Слънчевите революции в хороскопа

Как да направим годината по-добра?

Методът на Слънчевата революция е един от основните способи за прогноза в астрологията и в последните години става все по-пулярен и интересен, както за изучаващите астрология, така и за тези, които просто искат чрез него да подобрят живота си. Какво всъщност е Слънчевата революция? Всяка година, когато Слънцето прекосява нашият рожден градус - с точност до минута и секунда - в небето се оформя звездна карта с определени констелации . Тази карта определя в много голяма степен това, което ще ни се случи през следващата година. Някои астролози дори разглеждат тази карта като рожден хороскоп през тeкущата година. Тъй като тази звездна карта променя своя вид за различните географски координати, чрез този метод може да се влияе директно върху съдбата ни като се избере подходящо място на посрещане на рождения ден. Поради това още в древни времена арабските астролозии са изучавали Слънчевите революции и са отправяли на дълъг път своите клиенти, за да ги спасят в случаите на опасност или да им създадат ситуации на успех и победа.

Сред съвременните астролози методът на Слънчевите революции има много последователи. Някои от тях са популярни с разработките си и почти фанатично спазват метода за себе си и своите клиенти. Има и други астролози, които са привърженици на астрокартогеографията, според която преместването ни за постоянно в определени зони на света променя към по-добро или лошо съдбата ни.

Днес е модерно да говорим за Активна астрология , защото като съвременни хора вярваме, че можем и трябва да влияем активно на своя свят, вместо пасивно да възприемаме събитията . Привържениците на така наречената активна астрология предлагат различни подходи, с които да можем да противодействаме на трудните влияния в хороскопа. Някои от тези препоръки са смислени, а други звучат мелодраматично и трябва да се следват само ако наистина човек в вътрешно убеден в ползата. За мен посрещането на рождения ден на място, което променя Слънчевата революция в желаната посока, е най-силната възможност да повлияем на съдбата си. Начин, много по-добър от това да се обличаме в черно и да гледаме тъжни картини при тежък Сатурнов транзит, както препоръчват последователите на Торвалд Детлефсен или да живеем в къща без асансьор, за да отработим съвпада на Марс -Сатурн в Четвърти дом. Разбира се, съществуват и други добри препоръки как да редуцираме тежките влияния в хороскопа. Със Слънчевата революция обаче сменяме директно посланията през годината - на принципа , че това, което не е заложено в годишния хороскоп, вероятно няма и да се случи и обратното - че успехът ще дойде, ако е заложен през годината.
Методът е добър и всеки астролог, който го практикува, е убеден в резултатите му. Клиентите, които са успели да изпробват година със силна слънчева революция, знаят колко лесно се постигат резултати в тези периоди. Тъй като ние живеем във време на много и леснодостъпна информация, много хора считат , че да си избереш Слънчева революция е много забавно и лесно. Обикновено всеки съвременен софтуер съдържа блок за пресмятане на слънчеви революции и пакет с някакви указания към него. Поради това в последните години все по- често срещам хора, “изчислили” годишните си хороскопи, които просто искат да проверят дребни детайли в тях. Други пък са чули, че е достатъчно да заминеш някъде за рожденния си ден за да промениш съдбата си.

Добре е да знаем,че Астрологията не е съвкупност от суеверия, а математика - не е необходимо всяка година да се напуска града, в който живее човека, за да има перфектния годишен хороскоп. Пътуването също няма връзка с промяната - промяната на съдбата се постига чрез географските координати на мястото на посрещане. Поради това Солун, Пловдив или Скопие няма да Ви донесат промяна - техните координати не внасят особена промяна в годишната карта . Пътуването дотам може да бъде приятен подарък , но за да промените годишния хороскоп в 95% от случаите са ви необходими разстояния като Виена, Рим или дори много по-далечни. Нека отново подчертаем, че търсим координати, които по съответен начин да променят картата, а не си избираме място за почивка, макар че ако може да съчетаем двете е прекрасно. Има хора, които са прочели в анализа на някой софтуер ,че за Барселона ще имат изгряващ знак например Водолей и това е много хубаво за бизнеса им. Всъщност изгряващият знак на годишния хороскоп не е особено важен фактор. Нито е особено важно дали Венера е във втори или в трети дом на Слънчевата революция. Тези разположения надали ще бъдат мног полезни, ако годишният асцедент попада в Осми или Дванайсти дом на рожденния хороскоп или оставите злосторна планета на ъгъл или в неподходящ дом. Точно защото този метод е наистина силен , той не служи за забавление. Не е много разумно да играем със съдбата си, без изобщо да имаме и най-елементарната представа за сложните взаимовръзки между рожденния и годишния хороскоп .

Изборът на място за подходяща Слънчева революция е сред най-трудните и противоречиви методи в астрологията. Правилата за избор са много, в повечето случаи е сложно да решим как да разположим неблагоприятните констелации и как да балансираме различните фактори в нашия живот чрез планетното разположението . Най-добре е хороскопът да се избира в активен диалог с клиента, тъй като само той знае в коя област иска подкрепа и шанс и в кои сфери изобщо не може да понесе проблеми. Някои астролози дори почти фанатично препоръчват места по света, които са почти перфектни, но например са на втория от островите Фиджи. Тези препоръки могат да са добри, но само ако финансово и организационно не затрудняват прекалено живота ни. В повечето случаи е по-добре да сме умерени, защото освен Слънчева революция, през годината действат също транзити и дирекции - тяхното действие е също много важно и трябва да се разглежда комбинирано. Ако съответните транзити и дирекции са много обещаващи е добре да инвестираме в много силен годищен хороскоп и наистина да си осигурим??? Понякога може да бъде и смислено да използваме далечни дестинации, за да избегнем някаква опасност през годината - съдебен процес или здравословен проблем. Все пак е добре пътуването да е в синхрон с нашите възможности, а не да подчиним живота и финансите си на предалечни пътувания с цел Слънчеви революции, които по магичен начин да променят съдбата ни.

Какви са основните правила , които трябва да се се разглеждат, когато избираме слънчева революция?
Преди всичко е важно да се разглеждат връзките между рождения хороскоп и годишния, Добре е да се помни, че каквото и да се заложи в годишния хороскоп - пари, брак, , дете, собствен бизнес- не може да се гарантира успехът му ,ако това не е заложено при раждането. Едно от най-важните неща в годишния хороскоп е асцедентът му - но не знака на Асцедента, каквото мнение се е разпространило , а домът на рожденния хороскоп, в който попада този Асцедент както и аспектите - хармонични или предизвикателни, които образува с планетите в рожденния хороскоп. Това определя в голяма степен живота ни през тази година . Асцедент в Шести, Осми или Дванадесети дом на хороскопа може да подсказва за година с трудности и болести. Асцедент в кардиналните Първи, Седми , Четвърти или Десети дом говори за важни години с нови насоки, но не винаги гарантира, че годината ще е лесна,а успехът - сигурен. Ако годишният Асцедент е в хармоничен аспект с планета от рожденния, това винаги обещава леснота и късмет, а в напрегнат аспект към злосторни планети предвещава стрес и възможни обрати на съдбата.

Ако повечето планети в годишния хороскоп са разположени в кардиналните домове годината ще бъде пълна с промени, нови проекти и нови връзки , с динамични ситуации, в които трябва да вземаме решения и с възможност да обърнем съдбата си в друга посока. Това са години на иницииране на нови връзки, нов бизнес, нови посоки, обикновено много важни, изпълнени със събития, но също и с изтощение, защото няма да остава време за почивка и премисляне.
Ако повечето планети са във Втори, Пети, Осми или Единадесети годината предвещава завършване на проекти и полагане на усилия , с които да финализираме започнатите в друг, предишен момент начинания.
Ако планетите са разположени в Трети, Шести, Девети или Дванадесети дом, основната тенденция е подготовка, събиране на информация или обучение, за да стартираме в някой следващ период нови инициативи. В тези години всичко се променя непрекъснато като понякога това носи много раздразнения и фрустрации, а в други случаи пътуване, лекота и неангажираност.

Особено важно е да се избягват годишни хороскопи, в които има струпване на планети в Шести, Осми и Дванадесети дом , а според италианския астролог Чиро Десчипола и в Първи дом на хороскопа. Такива години предвещават изпитания и е по-добре да се избягва преживяването на такива слънчеви революции.
От първостепенно значение е в кой дом на годишния гороскоп е разположено Слънцето - най важната планета в Сънчевата революция. Домът му е сферата с най-голямо развитие през годината. Естествено, някои домове са по-благоприятни за него, но тук трябва да се съблюдават различни фактори . Ако Слънцето е в Десети дом на годишния хороскоп, то може да обещае много важно повишение, разширение на бизнеса и възможност за управление на съдбата чрез лични решения през годината, ако и другите фактори в хороскопа благоприятстват това. Все пак при определени трудни влияния тази толкова желана позиция може да даде загуба на висока позиция или радикални обрати в бизнеса. Слънцето в Осми дом на годишния хороскоп може също да заложи тенденция за операциии, много напрежение или за много пари и инвестиции, както и възможност за раждане на дете в зависимост от другите фактори в хороскопа. Слънцето в Девети дом е в радостта си и то обещава години с учене, пътуване по света, спиртуално развитие и много свобода и ентусиазъм. Все пак, ако за човекът е по-важно да търси работа и бизнес, е добре да се избере Десети дом, макар че тогава годината ще е изисква полагане на много усилия.

Щастливите планети Венера и Юпитер носят късмет и експанзия, ако са разположени в Асцедента и МС на хороскопа, но още по-добре е, ако можем да ги разположим в желаната от нас сфера за експанзия - любов, деца или бизнес. Трябва да знаем, че в много случаи позицията им в определен дом води до разполагането на злосторни планети в нежелани сектори на хороскопа. Планетите в хороскопа са свързани и не може да избираме желаното, без да преценим къде ще се разположат проблемните фактори.
За особено нежелани разположения се считат злосторни планети, разположени на по-малко от 4 градуса спрямо ъглите на хороскопа. Също така, ако в годишния хороскоп има съвпади на Марс със Сатурн, Уран, Нептун или ПЛутон, е добре много внимателно да се прецени къде трябва да се разположат, за да може негативната им енергия да бъде максимално блокирана.

« Обратно

Коментирай

Напишете коментар...

Още статии от тази категория

© 2012-2020 Мира Кунева. Всички права запазени
© 2019 Космически уеб дизайн: Крис Дизайн Арт ЕООД