Слънце, Асцедент и Луна в Синастрията

Слънце, Асцедент и Луна в Синастрията

В последните години все повече хора учат и се интерисуват от астрология и естествено много от тях се опитват да анализират аспектите в синстрията си и чрез астрологичната съвместимост да направляват връзките си. Да се анализира съвместимостта на два хороскопа със всичките и възможни аспекти е доста сложно дори и когато имаш дълъг опит. А ако нямаш такъв опит и се опитваш да разбереш поведението си и това на партньора чрез сложни интераспекти на Сатурн, Хирон и Лунните възли е възможно от дървото да не можеш да видиш гората. Ако си просто любител в тази тема или търсач, който наистина иска да види истината за някои проблеми и конфликти е добре да започнеш с едно просто осъзнаване за това в кои знаци и домове са разположени Слънцето, Луната и Асцедента в твоя хороскоп и този на партньора. Да осъзнаеш принципите на тази динамика може и да изглежда обидно елементарно, но всъщност никак не е просто и не може да бъде получено само чрез четене. Обикновено е необходимо дълго и честно да наблюдаваме собствените си реакции, желания , емоции, както и тези на партньора. Също така, ако се мъчим да определим колко дълготрайна ще бъде една връзка и доколко лека може да бъде тя за съжителство е по-лесно да си отговорим чрез тези 3 фактора, а не непременно изследвайки кармичните си аспекти или композитните хороскопи. Или по-точно е да се каже - нека най-напред разгледаме основното и после преминем към по-сложното.

Първият фактор е връзката (ъгъла) между Слънцата в двата хороскопа. Слънцето е нашата съзнателна природа, волята, нашата личност, съзнателното отношение към света . Партньори, при които светилата са в хармонични знаци напр огън - огън, земя -земя ще показват сходно отношение към живота и в дългосрочен план това може да изгради между тях приятелство и по-дълбока обвързаност. Партньори с нехармонични - квадратури и опозиции - напр. земя - огън, въздух- земя ще имат различни стремежи и подходи и с годините това ще се засилва. Разминаването може да става все по-силно и може да настъпи отчуждение, ако няма други положителни връзки на планети.

Много добра връзка между Слънцата може да бъде секстила -60 градуса - Овен и Близнаци, Телец и Рак. Секстилът е по-добър от тригона, защото темпераментът на двамата е различен. В брака е добре партньорите да се допълват и балансират, но не и да са прекалено сходни, защото ще си провокират едни и същи недостатъци.След известно адаптиране в началото такива връзки могат според статистиката да се окажат много плодотворни.

И все пак не всички имаме шанса да си харесаме партньор от хармоничен знак. Особено когато хората са млади, те се омагьосват от различното, естественият магнетизъм в тези случаи е много силен, такива хора са неустоимо интересни, те са това, което ние не сме.. Поради това много често се се избират се партньори от опозициите или квадратурите. Но тук има интересни различия. Партньорите от кардиналните знаци Овен, Рак, Везна и Козирог най-често се осмеляват да се разделят, защото природата на кардиналните знаци е промяна, движение и те не искат да се примирят с нещастни взаимоотношения. Неподвижните знаци Телец, Лъв, Скорпион и Водолей могат да имат особено големи проблеми в адаптирането , защото те не са достатъчно гъвкави за необходимите отстъпки. Но тъй като неподвижните мразят промяната и вярват, че успех се постига с постоянство и настойчивост, те могат да преживеят живота си в непрекъснати битки, без да се разделят. Подвижните Близнак, Дева, Стрелец и Риба имат най-голяма успеваемост с различните от тях, тъй като те са най-гъвкави и склонни към компромиси. Често в брачните двойки се вижда и куинконс - 180 градуса -"без връзка" - например Стрелец и Телец, Близнак и Скорпион, Водолей и Дева . Връзката е възможна, но ще изисква непрекъснато напасване и компромиси. Стрелецът копнее да си похарчи парите за далечни пътувания, Телецът - да спести за стабилен дом. Успехът на такова партньорство зависи в тези случаи и от връзките между другите фактори. Ако въпросният Стрелец има Луна в Телец той ще бъде много по-склонен да е пестелив, разумен и практичен. Или Телецът с асцедент или Луна в огън - Стрелец, Овен, Лъв - ще има способността да разбира по-добре партньор от огнен знак и ще бъде по-лесно да се адаптира към желанията на огнен партньор. Но ако такава връзка липсва от някакъв момент нататтък отчуждението или конфликтите наистина могат да преминат всякакви граници.

Луната в хороскопа управлява подсъзнателното, инстинктите ни, емоциите, отношението към дома. Тя определя какво ни кара да се чуствуваме обичани, как искаме да се грижат за нас, как бихме се забавлявали. Особено в брака конфликтът между лунните потребности може да предизвика много проблеми.
Партньор с луна в Овен най-вероятно в свободното време ще спортува на 2-3 места, ще обикаля планините, ще иска много свобода да си взема сам решенията и да си определя графика за свободното време. Ако Луната на другия е в Телец то със сигурност спорта и планината няма да са му особено любими, а по вероятно градинарство, готвене или дълги почивки на плажа. Луната в Телец обича да има някакъв контрол над околната среда, няма да се въодушеви особено да проучва непознати области. Възможно е обаче да обича шопинга в по-скъпи магазини и непрекъснатите подобрения в интериора. Ако единият партньор има Луна в Лъв то той обикновено ще купува и подарява скъпи неща, ще очаква непрекъснато да му се обръща внимание, да се подчертава колко е специален. Ако Луната на другия е в Дева обаче той ще предпочита първо да се платят сметките и след това да се сравнят цените, преди да се извърши покупка. Освен това Луната в Дева винаги анализира, критикува, сравнява и това полива със студена вода Луната в Лъв. Луната в Дева купува и готви диетична храна, Луната в Лъв купува скъпа и екзотична, ако има пари. Понякога Луните са в директен конфликт. Представите на Луна в Скорпион и Луна във Водолей за вярност, приятелство и свобода са толкова различни, че могат доведат до гняв, ревност и постоянна фрустрация участниците във връзката. На лунно ниво конфликтите могат да са изключително несъзнателни и прикрити -например обзавеждането в дома, което често се определя от Луната на единия да дразни подсъзнателно другия и да му причинява постоянен дискомфорт. По отношение на лунните си потребности почти всички ние се движим автоматично - имаме си модели и без да мислим, отчитаме, че другият очевидно не ни обича и ни пренебрегва ако не направи точно това или онова. Луната в хороскопа на мъжа се свързва с жената, от която той се нуждае в брака, не непременно тази, в която е влюбен. Мъжът с много висока вероятност ще направи избора на съпруга според според Луната си. Най-често срещаната комбинация при брак е Луните на двамата съпрузи да са в един знак, втора по честота е Слънцето на мъжа в знакам срещуположен на Луната на жената, трета - Слънце на мъжа в същия знак като Луната на жената. Това е статистика.

Третият фактор е Асцедента, който определя как реагираме в обществото, как се представяме пред света, той може да бъде като филтър, чрез който демонстрираме определени качества. Много е силна връзката между двама партньори, ако Луната на единия лежи в Асцедента на другия. Така се създава много силна комуникация, почти като психична връзка, така се усещат взаимно емоциите и настроенията, и това създава силна възможност за съчуствие и разбиране. Въобще Слънце, Луна, Венера на единия партньор в същия знак, като асцедента или десцедента на другия е винаги знак за силно привличане, за силна връзка. Обикновено не се стига до брак, ако асцедента и десцедента на единия не са във връзка с личните планети на другия. Възможно е между двамата да има много силно привличане, любов, страст ако в интераспектите са включени определени аспекти на Венера, Марс и Плутон. Но за да се стигне до дългосрочно обвързване обикновено трябва да са включени асцедента и десцедента.

Един от най-силните фактори за дългосрочна и хармонична връзка е слънцето в единия хороскоп да бъде в съвпад, опозиция или тригон с Луната в другия хороскоп.
Слънцето е символ на мъжкото качество, на способността да се грижим, да защитаваме. Луната е женското, домашното начало. Поради това в класическата синастрия се счита, че е най- добре ако Слънцето на мъжа е в хармонична връзка с Луната на жената. Обратното е също много хубаво, но може да даде тенденция жената да се опитва да доминира и да поеме ръководството, което надали може да се разглежда като голям проблем в наше време.

Хората, които се опитват да разберат дали този мъж или жена ще бъдат или трябва да бъдат тяхни партньори в брака е добре също така да знаят, че има набор от правила, които разглеждат връзките на Асцедента и Десцедента и тяхните планети управители със съответните в другия хороскоп и които определят в голяма степен дали ще се стигне до дълготрайно обвързване.

Добре е също да се отбележи, че контактите между планетите в двата хороскопа не са математика ,нито само теория. Това са енергийни контакти и при взаимодействието с друг човек ние обменяме енергия. Когато нехармоничните аспекти са в повече или когато двамата са с много планети поотделно в несъвместими стихии - например единият с много планети във вода, а другия във въздух е възможно след известно време единият или двамата да станат апатични, пасивни, да не чуствуват достатъчно енергия за да напредват в живота или да не чуствуват радостта от живота. В повечето случаи не е виновен партньорът ни, а несъвместимостта на енергиите, което води до невъзможност за взаимно подхранване и зареждане.

« Обратно

Коментирай

Напишете коментар...

Още статии от тази категория

© 2012-2020 Мира Кунева. Всички права запазени
© 2019 Космически уеб дизайн: Крис Дизайн Арт ЕООД