни стоки и услуги, е благоприятно в диаграмата на фирмата да има планети, разположени в знака Лъв - повелителя на лукса и златото. Астрологът Йохан Виринг описва случай от своята практика, в който предприятие се опитва дълго време да наложи на пазара серия от луксозни козметични продукти за взискателни и платежоспособни клиенти. Въпреки професионалния подход и помощта на висококвалифицирани специалисти в областта на продажбите, рекламата и психологията успехът се изплъзва. Тогава мениджърите се обръщат за консултации към астролог.Според астрологичния анализ, нито продуктите, нито начинът на лансиране съответстват на хороскопа на фирмата. Вместо рекламата за престиж и естетика се препоръчва ориентация към разума и профилактиката, тъй като изгряващият знак на фирмата е знакът Дева, а Слънцето- в знака на Козирог. След преориентирането към новата линия продуктите се налагат на пазара.Много интересни са и изследванията, в които се отчитат общите характеристики на успяващите фирми. През 1984г. Самюел Мул разглежда датите на вписване в търговския регистър на фирми, които от десетилетия се радват на висок рейтинг в класацията Standard&Poor 500. Все солидни фирми, които за дълъг период от време са доказали надеждността си. Оказва се, че в този престижен списък преобладават фирмите, в чиито хороскопи Слънцето е в Рак и Козирог -два знака, които в астрологията по традиция се свързват с икономиката и бизнеса Най-голямото изследване на хороскопите на успяващи и фалирали фирми досега е направил австрийският финансист и астролог Манфред Зимел (www.amanita.at). Като признак за успеваемостта той приема оценката за надеждността на фирмите по седем степната скала на австрийския Съюз за защита на кредиторите. Оказва се, че и сред австрийските фирми най-надеждни, устойчиви и най-предпазливо боравещи с ресурсите са фирмите с много планети в Козирог. Фирмите,в чиито хороскопи преобладават пролетните и летните знаци по-често търпят фалити. Те са по-агресивни, иновативни, но боравят по-безгрижно с ресурсите си и са по-малко загрижени за външните оценки.

Като цяло основаните през пролетта фирми, особено тези с повече планети, разположени в Телец и Близнаци, са с по-слаба надеждност, а фирмите с преобладаващи знаци в Стрелец и Козирог се радват на по-висока оценка.Подобни резултати регистрират и изследванията на американски фирми. Много от фалиралите фирми, според Зимел, имат в хороскопите си планетата Марс, разположена в знаците Лъв и Рак. Интересно е и това, че фирмите с предимно хармонични аспекти ( ъгли от 60 до 120 градуса) в хороскопите си стартират и оцеляват по-лесно в началото - което и на запад, и у нас е най-важното изискване към астролозите. Но практиката показва, че в по-дълъг период от време е възможна загуба на позиции, тъй като фирмите стават летаргични и прекалено самодоволни. В картите на наистина преуспяващи фирми, например Майкрософт и Хюлет-Пакарт, винаги има определено количество междупланетни ъгли от 90 и 180 градуса, известни в астрологията като "напрегнати". Мощна напрегната конфигурация има в хороскопа на Енрон, фирма,която в класацията на Fortune Magazine се определя като най-иновативната сред най-преуспяващите фирми и чийто неотдавнашен банкрут се определя като най-големият в корпоративната история на САЩ.

Фирмената астрология може да е твърде полезна при избора на успешно време за промоции, преговори, откриване на филиали. Изборът на време е един от най-древните инструменти на астрологията- в средните векове от него са се възползвали короновани особи и висши църковни сановници, тъй като обемът от изчисления е бил огромен и преди появата на компютрите е изисквал много време и средства. Един от най-известните случаи на съзнателно избрано време са основаването на Константинопол, коронацията на Елизабет I и отпътуването на Христофор Колумб. Впрочем Колумб сам се е занимавал с астрология и в корабните дневници е отбелязвал актуалните планетни съчетания. В деня на отплаването корабите му напускат пристанището при изгрев слънце и изчакват 3 часа преди да излязат в открито море. По този начин в картата на пътуването се избягват вредните индикации и се засилват положителните.

Добрият избор на време обаче улеснява само това, което е възможно в рождения хороскоп или в хороскопа на фирмата. Датската астроложка Карен Бозен дава пример с голяма датска фирма, която през 1997г. преговаря няколко месеца безуспешно с големи разходи за закупуването на чуждестранна компания. Както в хороскопа на фирмата, така и в хороскопа на главния мениджър възможностите за връзките в чужбина съществуват, но не са особено благоприятно поставени. Нужна е помощ- т.е. избор на успешно време, в което негативите могат да бъдат елиминирани. Шест месеца по-късно Юпитер, планетата на експанзията и късмета, тръгва през девети дом в хороскопа на фирмата- това е секторът, от всеки хороскоп, който отговаря за отношенията с чужбина. В този период компанията възобновява преговорите, закупува изгодно и днес функционира като успешна мултинационална компания.Хороскопът на собственикът е другият важен фактор за фирмения успех и развитие. Диаграмата на Майкрософт е силна, но още по-успешен е хороскопът на Бил Гейтс.Той е роден с Плутон в дома на парите- разположение, характерно за много милионери, но неговият Плутон съвпада с планетата на парите- Юпитер. Освен това и двете планети в хороскопа на Гейтс са в корелация със звездата Регулус. Регулус е известна като кралската неподвижна звезда, среща се в хороскопите на много знаменити личности- например на Наполеон, и обещава успехи, които надминават границите на общоприетото. От друга страна, негативните влияния в хороскопа на мениджъра винаги се отразяват и в позициите на фирмата. Още през 1998г. астролози предсказват труден период за Майкрософт от 2000 до средата на 2002г. В този период негативните влияния в картата на Майкрософт са умерени, но в хороскопа на Бил Гейтс Нептун започва да влияе неблагоприятно, носейки възможности за интриги, неясноти, скандали и увреден имидж.

Какво още да видите

Избор на дата за започване бизнес

Важна ли е точната дата

Избор на дата за стартиране на бизнес, за важна среща или събитие. Вижте защо е важно.

Вижте повече
Бизнес астрология

Бизнес астрология

Парите в хороскопа и възможността за богатство. Приложенито на Бизнес астрологията.

Вижте повече

Астрологичен видео блог

разнообразни теми

астрология

от Мира Кунева
Вижте повече
© 2012-2020 Мира Кунева. Всички права запазени
© 2019 Космически уеб дизайн: Крис Дизайн Арт ЕООД