Йод в личния хороскоп и в синастрията - Големи промени и късмет

Йод в личния хороскоп и в синастрията

Йодът в астрологията е конфигурация, образувана между две планети в секстил, които от своя страна отстоят на 150' (куинконс) с трета планета. Тази конфигурация често се нарича Пръста на Бога. Оприличават я на пръст, посочил конкретни и значими събития в живота на човека, които не могат да бъдат преминати, без да се предприемат големи промени на всички нива.

Една от точките в Йода може да бъде Асцедента или МС и когато се изчисляват кунконсите е добре те да се смятат с не повече от 2 " разлика от точния аспект (за тези, които ще проверят дали имат тази конфигурация в хороскопите). Йодът е конфигурацията, която години наред може да държи човека по необясним начин в задънена улица сякаш напълно без изход. След това внезапно да превключи и да донесе изключителен късмет, ако човекът е преминал периода без да се смаже и е направил развитие чрез което да се възползва от новата ситуация.

Характерното за Йода е, че той свързва различни знаци и модалности по особен начин - между тях няма сходство и това води до голямо напрежение, както в психиката на притежателя, така и в съдбата му. Например друга напрегната конфигурация в хороскопа е Т-квадрата. Тя е много трудна, особено в по-ранните години на живота. Но при Т-квадрата човекът осъзнава проблемите си, външните пречки и от някакъв момент нататък може да насочи енергията си към външния свят за да ги разреши.
С Йодът е сложно - не можеш лесно да осъзнаеш от какво идват проблемите ти, нито как да ги разрешаваш. В много случаи години наред изглежда изобщо невъзможно те да се разрешат. Изглежда сякаш съдбата застава отново и отново срещу теб, отрязва възможностите ти и можеш само пасивно да натрупваш някакви знания, ресурси.

Йодът има способността да държи човека в капан, в патова ситуация и това може да продължи понякога прекалено дълго. Резултатът обикновено е объркване, стрес, вътрешна несигурност, понякога материална нестабилност, както и куп противоречиви емоции.
Понякога човекът чувства това непрекъснато, но не му се струва достатъчно важно за да се занимава с проблемите. Понякога мисли, че ще може да ги подмине и упорито се опитва да направи това. Много често хората с Йод в хороскопа сами не разбират защо реагират по този начин; много често се нуждаят от много повече време, за да разберат сами себе си. Първата половина на живота им минава в непрекъснато търсене и несигурност.
В зависимост кои домове и планети са включени в Йода сферите на проявление могат да бъдат различни. Много често ситуацията се проявява, като години наред финансова и професионална нестабилност. Много често като проблематични партньори, които са или непредсказуеми, или те отвеждат в съвсем различен коловоз, където загубваш години.
Понякога са здравословни проблеми, които за години блокират нормалното съществуване. Понякога години наред тези хора сменят професии, следват различни неща, без да могат да намерят това, което търсят. Често ситуациите в живота са като капан, в който се въртиш и не виждаш изобщо как да излезеш.

С Йод понякога трябва да стартираш живота си от нула - сякаш трябва да изгориш всички мостове към миналото, за да тръгнеш в нова посока.
И обикновено тогава започват да се случват чудеса - комбинация от непредвидени събития и ситуации отваря път към ново ниво на съществуване. Много често втората половина на живота на такива хора е напълно различна от ранните години. Въпреки че животът на хората с Йод никога не е спокоен, тогава те намират баланса в центъра на турбулентните събития.

Йодът има и друга страна - ненапразно е наречен Пръста на Бога. Тези хора могат да бъдат невероятно талантливи и творчески, може би заради непрекъснатото търсене и вътрешно неспокойствие, което тази конфигурация предопределя. Те могат да са много различни, изпреварили своето време с години, поради което да действат изключително освежаващо на другите или с уникални умения и таланти. Те обикновено не са разбирани в ранните си години, във втората половина на живота си те преминават през пълна промяна на връзки и приятели, в много случаи дори през разриви в значимите за тях връзки. И тогава те обикновено достигат до ситуация, в която хората около тях ги разбират и ценят. Някои от тях стават изключително популярни като Принцеса Даяна, други - скандално известни, като Моника Люински.

Хороскопите на известните хора с Йод показват, че винаги специалните им таланти са свързани с планетите в Йода - например К.Г Юнг, чийто Йод включва Юпитер, Марс и Плутон. За да създаде своята психология той влиза в конфликт с учителя си Фройд, загубва сигурността си и накрая създава нещо наистина революционно и велико. Много учени с уникални идеи имат Йод в хороскопа си. Много често тези хора носят години наред визията, идеята, без изобщо да помислят, че е възможно това да се реализира.
При много хора с Йод в някакъв момент е възможно да се отключат екстра сензитивни качества и те да започнат да виждат аури или да лекуват с енергия. Понякога това тотално променя живота им, в някои случаи те могат да отидат в крайности и да избягат от действителността.

Йодът има много интересна проява в синастрията. Когато планета от хороскопа на другия човек прави секстил или съвпад с планета от твоя Йод се образува нов синастричен Йод, понякога няколко. Такива хора имат особена роля в живота ни. Такива връзки са пълни с обърквания и недоразумения. Понякога те причиняват много объркване и неспокойствие в живота ни. И все пак точно такива хора могат да те накарат да пробиеш страха и защитите си и да започнеш да функционираш на съвсем друго ниво. Това не значи, че неразбирането спира. Това често значи, че се научваш да приемаш неразрешимите проблеми по различен начин и така израстваш.

Хората, в чиито хороскопи се преплитат Йодове имат много специална връзка помежду си и могат да играят особена роля в живота на другия. Ако в конфигурациите участват Плутон и Сатурн много често става въпрос за кармични връзки, повтарящи се в много минали животи. Много често участващите в такива връзки имат чувството, че връзката сякаш е била предопределена. Сякаш тези хора се привличат, като магнити и трябва да реализират нещо един с друг. Това не винаги са любовни връзки - понякога са приятелски, понякога професионални. В тези синастрии могат да се видят екстремни ситуации. Нещата или завършват драматично с купища недоразумения и неразбиране, понякога и странна външна намеса на съдбата. Или понякога се случват наистина специални връзки.

Драмите в тези връзки се случват много често без вина на някой от участниците . Астроложката Карен Хамакер дава пример с неин клиент, който се запознава с жена от Белгия в друга страна. Двамата се уговарят той да я посети в нейното село и на уречения ден рано сутринта той се появява там. Няма такава улица, няма такава къща. Естествено той решава, че тя се е подиграла с него и си тръгва, без повече да се обажда. Тя го чака през целия ден, след което дълбоко разочарована, решава, че за него тяхната връзка е моментна авантюра. Поради това тя не се обажда повече. Години по-късно той разбира, че в Белгия има 2 места със същото име и той е бил в погрешното. Той все пак заминава в нейното село, но междувременно тя си е намерила друг.

Понякога с Йодове между двата хороскопа живота отново и отново създава невъзможни ситуации. И все пак тези връзки са специални - има нещо, което свързва тези хора, нещо което не може да се дефинира, нещо, което никой от двамата не може да обясни точно какво е. Така, че не е необходимо да се плашим от такива връзки, а по скоро да им дадем пространство да се разгърнат. И те протичат по свой необяснимо различен начин. Като правило винаги идва момент в тези взаимоотношения, когато единия изиграва решаваща роля в живота на другия или му помага да смени значимо хода на живота си. И обикновено това е нещо странно, сякаш предвидено от съдбата, което има значителни (често много позитивни) последствия за бъдещето на другия. Това води до установяването на много дълбоки и продължителни връзки точно заради Йода. Като правило Йодът винаги носи страшно много проблеми и заплетени ситуации в началото и големи възможности, ако имаш силата да надмогнеш първоначалните препятствия. Ако останеш в проблемите е възможно двамата партньори в Йода да превърнат живота си във взаимна драма.

Йодът в композитните хороскопи функционира по подобен начин. Йод в хороскопа може да се образува и временно за няколко години - ако има 2 планети в секстил и транс-сатурнова планета - Плутон, Нептун - в продължение на няколко години образува 2 куинконса с планетите и по този начин реализира върха (пръста) на конфигурацията. Много от казаното по- горе ще важи напълно, но само в рамките на този период.

« Обратно

Коментирай

Напишете коментар...

Още статии от тази категория

© 2012-2020 Мира Кунева. Всички права запазени
© 2019 Космически уеб дизайн: Крис Дизайн Арт ЕООД