Венера във водните знаци на зодиака

Венера във водните знаци на зодиака

Хората с Венера във водните знаци - Венера в Рак, Венера в Скорпион и Венера в Риба - в почти всички случаи са особено чуствителни независимо дали изразяват или не това. Те винаги са в състояние да усетят всички подводни течения във връзките и приятелствата, имат инстинктивен усет за това какво ги свързва с другите или какво ги разделя. Те са хората, които знаят, че противоречията са неразделна част от човешките взаимоотношения и живота. Те усещат много ясно емоциите на партньора си, емоционалния фон на връзката във всеки един момент. Те не разчитат на думите, не ги разглеждат като решаващи, за тях жестовете и докосванията могат да са много по-важни. Често хората с Венера във водни знаци се оттеглят и затварят, ако усетят нещо в поведението на партньора, което ги наранява или смущава. Това може да бъде особено мъчително за партньора им, ако той не е с особено изразена чуствителност - например неговите рождени Марс и Венера са във във въздушни знаци и той е свикнал да говори и анализира чуствата си.

За хората с Венера във водни знаци понякога е трудно сами себе си да разберат и да обяснят защо реагират с оттегляне и затваряне - и все пак техният усет обикновено перфектно ги предупреждава за настъпващи проблеми или неясноти в отношенията.

Венера във водни знаци може да бъде много пасивна - тези хора са много раними и често чакат реакцията на партньорите си за да се убедят, че са желани. Особено Венера в Rак и Риба може да бъде много зависима от действията на другите, Венера в Скорпион могат да бъдат по-решителни и по-активни, макар, че също са много раними.

Сексът за хората с Венера във водни знаци почти винаги е свързан с емоционалната сигурност, с обвързаността и с възможността да релаксират, да бъдат в спокойствие и хармония. За тях е необходимо да развиват доверие в себе си и по-осъзнато да се свързват със своите чуства. В противен случай те могат да станат крайно ревниви, отмъстителни и дори параноидни, някои от тях са много склонни непрекъснато да очакват загуба в отношенията си. Ако имате връзка с някой Венера във воден знак е добре непрекъснато да го уверявате в чуствата си, защото някои от тези хора могат да драматизират и усетят като отблъскване дори лошото настроение или умората на партньора си. Особено трудни могат да са взаимоотношенията с партньори, които имат изразена доминанта на огън или въздух в хороскопа / преобладаващото мнозинство от планети е във въздух или огън/. И нека да напомним пак - думите и театралните жестове нямат особена стойност за тях. В много случаи те не показват директно какво очакват и какво желаят и ако усета на партьора им не проработи той може често да се натъква на изненади в реакциите им.

Хората с това разположение се нуждаят от партньори, които да ги окуражават и ободряват. Ако тази им потребност е задоволена, те стават изключително подкрепящи и лоялни. Те полагат много усилия да създадат сигурност и комфорт за партньора си. В романтични ситуации това не са хората, които много разговарят - те предпочитат тихото сливане на енергията, дълбочината на усещанията.

За хората с Венера във водни знаци е много трудно да приключват връзки, дори ако са били много трудни и разочароващи. Те изпитват чуства и много след като отношенията са приключили или се опитват да ги продължат под някаква форма.

Хората с Венера в Рак и Риба могат да са много състрадателни и отзивчиви и понякога биват използувани. За тях е добре да се научат да се пазят. Венера в Скорпион също може да бъде много даваща и протективна, но също толкова често да консумира партньора си - тези хора са винаги крайни в проявите си и изключително потайни.

За всички с Венера във водни знаци е присъщо да изпадат в крайности с парите - могат да самного стиснати и изключително даващи в определени ситуации.

Венера в Рак
Тези хора могат да са много грижливи и отворени към нуждите на партньора си, но също така изключително капризни и инфантилни. Нуждаят се от много сигурност , подхождат бавно в началото, трябва да усещат, че са абсолютно желани и тогава могат да дадат най-доброто от себе си. Някои от тях имат развито чуство за тялото и са много добри в масажа, чрез който очевидно усещат по-добре връзката с другите и могат да изразят себе си без думи. Изключително сензитивни към настроенията и емоциите на партньора и умеят да дават емоционална подкрепа по много приятен начин.

Понякога хората с това разположение се държат като майки към партньорите си -хранят ги, обгрижват ги, създават изключително приятна домашна атмосфера. За тях спокойните часове, прекарани заедно с любимия са изключително важни. Те са доволни, когато са сигурни, че връзката е сигурна и стабилна, поради което от време на време създават ситуации, в които проверяват любовта и ангажираността на партньора си.

Ако наистина спечелиш любовта на Венера в Рак можеш да разчиташ, че имаш партньор, който наистина се интерисува от проблемите в живота ти. Но и също така е добре да не забравяш често да демонстрираш чувството си с жестове или думи на възхищение. Венера в Рак се нуждае от много докосвания, прегръдки, уверения в сигурност. Хората с много планети в огън и въздух могат да се чуствуват прекалено задушени от такава връзка и да започнат проблеми.

Венера в Скорпион
Венера в Скорпион е способна на изключително дълбока любов, но много често и е особено трудно да изрази това. Любовта за тези хора обикновено е свързана с кризи, ревност, драма, те изпадат в крайности. Но когато излязат от кризата обикновено са станали дори по силни - те се зареждат от интензивните емоции. Пустотата, рутината за тях са по-страшни от дълбоката болка. Те се нуждаят от страст и много често предизвикват криза, за да извадят връзката от скуката и утъпкания коловоз.
Те са често много ревниви и собственически настроени, но много често не признават това и избират ревниви и обсесивни партньори. Вероятно, чрез ревността на другия получават непрекъснато потвръждение, че са незаменими.

Имат изключително развито "шесто чуство", особено ако имат и други планети във водни знаци - винаги знаят какво не е наред във връзката и го знаят много преди партньора да го разбере. Те са много страстни, но не винаги към партньорите си, понякога имат години, в които са посветени на работата си.
Те могат да бъдат много недоверчиви, подозителни, дори параноидни. В първата половина на живота си много от тях имат много връзки, в по-късните години често стават моногамни и лоялни на партньора си.
Сексът за тях е изключително важен, това е начина им да почуствуват близост и да установят душевен контакт.

Венера в Риби

Тези хора са способни на изключително всеотдайна любов и преданост. Обикновено предполагат най-доброто за другия и често стигат до разочарования. Те са изключително чуствителни, раними, много често имат медиумни способности. Ако бъдат наранени могат да се оттеглят години наред като ранено животно и да преустановят всякакви връзки.

Венера в Риба е изклключително романтична и идеалистична, с много фантазии. Хората с това разположение носят през целия си живот копнежа за идеалната любов. Често това причинява фрустрации и наранявания в реалните им връзки. Ако насочат в грешна посока този огромен потенциал от любов те често биват използувани, а дори и понякога опустошени след години на безплодни жестове и жертви за любимия. Те трябва да не бъркат любовта с това да се жертват.

Някои с това разположение отиват в другата посока и стават майстори в това да събуждат вина в партньора си.
Много от хората с това разположение имат духовни и артистични интереси, някои от тях насочват любовта си към хора, които имат ролята на Гуру или могат да им бъдат учители в области на изкуството. В идеалния случай Венера в Риби означава любов с духовна компонента, такава която търси сливане на по-висше ниво.

« Обратно

Коментирай

Напишете коментар...

Още статии от тази категория

© 2012-2020 Мира Кунева. Всички права запазени
© 2019 Космически уеб дизайн: Крис Дизайн Арт ЕООД