Планетарни транзити към планетите на любовта Венера и Марс

Планетарни транзити към планетите на любовта

Транзитите на Сатурн, Уран, Нептун и Плутон към Венера или Марс бележат винаги фаза на промяна в любовта и нашите копнежи и очаквания като много често те се свързват и с кризи, вътрешни външни в човешките взаимоотношения. Начинът, по който транзитите ще ни въздействат зависи от възрастта ни, дали сме във връзка или сами, от разположението и аспектите на Венера и Марс в рождения хороскоп. Освен това винаги разглеждаме какъв е вида на аспекта - ако транзитът към планетата е съвпад, много често се усеща принуда да предприемем промяна или промяната просто нахлува в живота ни. Квадратурата към Венера или Марс може да бъде време на блокиране или бора във взаимоотношенията и период, когато много често няма;е избор в нашите връзки. При опозициите често другият човек в нашият живот или външните обстоятелства определят хода на събитията при хармоничните аспекти като секстил и тригон, също настъпват промени, но те се приемат по-леко, без особeна съпротива.

Транзитите на Сатурн към Венера и Марс много често са трудно време, в което обикновено се налага да полагаме усилия, без да получаваме възнаграждение. Те често са проверка доколко начинът ни на поведение,връзките ни, работата ни са здрави и устойчиви. Много често по времето на тези транзити ние получаваме предупреждение, че нещо в нашите връзки не е наред, но се оставяме да го пропуснем, тъй като за момента ни е по-удобно и по-късно това често ни вкарва в много болезнени ситуации. Сатурн управлява знание, на което съответства определен опит и по врем на тези влияния е по-добре да се захванем с изясняване на проблемите и да се опитаме да променим нещата. Промените на Сатурн не са внезапни, те са бавни, постепенни, придружени с все по-задълбочаващо самоосъзнаване.

При Сатурновите влияния ние жънем това, което сме посели, при тях няма случайни неща-ако сме пренебрегвали нашите потребности,ние може да осъзнаем какво липсва в живота ни. Това може да бъде много болезнено, но отваря възможност да махнем нещо от живота си и да го заменим с нещо нов/ Понякога тези транзити ни учат на търпение, налага се много пъти да повтаряме нещо без резултат или ни научават как да отделяме време за себе си, много често по принудителен начин. Друго типично за тези периоди е, че чувстваме желание да се отворим, става ни трудно да се радваме на контактите си, поради което много често работата ни остава единствената опора. При някои хора за първи път в живота се появява усещането, че са слаби и раними, а други хора за първи път осъзнават, че трябва да поемат отговорност в живота си.

Транзитите на Сатурн към Венера

Най-вероятно тези транзити, особено в трудния си вариант - съвпад квадратура и опозиция са възможно най-болезнените за някои хора. Принципът на Венера са любовта, щастието и връзките ни с другите и когато Сатурн я аспектира, ние често получаваме чувството, че всичко това е отрязано от нас, светът изглежда студен и неуютен, ние се чувстваме самотни и изолирани, затваряме се. Любовта и приятелството се проверяват и нищо не изглежда като дадено завинаги. Налага се да разчитаме предимно на себе си, да живеем в момента, да си признаем колко важни са за нас любовта и приятелството. Много любовни връзки приключват в този период, чувството за самота и липса на любов обикновено спохожда и хората, които са в стабилни отношения много приятелства се преразглеждат. По време на тези транзити повечето хора търсят по-задълбочени отношения, търсят повече откровеност и е трудно да се търпи глупавото бърборене. Предпочитаме самотата пред контакти, които могат да ни наранят. Много често осъзнаваме, че нашите връзки поставят много ограничения върху нашия живот макар и да обичаме партньорите си. Ако връзката приключи по време на такъв транзит, това обикновено може да бъде много болезнено, да се чувстваме много наранени и дълго време да тъгуваме и преработваме събитието, без значение кой е приключил връзката. Ако ние сме приключили можем да изпитваме вина, а ако партньорът е бил активният, е възможно да се чувстваш отблъснат и необичан. Ако на това влияние се започне връзка тя може да е от изключително голямо значение за нас и да бъде много продължителна, тъй като в такъв период изборите ни са обективни и избираме правилния човек за дълга връзка. Друга опасност при този транзит е, че може да започнем да се чувстваме студено към близките си, така че те да се чувстват отблъснати. Възможно е да се чувстваме самотни и изолирани дори когато сме с партньора си. Всяко от тези проявления на Сатурновия транзит е добре да се разглежда внимателно, за да не доведе до проблеми. Сатурн вади на показ липсите в живота ни- ако сме сами копнеем за любов и подкрепа и понякога ни с струва, че колкото повече се опитваме да ги получим, толкова по-недостижими стават те. Понякога се влюбваме в някой, който вече е обвързан или не ни обича, така че не можем да получим любовта, която ни трябва. Сатурновият начин да ни покаже от какво се нуждаем в живота си може да бъде много болезнен. Това, което трябва да помним е, че на тези влияния нищо не се реализира бързо.

Сатурновите транзити към Марс

Тези транзити не са толкова болезнени, както към Венера, но могат да бъдат време на голямо отчаяние. Имаме чувството, че има пречки пред всяко начинание и всичките ни желания са непостижими. Чувстваме се слаби и уморени, имаме чувството, че трябва да работим двойно повече, за да запазим положението. Във връзките това може да бъде време на много напрежение, когато понякога се отчуждаваме физически от партньора си. Много често се преразглежда сексуалността, потребностите, нашите или на партньора, не сме склонни към компромиси, поради което много често не искаме да търпим незадоволяващите отношения. По време на тези влияния се чувстваме по-сурови и твърди.Ако по време на този транзит нямаме партньор, е възможно да се чувстваме много фрустрирани. Понякога това също може да бъде време, в което прекратяваме контактите с другите. Особено за хората, които обикновено са импулсивни, това може да бъде трудно, депресиращо време, тъй като в този период която и да е цел е много трудно постижима. Това е време да се научим на търпение, да развием способностите си на планиране. Това е особено вярно за хората, чийто Марс е разположен в елементите огън или вода. Чувствата са основата за всяко действие за тези хора и по време на транзит става много трудно да се държиш по емоционален начин. Тези транзити са време, когато е по-добре да размишляваме преди да се хвърлим в прибързани връзки. Връзка, която започва при това влияние обикновено ще е много важна за нас. Такива връзки много често ни учат на търпение и издръжливост и ни показват, че здравата връзка изисква усилия. Обикновено е необходимо да се преодолеят много трудности, преди да се стигне до връзката. Много често в тези периоди изплува много гняв, заради наранявания от нашето минало. Това е много добре период да се занимаем с тези проблеми чрез терапия или чрез участие в групови процеси, ориентирани към личностен растеж. Това е много добро време и за гимнастика, фитнес. Много хора започват по-здравословен начин на живот при тези планетарни влияния.

« Обратно

Коментирай

Напишете коментар...

Още статии от тази категория

© 2012-2020 Мира Кунева. Всички права запазени
© 2019 Космически уеб дизайн: Крис Дизайн Арт ЕООД