Преминаването на Сатурн през домовете на рождения хороскоп

Преминаването на Сатурн през домовете в хороскопа

Сатурн е една от планетите с най-силно влияние върху живота ни на Земята. Поради това е особено полезно да знаем в кой дом на рожденния ни хороскоп преминава тази планета и за период от няколко години съзнателно да се фокусираме да решаваме проблемите, дефинирани от този дом. Цикълът на Сатурн е приблизително 30 години, за които години той преминава 12 сектора на хороскопа. В зависимост от индивидуалната карта остава средно по 2.5 години в определен сектор (в отделни случаи, когато в хороскопа са налице интерсептирани знаци преминаването през даден дом може много да се удължи, сякаш за да се затвърди урокът, който отработваме в този сектор ). Пребиваването на Сатурн в даден дом посочва областта на живота ни, която в момента носи най-голямо напрежение за нас и трябва да се преструктурира. В следващите 2-3 години ние ще имаме възможност или осъзнато да направим там промени и развитие или ако не осъзнаваме за какво става въпрос да се чувстваме жертви на съдбата, които понасят тежки загуби и разочарования.

Сатурн винаги носи и възможности, които не се получават наготово, както и отнема неща, от които вече нямаме нужда, колкото и да не си признаваме това. Да определим положението на транзитния Сатурн в домовете и периода от време, в който планетата ще бъде в дома е възможно чрез всеки астрологичен софтуер и при елементарно познание за теорията на хороскопа. Трябва да се отчете, че когато планетата в своето движение достигне 6 градуса преди точния връх на дома, обикновено вече усещаме някакъв подтик да направим нещо в конкретната област. Обикновено през първата година от престоя се усещат по-ясно недоволството и подтика да реформираме. Трябва да отбележим, че Сатурн не винаги носи проблеми - ако сме стабилни в съответната област той може да донесе възможности да подобрим тази област на живота ни, да я обогатим, да я качим на по-високо ниво. В много случаи, когато Сатурн напуска единия дом и активира следващия се случват събития, които носят резултат или се усеща облекчение и задоволство, ако сме успели да разчистим боклука в тази сфера на живота ни.

Сатурн в Първи дом - преминаването на Сатурн през първи дом или асцедента на хороскопа е изключително важен период, тъй като това е ново начало, нов цикъл на растеж и най-вече нова структура на живота, тъй като старият начин на живот, на мислене, на правене на нещата са били разрушени при преминаването на планетата през 12 дом на хороскопа. При преминаването в първи дом ние сякаш се връщаме обратно в света след като сме преживели криза, усещаме желанието да създадем отново живота си, започваме да осъзнаваме много неща за грешките си и искаме активно да действаме, да изграждаме новото. Преминаването на Сатурн през 12-ти и през първи дом може да продължи около 5 години и да бъде истинско прераждане, но трябва да разбираме какво се случва, да не затъваме прекалено в песимизъм и привързаност към старото, да искаме повече да бъдем създатели на съдбата си.

При много от нас преминаването на Сатурн през асцедента ще донесе промяна в имиджа, във физическата външност. Някои хора отслабват много без видими усилия, други започват да придобиват ново излъчване, понякога стават неузнаваеми. В предишния сектор 12-ти дом често се чувстваме безформени, обикновено не ни достигат усилията да се поддържаме физически или различни други фактори пречат на това. Но транзитът през първи дом може наистина да бъде време, в което да се мобилизираме и да подобрим начина си на живот и физическата форма. Може да бъде и време на болести, ако сме по-възрастни и сме забравили да се грижим за тялото и психиката си през последните години.

Друга съществена особеност на транзита е също да осъзнаем, че старите ни цели и амбиции вече не са актуални, да развием нови интереси и цели за бъдещето си. Понякога това се случва по сякаш предопределен начин и някакви събития или случайности ни насочват към нова област на развитие, дори и ако това не съвпада с нашите желания. Добре е в първите 7-8 месеца след излизането на Асцедента да не се вкарваме в главоломни проекти, които да променят цялото ни съществуване, а по-скоро да наблюдаваме накъде ни насочва ходът на събитията. Много хора започват да учат или да работят върху някоя своя амбиция и в следващите години това трайно променя кариерата им. В много случаи хората нямат никаква идея за това, че тези нови занимания ще променят трайно живота им. Този период на живота ни е изключително добър за всичко, което развива потенциала ни и ни прави по-осъзнати, но той не е най-добрият период за бързи материални успехи. Първо трябва да разберем кои сме, да укрепим вътрешния си свят и след това как да сложим основата за бъдещите ни постижения във външния свят.

Сатурн във Втори дом - това е домът на това, което е ценно за нас, на нашите ресурси, не само материални. Когато Сатурн влезе там при много хора може да има периоди на безпаричие или финансови загуби, несигурност. Необходим е контрол на разходите и усилия за да запазим материалния си стандарт. Но не трябва битката за финансова сигурност да ни попречи да преструктурираме и духовните или моралните ни ценности. В този период спираме да се занимаваме със себе си и да мислим непрекъснато за проблемите си., Започваме да сме продуктивни, искаме да имаме резултати в материалния свят, тъй като и вече знаем по-добре кои сме и какво искаме. За много хора, които са преминали по по-осъзнат начин през 12 и 1 дом този период означава сериозно подобряване на позицията в кариерата, изграждане на източници, които през следващите години ще носят доходи. Подчертавам - транзитът през 2-ри дом все още не е свързан с много големи доходи. По-скоро това е времето, в което ще усвоим практически умения и по-късно чрез тях ще достигнем до материалния успех. Много хора започват бизнеси и имат успех, но тогава, когато нещата са премислени във времето и не се гонят бързи успехи. Сатурн е бавен, но сигурен и е добре да сме търпеливи с проектите в този период. При правилен подход още при излизането от втори дом се усещат финасови подобрения.

Сатурн в Трети дом - домът на нашите ментални нагласи, навици, начина, по който говорим и начина по който слушаме. Транзитът на Сатурн в този дом обикновено не се усеща като тежък в сравнение с 2-ри дом и много често се използува за да учим или пътуваме. При някои хора този период може да бъде преминат с много умствени безпокойства и тревоги, в повечето случаи неоснователни. По-добре е да се занимаваме с това, което се случва, а не да тормозим ума си с това, което би могло да ни изненада. Това е много добър период за тези, които учат или чиито професии, са свързани с учене, писане или преподаване.

Транзитът на Сатурн през Четвърти дом е времето, в което създаваме сигурността си и искаме да знаем, къде принадлежим, когато изграждаме стабилна основа и ред в дома си и в живота си. При много хора това е времето, в което изграждат къщи или ги ремонтират, или сменят местоживеенето си. Понякога в семейството настъпват промени и сме принудени да прекарваме много време сред семейството, да се занимаваме с проблемите на близките си, за сметка на професионалните си амбиции. Този период е труден, ако имаме ипотекирано жилище и не знаем с какво точно ще покриваме вноските си.
Ако дълго време сме отричали съществуването на проблеми в семейните ни отношения, кризата по време на този транзит може да бъде разрушителна. Понякога има проблеми със здравето на родителите , които дълготрайно променят начина ни на живот.
Периодът от 7 години, типичен за Сатурновия цикъл завършва в 4-ти дом.
В края на транзита започва подготовката за следващия такъв, в който вече заходът е нагоре и когато получаваме възможност да реализираме дългосрочните си амбиции.
Тъй като 4-ти дом е основата и на нашата душа, при много от нас този период ще е свързан с търсене на смисъл, с различни начини да решим вътрешните си проблеми, за да бъдем наистина свободни да се развиваме през следващия цикъл.

Транзитът на Сатурн през пети дом има няколко особености. Възможно е в тези години да се чустваме по-изморени и не особено жизнени, да се чустваме не особено обичани, не особено оценени, да не изпитваме радост, дори да не можем да се забавляваме , като сме свикнали. Сатурн свива и ограничава потокът от жизнена енергия и в домът на Слънцето това е много забележимо.
Това е прекрасен период да се научим да се обичаме повече и да сме по-независими от любовта на другите, колкото и невъзможно да изглежда това за повечето от нас. Време да преразгледаме оценките си за даването и получаването на любов. Грешките, които правим в този период могат да са свързани с това да се дистанцираме и отчуждим от другите, защото сме неразбрани или да подлудим другите с изискванията си и така да ги накараме да се отдръпнат. Това може да времето, в което ставаме родители и поемаме тежка отговорност. Или децата ни влизат в пубертета и ни карат да преразгледаме основно всичките си убеждения за тях. Много хора в този период правят връзки, но повече защото са сами или защото търсят сигурност, а не защото са влюбени. В някои случаи се преминава през дълги и много трудни връзки, които променят изцяло живота ни.
Ако се дисциплинираме и насочим енергията си към творчество, това може да е изключително продуктивен период. Тези, които притежават основата за това имогат да напишат книга, да създадат пиеса, постановка, музика, просто защото отварят канал, през който протича енергията за създаване на това. Не всички от нас можем да създадем нещо специално, но с организиране на навиците си и много дисциплина в този период можем да развием много креативни проекти и умения. Трябва обаче да се отбележи, че някои от хората на изкуството преминават трудно този период по една или друга причина.
Ако сме на по-зряла възраст и недоволни или отегчени от кариерата си, 5 дом може да бъде разгръщане на инициатива, която да ни преведе в нова професия или бизнес и по този начин да изразим креативността на този дом.

Сатурн в Шести дом - Този период е много важен за работата и здравето ни. Задължително трябва да преразгледаме всичко, свързано с здравето ни , да установим по-здравословни навици на хранене, спортуване , да се освободим от негативното си мислене, да пазим енергията си и да не я разхищаваме за ненужни дейности. Понякога този период непрекъснато носи хронични здравословни проблеми, сякаш тялото иска да изчисти натрупаните токсини или да насочи вниманието ни. В повечето случаи тези, които организират по по-добър начин тази сфера на живота си излизат по-здрави и в по-добра форма от този период.
В работата е необходимо да станем по-дисциплинирани и организирани. Ако работата е нова за нас това е периода на нашето обучение и начално доказване. Рано е да се чуствуваме лидери, това ще дойде по-късно. Но ако вече имаме опит това може да бъде период , в който ни повишават, но и ни натоварват с купища задължения. Сатурн през 6-ти дом винаги е свързан с изтощаващо натоварване и задължения. Ако позицията ни е нестабилна, понякога можем да загубим работата си и да преминем през 2-3 години на професионална нестабилност.

Сатурн в Седми дом е периодът, в който Сатурн започва да се издига над хоризонта и фокусът се премества към другите и външния свят. Обикновено в 7-ми дом се занимаваме с брака и личните си връзки. Ако сме неженени често влизаме в сериозно обвързване. Тези, които са обвързани преразглеждат из основи потребностите, ограниченията и задълженията си. Това може да е време на сериозни проблеми за някои двойки, и заздравяване на отношенията при други. Това е време да разгледаме себе си и партньора си по нов начин, може би по-трезво, неемоционално, но и по реалистично. Понякога партньорът в живота ни има проблеми и ние сме ангажирани с тях. За някои хора 7-ми дом е труден период, за други по-скоро стабилизиращ, зависи и от другите фактори в хороскопа. Основната цел е да преразгледаш отношенията и да си изясниш как да продължиш напред. Ако имаме бизнес партньорства или съдебни процеси транзитът може да се окаже много труден. Ако в този период ни предложат бизнес партньорства трябва добре да се огледат и другите фактори в хороскопа. Ако няколко години преди това сме работили тежко и сме създали основа в кариерата си в 7 дом започват да ни забелязват, започваме да ставаме популярни.

Сатурн в Осми дом е един от трудните сектори за Сатурн. Едната от темите са парите и материалната собственост, особено тази, която е свързана с други хора - наследства, кредити, пари на бизнес партньори. Сатурн през 8-ми дом може да ни донесе много неприятности, ако не сме подготвени или поемаме глупави рискове. Но много често в този сектор хората се осмеляват да вземат кредит и да инвестират в дом или бизнес и по този начин създават по-стабилна основа на живота си. Това зависи и от другите фактори в живота ни, и доколко разумно използуваме възможностите си. 8-ми дом не отрича финансовия успех - той е материален дом и е над хоризонта, но трябва да сме построили добра основа и да имаме ясна визия. Понякога тук е възможно да ни се отнемат източници на доходи от други хора, ако сме небрежни или некоректни, когато планетата влезе в 9-ти дом можем да се окажем въвлечени в сериозни юридически разправии.
Ако сме занемарили здравето си и на транзитът през 6-ти дом не сме създали по-здравословен начин на живот, хроничните оплаквания и болежки от предните години тук могат да се превърнат в остри проблеми, които се решават по друг начин. Все пак това е домът на операциите.

8-ми дом е домът на най-дълбоките емоции и на дъбоката трансформация. Понякога хората преживяват дълбока болка по различни причини в този период и тези преживявания трансформират живота им. Понякога е възможно емоциите да се окажат прекалено силни, да се появят депресии, психози, страхове. В други случаи в този сектор преживяваме въпросите за смъртта или за сексуалната си ориентация или сменяме начина, по който канализираме сексуалната си енергия. Много от нас започват сериозни занимания с йога, астрология, медитации - животът вече не изглежда по стария начин и е необходимо да преоценим своите вярвания. В 8-ми дом буквално можем да преживеем обръщане към духовното в резултат на дълбоко страдание и да се свържем с по-дълбоки измерения на съществуването.

Сатурн в Девети дом - още преминаването на планетата към куспидата на 9-ти дом носи при много хора чуство за облекчение и раздвижване. Започва период от около 7 години, който носи реализация и успехи, ако сме положили основата за това. Истинският връх се достига, когато Сатурн активира 10-ти дом. В 9-ти дом възгледите ни за живота и посоката ни се стабилизират, новите цели са дефинирани, концентрираме се върху подобряване на уменията си. Възможно е да учим под една или друга форма, но много често се завършват университети, докторати. Ако още не си разбрал кой си и какво искаш става лошо - периодът ще премине и ще трябва доста години да изчакаш, докато наново дефинираш себе си.

В 9-ти дом е добре да сме отворени към новото знание, към света, към информацията, която ни достига по-различни канали. В този период е добре да пътуваме да опознаваме света, много често да реализираме пътувания във връзка с духовните интереси, които сме развили в 8-ми дом.

9-ти дом е домът на висшето познание, на метафизиката, на религията и философията, така че транзитът може да издигне нашето съзнание, разбирането ни за това как функционират нещата на по-висшо ниво. Тук можем да дефинираме идеали, които ще ни отведат в нови пътища и да променим живота си в съответствие с новите ни вярвания.

Сатурн в Десети дом
. Преминаването през Медиум цели - най- високата точка на хороскопа или издига човека сериозно в избраното от него поприще или изважда сериозни тревоги и загуби, ако основата не е стабилна. Това може да бъде период на голям успех, стабилизация, при която виждаш успеха в следващите няколко години или период на разочарование, подтиснатост и чуство за безсмисленост. Ако избраната кариера не отговаря на стремежите на душата ни, на истинските ни цели в 10 дом могат да се преживеят трудности. Ако фирмата, в която работим фалира или се преструктурира това е ясен знак, че съдбата ни отпраща в други посоки. Ако посоката ти е вярна в тези години получаваш най-силно възможност да блеснеш или да въздействуваш върху другите, да получиш наградата за своите усилия.

Сатурн в Единадесети дом - време, в което определяме какво искаме да постигнем във връзка с другите хора около нас. Възможно е да имаме дете, да се присъединим към групи с различни интереси, да създадем приятели или преразгледаме старите си приятелства. В този дом е добре да мислим за личните си желания, не за кариерата, да насочим фокуса към хората и ка се свързваме с тях. Добре е да видим също кои са приятелствата, които ни подхранват и кои изхабяват нашата енергия. Добре е да помним, че 11 дом представлява нашите надежди и желания и да се опитаме да разберем повече за това. 11-ти дом е и доходите от нашите клиенти - при хора със собствен бизнес може да се усети увеличение в следствие на нарасналата популярност в 10-ти дом.
В съзнателния си живот обикновено имаме 2 преминавания през 11-ти дом и за тези, които са оползотворили времето, второто преминаване може да бъде много щастлив и успешен период.

Сатурн в Дванадесети дом - Един известен астролог оприличава влизането в 12-ти дом с пускане на завесата, антракт, тишина и подготовка за новото действие. По мои наблюдения за повечето хора това е най-трудния сектор, тъй като обикновено на пръв поглед тук нищо не се случва. Човек се среща директно с последствията от желанията и дейностите си в изтеклите 28 години. Много сфери на живота остават стабилни, в други започват конфронтации и разрушения, но без да можем да ги овладеем или да им въздействаме. Обичайно е, особено първата година, да чувстваме дискомфорт, недоволство, дезориентираност. Емоциите са сковани, подтиснати, лесно залитаме в негативното, в отчаянието. Всички искат промяна в 12-ти дом, но това е зимата на нашия живот - семената са под снега и чакат времето си.
Амбициите, ценностите, убежденията, които са били основа на живота ни се разпадат и увисваме без да знаем къде е новото ни място.
Много хора отхвърлят много от старите си вярвания и приемат нови убеждения, ценности. 12-ти както 8-ми е другия спиритуален сектор на хороскопа и периодът е добър за по-дълбоко вникване в тези предмети. Тук може да развием много силно интуицията си, да имаме трансцедентни преживявания, да получим по-висше познание за законите, които управляват живота ни, да намерим скритите си ресурси. Но ако сме несъзнателни можем да изпаднем в сериозни психически проблеми и да се дистанцираме задълго от реалността. Това е дома на изолацията и много от нас ще преживеят самотата и откъснатостта от другите в този период. Понякога сами се изолираме за да влезем навътре и да открием духовните си сили. Понякога другите не се интерисуват от нас и макар това да изглежда жестоко, по-късно се оказва, че това е било важно и така сме развили много от потенциала си.
12-ти дом не е светски дом - определено е добре да се погрижим за диетата си, за физическите си упражнения. В този период енергията е ниска, не е умно да я разсипваме, трябва да я пестим и фокусираме. Заболяванията в 12-ти дом често са психосоматични и по-добре се лекуват с алтернативни методи.
Периодът е добър да учим, да трупаме умения, които по-късно ще използваме. Не е добър да сменяме радикално бизнеса и работата си; нещата, които започваме в 12 дом обикновено се провалят или си отиват, когато планетата влезе в 1-ви дом. Също така тези сфери, в които отчитаме упадък и застой ще бъдат радикално реформирани или отстранени в следващите 2-3 години.
Трудно е да преминем през дезориентацията и неспособността да действаме в 12-ти дом, но той е подготовката за новата ни структура, която ще започнем да прозираме при транзита през Асцедента. Добре е да помним, че колкото виновни и неадекватни да сме се чуствали тук, когато Сатурн активира 1-ви дом тези чувства ще изчезнат и ще усетим лекота и желание за нови начинания.

« Обратно

Коментирай

Напишете коментар...

Още статии от тази категория

© 2012-2020 Мира Кунева. Всички права запазени
© 2019 Космически уеб дизайн: Крис Дизайн Арт ЕООД