Сигнификаторите на кармични уроци в хороскопа

Сигнификаторите на кармични уроци в хороскопа

Сигнификаторите на кармични уроци в хороскопа са Северният и Южен лунен възел, ретроградните транс сатурнови планети, Плутон, Хирон, Лилит и Вертекс. Темата за лунните възли е обширно разглеждана и коментирана в много книги и затова аз искам да се спра на някои други кармични индикации в хороскопа.

Любов. Много често в клиентите ми ме питат дали човекът, в когото са влюбени или с когото са във връзка им е познат от минали животи или е тяхната сродна душа. По темата за сродните души са написани много неща, но това не е тема, която занимава сериозната астрология. Няма как чрез определени математични връзки да установим доколко някой е сродната ни душа или душата ни близнак и т.н. При кармичната астрология се отчитат определени връзки и разположения между двата хороскопа, в които участвуват кармичните сигнификатори. Например ако личните планети и асцедента в картата на единия са в аспекти със Сатурн, Плутон или лунният възел в картата на другия се счита, че връзката е съществувала в минали животи. Тези аспекти предполагат определени уроци и динамика на взаимоотношенията в този живот.

Ако аспектите са хармонични това могат да бъдат отношения на подкрепа и взаимно захранване с енергия в този живот. Хубаво е, когато в близкото си обкръжение имаме такива хора. Много често, когато изненадващо получаваме помощ или добро отношение от почти непознати хора става въпрос точно за такива връзки в хороскопите. Напрегнатите кармични аспекти предполагат борба, стрес и търкания, при които често и не можеш да промениш ситуацията, и не можеш да си отидеш. В почти всички брачни синастрии са налице поне един или два напрегнати кармични аспекти, което може би е индикация, че бракът е един от най-сериозните уроци. В тези случаи аспектите имат странно проявление - отначало партньорите са като омаяни един от друг с усещане за невероятно сходство, за да завършат след година или две в по-късно в сериозни противоречия.

Връзките родител-дете обикновено също имат много точни напрегнати кармични аспекти. Понякога това може би е и причината някои деца да се опитват да поемат контрола в тези отношения. В любовните връзки особено трудни могат да бъдат аспектите на Сатурн в хороскопа на единия с Луна или Венера в хороскопа на другия. Те ще се преживяват като студенина,отхвърляне и критика от човека, чиято Луна и Венера са засегнати, докато всъщност човекът със Сатурн може просто да изпитва несъзнателен страх от загуба на връзката или комплекс за малоценност. Понякога е възможно дълги години в живота ни да влизат хора, които винаги правят определени кармични аспекти към личните ни планети. Обикновено това е индикация, че трябва да решим някакъв си наш проблем - да излекуваме някаква наша рана, травма от миналото, да си създадем по-друго разбиране за това, което ни наранява. След като направим това влизането на хората с такива аспекти се преустановява. Отворили сме нова страница.

Една особено чувствителна точка в хороскопа по отношение на миналите ни прераждания е надирът IC. Тогава, когато някое от светилата или планета в хороскопа на единия е в съвпад с IC на другия хороскоп това обикновено е индикация, че двамата са били членове на едно семейство. В много случаи при такива съвпади може да се развие и дълбоко приятелство и силна привързаност. В този живот обаче е възможно някои случай единият да трябва да се се грижи за другия. Много често, по време на раждане прогресивната Луна в хороскопа на майката съвпада с IC на нейното бебе.

При много силни кармични връзки, независимо дали за добро или лошо светилата или планета в картата на единия са в съвпад с Южния възел във втората карта. Това е категорична индикация, че двете души са прекарали заедно много животи. Обикновено повечето съвпади с Южния възел не са много приятни. Често кармата е приключване на връзка с друга душа, с която сме били негативно свързани в миналото. Добре е да сме внимателни, ако злосторна планета от друг хороскоп прави съвпад с орба от 2-3 градуса от нашия Южен Лунен възел. В този случай е възможно отношенията в този живот да са много сложни в следствие на внезапна раздяла. Възможно е човекът, чиято планета е в съвпад с възела да носи неосъзнати чувства на отмъстителност или омраза. И все пак кармичният дълг е на човека с възела и е добре той да бъде търпелия. Човек, чиято планета е в съвпад с вашия Северен лунен възел може да изиграе много положителна роля в живота ви, особено ако планетата е благотворна. Възможно е двете души да са се уговорили за взаимопомощ в този живот.

Когато разглеждаме темата дали новата ни любов е нашата сродна душа, дали ние двамата сме сродни души, което чувство имат много хора в началото на връзката или този е най-добре да се разгледат наталната и прогресивна Вертекс. Този чувствителен градус обикновено се вързва с т.нар. „съдбовна любов” и обикновено показва любов, продължена от друг живот заради някаква кармична цел. Ако връзката е наистина предопределена, независимо дали тя ще бъде за цял живот и дали ще е щастлива, в момента на започването в хороскопите на двамата са налице прогресивни или транзитни съвпади към рождената Вертекс, към прогресивната Вертекс или прогресивната Вертекс съвпада с натална планета в единия хороскоп. Така че ако видим, че прогресивната Вертекс приближава към съвпад със светило или с планета, свързана с любовта можем да предскажем пристигането на любовта в живота ни. Очевидно е също, че ако любовта започва, когато вертекс съвпадне с рождения Сатурн връзката няма да е пълна с щастие и лекота, въпреки че може да бъде от голямо значение за еволюцията на душата. Някои от най-ценните житейски и любовни уроци се научават точно чрез дълбока скръб. Концепцията за сродната душа не е ограничена само до щастието и радостта. Душите могат да имат предопределени, съдбовни връзки и между тях може да съществува изключителна любов, но кармата, която протича между тях може да носи загуба, както и печалба.

Дванадесети дом на хороскопа сиволизира последното прераждане и ако планети в едната карта съвпадат с куспидата (Върха) на 12и дом това е индикация, че двете души са били заедно в живота, непосредствено преди този.

« Обратно

Коментирай

Напишете коментар...

Още статии от тази категория

© 2012-2020 Мира Кунева. Всички права запазени
© 2019 Космически уеб дизайн: Крис Дизайн Арт ЕООД