Транзитите на Нептун към Венера и Марс

Транзитите на Нептун към Венера и Марс

Много астролози разглеждат вибрациите на Нептун като прекалено висши за нашето съзнание, много сложни за разчитане и за овладяване на фона на ежедневното ни съществуване. Безспорно тази планета може да отвори душата към енергии, които ние смътно познаваме и поради това определяме като божествени.

Под Нептун е възможно да познаем състояния на духа, в които егото се разтваря и сме готови наистина на безусловна и самопожертвувателна любов. Възможно е да преживеем отключване на интуицията или лечителски заложби , да зърнем за момент светове, различни от нашия, да достигнем до по висши истини и принципи, с които да направляваме живота си. В същото време транзитите на Нептун могат да бъдат много трудни за хората, които не могат или отказват да се справят с тези енергии. Те могат да предизвикат нервни разстройства, параноя или маникална депресия, бягство от действителността и злоупотреба със стимуланти в случаите, когато се убедим, че не разбираме, не контролираме и не можем да се справим с действителността.

Транзитите на Нептун са време, пълно със съмнение, несигурност и объркване. Настроението се люшка между розов оптимизъм и крайно отчаяние. Или очакванията ни са прекалено високи, или заради миналите си разочарования губим всяка надежда, че положителният изход е възможен.
Една от особеностите на Нептуновият транзит е, че продължава между 3 и 5 години и когато активира лична планета тези люшкания в емоции и настроенията могат много да ни объркат. В изходната точка можем да бъдем или тотално изтощени или пречистени и преминали на едно много по-високо ниво на съществуване. За много хора точно това е времето, в което те получават поглед за духовното измерение на живота. Много от нещата, в които сме вярвали и които са ни били скъпи ще си отидат в края на Нептуновия транзит, по-точно е да се каже, че ние ще ги оставим да си идат. Особено убежденията, връзките и навиците, които вече са станали прекалено ригидни често буквално се разтварят под действието на този транзит.

Често това, което си отива при Нептунов транзит причинява болка и много тъга. Понякога забравени спомени и травми от детството изплуват, за да могат да бъдат осъзнати и преработени. Понякога вълните на Нептун отнасят това, което сме считали за абсолютно сигурно, понякога ни носят приказни възможности и променят радикално посоката ни. Нептун към Венера и Марс активира нашите връзки по начин, който понякога не можем да разберем , защото е ирационален. Възможно е противно на очакванията ни да загубим партньор или да започнем да се отчуждаваме от партньора си. Възможно e срещнем някой, който ни изглежда роден за нас, но по някакъв начин все ни се изплъзва. Както и хора, които ни изглеждат жертви или много духовни, но ни предават и опустошават ресурсите ни. Възможно е да се влюбим в някой, който ни събужда духовните ни интереси или вродената ни креативност.

Транзитът на Нептун събужда копнежът на душата. Понякога това може да бъде напълно неясен, неопределен копнеж, който ни казва, че всичко може да бъде по друг начин, че има нещо повече в живота от това, което се случва, че това не е живота, предопределен за нас. Понякога копнеем за конкретна личност или за съвсем конкретен проект, който да ни даде възможност да проявим себе си по непознат дотогава начин. Най-опасното в този период е да затънем в фантазии, без да предприемем някакви действия и да сме убедени, че съдбата и без друго е предвидила това за нас. Нептун носи страст и идеализъм и някои хора могат да усетят призванието си под въздействието на тези вибрации, така че чрез конкретни действия да достигнат до професията, която удовлетворява копнежите им.

В този период е добре да се научим да се движим с вълните - да оставяме нешата да се случват. Колкото по-твърдоглаво се опитваме да наложим волята си толкова по-трудни стават нещата за нас, още повече, че под Нептун никога не може да знаеш дали преценката за ситуацията ти е правилна. Това е много трудно време за хората, които се гордеят със своята прагматичност и контрол върху живота. Те не могат да оставят границите на контролираната територия просто така да се разтворят в нищото. При много от тях могат да изникнат физически проблеми като следствие от подтискането на гняв и страх. Възможни са дезориентация, загуба на посока, загуба на идентичност.

При много хора се появяват сънища, които са съвършено различни от познатите им и продължават месеци. Мистиците казват, че това са сънища на по-висшите ни тела - астрално или емоционално, тъй като Нептун улеснява връзката с тези по-висши компоненти на нашата същност. Медитацията и създаването на мисъл-форми протичат много леко в тези периоди и са добри, тъй като обръщат погледа навътре. Все пак трябва да правим разлика между тези две неща и затъването във фантазии.

В тези периоди сме много раними, трябва да пресейваме добре контактите си. Необходимо е да се научим да оставаме по-дълго сами, за да можем да възстановим физическото и психическото си равновесие, да чуем вътрешния си глас и да успокоим ума си.Транзитът на Нептун е като разходка в гъста мъгла, няма нищо сигурно, можеш само да се довериш на инстинкта си, на вътрешния си водач.. Музиката, рисуването, поезията,природата, водата или просто да си мързелуваме е това, което ни възстановява и лекува в тези периоди. При много хора изведнъж излиза способността да рисуват или лекуват с енергия и трябва да се внимава тези енергии да не се използуват деструктивно.

В повечето случаи за годините на Нептуновия транзит ние се разделяме с важна за нас илюзия, обикновено свързана със самите нас. Понякога това ни води до страхотни прозрения, понякога до горчиво признаване на собствените ни граници. Ако сме виждали хората около нас по идеалистичен начин е възможно да бъдем разочаровани и да преминем през тягостен период на тъга и самоизолация.

Когато Нептун транзитира Венера всичко свързано с любовта , връзките и ценностната ни система може да стане много неясно. Нептун размива границите и подтикът да се загубим в друг човек става много силен, влюбваме се без особено да мислим за връзката, в която се намираме или за реалната ситуация на другия. Възможно е да се настроим свръхидеалистично независимо, че сме горди с железния си прагматизъм. Истината е също, че Нептун засилва нашата интуция, свързва ни със сърцето и ние наистина разбираме какво липсва в живота ни и в съществуващите ни връзки . Въпросът е дали сме се влюбили в правилния човек. Понякога, когато транзитът започне да преминава започваме да разбираме, че всичко е било сън, понякога полагаме усилия да поставим връзката на по стабилна основа, защото разбираме, че макар и не идеалният човекът наистина си струва. Това, което може да бъде наистина разрушително е да прибързаме да променяме живота си при първите въздействия на транзита, без да сме опознали реалния човек и ситуацията. За ориентираните към самопознание това може да бъде момент на дълбоко осъзнаване, че цялостта , която търсят не може да бъде постигната чрез друг човек, а единствено в самите нас.

Ако си в дълготрайна и стабилна връзка Нептун може да разбие илюзиите ти и да започнеш да виждаш човека до теб по различен начин, болезнено да осъзнаваш какво ти липсва в тези отношения. Понякога е възможно да се чуствуваме пренебрегнати или манипулирани от тези, които са ни най-близки. В този смисъл транзитът може да даде нов старт да изградим живота си по начин, който повече отговаря на нашите убеждения. Ако искаме да прекратим връзка понякога предприемаме странни и необясними действия, които в последствие се оказват най-правилните. Възможно е също, ако се чуствуваме недоволни от партньора си в рамките на тези 3 до 5 години с мърморене и отхвърляне да го принудим да ни напусне. Или да доведем отношенията постепенно до пълно отчуждение.
При транзитите Нептун Венера се преживяват в някои случаи ситуации, при които "спасяваш" - грижиш се за партньор, който пие, дрогира се или е без работа. Добре е да не се увличаме в тази роля ако не сме дипломирани психотерпевти. Нито да си играем на родители с хора по-млади от нас, на които трябва да дадем посока в живота.
Ако сме в триъгълник Нептун може да предизвика много силни чуства на вина, отчаяние и остра самокритика. При някои двойки, които са заедно много отдавна започва нов етап - започват да пътуват заедно или да развиват съвместни хобита и това регенерира отношенията им.

Понякога тези транзити могат наистина да те срещнат с човек, който напълно съответства на твоите представи, но той да е вече ангажиран или по някакъв начин недостъпен. Тъй като при Нептун границите са размити този човек се бави да вземе решение, да се ангажира и ти оставаш дълго време без да знаеш къде си, с разбито сърце и чувството, че никой не те разбира.
Транзитите Нептун Венера размиват границите, които сме си поставили . Ние ставаме много раними, много отворени към другите, реагираме веднага на негативната енергия, която другите излъчват. Всяка агресия или демонстрация на студенина ни нараняват жестоко и трайно.

Вдъхновението и творчеството разцъфтяват в тези периоди. Това е прекрасно за хората с творчески професии, но може да бъде и етап на откриване на неподозирани способности за много хора в други професии. Дори възприемането на изкуството е различно в този период. Вкусът ни се променя, експериментираме с нови начини на обличане. Ставаме отворени към възможностите, които другите хора ни предлагат , към живот, в който не всичко е на 100% установено. В този етап от живота ни сме склонни да експериментираме с партньори, които са устроени по съвсем различен начин.

Тъй като Нептуновият транзит е много дълъг ако сме в трудна връзка минаваме понякога през много дълъг период на отчаяние и самота, струва ни се, че нищо не се движи, че сме съсипали шансовете, които животът ни е предоставил . Но издържим ли, без да се смазваме и саморазрушаваме много често точно след трудните Нептунови транзити получаваме много възможности в личните ни връзки, както и способността да постигнем по висока степен на хармония в новите си взаимоотношения.

Транзитите на Нептун към Марс могат да бъдат и много трудни, и изключително креативни. Ако аспектът на Нептун към Марс е съвпад, квадратура или опозиция нашата Марсова енергия
е блокирана.Принципът на Марс е " Аз искам, защото го искам и ше се боря да го получа". Нептуновата вибрация размива, замъглява този принцип, ставаме апатични, не виждаме посоката си, Марсовата енергия се блокира и може да се насочи към губещи проекти или деструктивни действия. Особено динамичните хора могат да преживеят ужасни според тях периоди на безсилие или загуба на позиции. Нептун демонстрира сили, по-висши от нас , които разбиват на пух и прах егото ни, поставят ни на колене. В някои случаи това може да бъде процес на изключително духовно пречистване. Много хора губят своята арогантност и усещат за първи път дълбоко състрадание към губещите или по-слабите . Защото Нептун управлява състраданието в глобален аспект и възможността да се усетим свързани с другите, което понякога може да бъде много лечебно.

При аспектите секстил и тригон ефектът може да бъде смекчен и да усещаме по-скоро интуитивно всяка стъпка, която трябва да предприемем. Но дори и тогава проектите ни, които са прекалено материалистични могат да бъдат много затруднени. Тази планета обикновено ни насочва по-скоро към идеалното, към общото с другите, отколкото към натрупването на пари.

Транзитите Нептун -Марс повлияват силно нашата сексуалност, започва търсене на идеалния партньор и недоволство от съществуващата ситуация. И тук може да има големи изненади - хора, лоялни на партньорите си изведнъж започват да експериментират, тъй като старото им се вижда ужасно скучно. Други, които са били винаги полигамни започват да копнеят за близост и интимност, за обвързаност и по странен начин могат да преминат от цинизъм към романтизъм. Хора, които са били изключително сексуално активни под въздействието на Нептун - Марс започват различни практики и решават да преминат към аскетичен начин на живот. Може би Нептун създава стремеж сексуалността да се транцедентира на някакво по- висше или мистично ниво. Или много често изпива енергията, така че е по-лесно да се отдаваме на фантазии отколкото да преживяваме реалността. Нептун създава изключително силни колебания в енергията ни - единия ден си убеден, че може да постигнеш всичко, на другия си летаргичен и безсилен.

Друга типична проява на транзита е да не знаем всъщност кого искаме, какво точно искаме и да залитаме в крайности. Много често изплуват подтиснати страхове и съмнения доколко сме привлекателни или способни. Някои хора променят сексуалната си ориентация в това време, други фантазират за това и бързо го забравят. Много сексуални ограничения, които са били свързани с подтиснати желания отпадат или най-малкото осъзнаваме, че съществуват. Нептун ни прави по-чувствителни за нас самите. Освен това тази вибрация размива блокажите в нашата психика, свързани с болката от минали наранявания и ние ставаме по-готови да потърсим отношения, които отговарят на нашите истински потребности.

Понякога в тези периоди се налага да се откажем от нещо или някого, което може да усетим като предателство. Понякога трябва да изберем между любим човек и нещо, което искаме да правим - например работа свързана с пътувания. Или трябва да се откажем от невъзможна връзка. Добре е в тези периоди да насочим доверието си към нас самите, не към другите.
В идеалният случай транзитът е връзка, при която чрез секса достигаме духовно сливане.

« Обратно

Коментирай

Напишете коментар...

Още статии от тази категория

© 2012-2020 Мира Кунева. Всички права запазени
© 2019 Космически уеб дизайн: Крис Дизайн Арт ЕООД