Седемте планетни периода според Кабала

Седемте планетни периода според Кабала

Според известният кабалист Д. М. Леври теорията за седемте планети е залегнала в основата на практическата Кабала. Според Кабала това знание определя с абсолютна точност посоката на движение на природните сили не само за отделните хора, но и общо за вселената. Целият живот се определя от цикли на основата на седем. Тялото се обновява на всеки 7 години. Основните цветове са седем. Питагор го разглежда като свещеното число. Многобройни са примерите в човешкия свят, свързани със 7 - 7 те чудеса на света, 7 -те философски принципа, 7 те дни на седмицата, 7 вътрешни органа на тялото, 7 отделни части на тялото и т. н..
Всяко човешко същество има вибрация и неговия живот се подчинява на специфичен ритъм. Някои елементи от този ритъм се управляват от сили, които в Кабала наричат планети - седем на брой, които съответствуват на седемте дни на създаването на Света. Независимо дали знаем или не за това, нашият живот в определена степен е силно повлиян от тези сили. В годината има 365 дни, които разделени на 7 определят 7 периода, всеки от които с 52 дни. Нашата лична година започва и свършва на рожденния ни ден. Поради това всеки период от 52 дни, смятан от рожденния ни ден ще бъде управляван от Слънцето, Луната, Марс, Меркурий, Юпитер, Венера и Сатурн- творческите планети , свързани с космическата сила на Архангелите.

Според Кабала тези, които знаят как да работят с тези седем могат да привличат в живота си много повече светлина и успех. Всичко се случва в своето време и място и ние не можем да променим или спрем времето, но можем да приготвим условия, с които да подобрим съдбата си.

Например ако сме родени на 21 март, който фактически е и първият ден на годината периодите ще се разположат така

Слънце : 21 Март до 11 Май
Луна :12 май до 2 юли
Марс :3 юли до 23 август
Меркурий: 24 август до 14 октомври
Юпитер: 15 октомври до 5 декември
Венера: 6 декември до 26 януари
Сатурн: 27 януари до 20 март

Всеки от тези периоди има своята вибрация и тя определя нашите възможности и действия по определен начин. Слънцето, Юпитер и Венера са щастливите планети, Марс и Сатурн - злосторните, а Меркурий и Луна - неутралните. Според Кабала периодите на щастливите планети увеличават нашия личен магнетизъм, енергията и жизнената сила , събитията се подреждат по особено благоприятен начин за нас. И от друга страна - периодите в годината, в които се чустваме подтиснати и затормозени много често съвпадат с периодите на злосторните планети.

Знанието за рези периоди според Кабала можем да намали случайните ни избори, да ни даде повече спокойствие и равновесие в проблемните периоди повече енергия за проекти в щастливите ни периоди.

Периодът на Слънцето са първите 52 дни - време на екаспанзия и сила. Слънчевият период е прекрасно време да потърсим съдействието на хора с високи позиции, чиновници, от които зависи решаването на проблеми, да разработим новите си планове за бизнес. Този период е прекрасно време за създаване на концепции и идеи, за работа с фантазията и креативността ни, това е време на възраждане - всичко започва наново. В този период се чустваме живи и вдъхновени, оптимизмът е висок, интелектуалните ни способности са на високо ниво. Много лесно е в този период с диети и упражнения да постигнем подобрения в здравето или идеалното тегло. Този период е добър за всичко, което трябва да се уреди чрез съдилища или държавни институции. Много възможности излизат на пътя ни и можем да се възползваме от тях, можем да вземем кредит по-лесно от обикновено, можем да инвестираме добре парите си, можем да искаме услуги, да подобрим имиджа и репутацията си. Ако можем да изчакаме, това е добър период за разрешаване на проблеми и отстраняване на стари пречки. Късметът е с нас и ако си вземем домашен любимец.

Тези 52 дни са най-добрият период да дадем на идеите си практическа форма, но също и да внесем в живота си нови идеи и нови начини, по които да правим нещата. Новата работа, започната в тези дни обикновено се развива добре, освен това сме най-конкурентноспособни и най-добре реализираме лидерските си амбиции.

Вторият период е на Луната. Луната управлява женския принцип, жените, публиката и промените. Всички процеси на преместване, промяна, изчистване и кратките пътувания се повлияват и развиват по особен начин. Дисхармонията, конфликтите в отношенията много силно разстройват нервната ни система в тези периоди и дипломатичността е това, от което се нуждаем на първо място. В този период е добре да се адаптираме към ситуациите, да се съобразяваме повече с другите и да позабравим лидерското поведение. Добре е да контролираме емоциите си, да избягваме споровете, да наблюдаваме и слушаме. В тези периоди е трудно да вземаме решения за важни неща, по-добре е с повече дисциплина и предпазливост да изчакаме правилното време.

През този период особено се засилва въздействието на Луната върху психиката ни и здравето. Положителните земни вибрации са силни в периода на нарастваща Луна - от Новолуние до Пълнолуние, негативните се усещат в фазата намаляваща Луна. Особено благоприятно е прибавянето на нови елементи към живота ни в фазата на нарастване и премахването на такива в фазата на намаляване.Не е добър период за започване на нова работа, ако започваме проект е добре да го завършим до края на този период. Промените в този период са краткосрочни. Фазата нарастваща луна се счита за добра за предложение за брак.

Следващите 52 дни са периодът на Марс
- често доста труден и все пак с вълнуващи събития за много от нас . Периодът увеличава волята, личния магнетизъм, енергията ни. В част от ситуациите това носи успех, в други се натъкваме на конфликти и проблеми. Хората с инженерни професии, строителите, хирурзи, зъболекари и спортисти могат да имат особено добри резултати в тези си периоди. В този период ние получаваме от Космоса много енергия и можем да подобрим в голяма степен тялото си или навиците си с упражнения или спортни програми. Можем и да отстраним много по-лесно пречки и обстоятелства, които много време са били на пътя ни. Имаме силата за да създаваме правилата, можем критично да разглеждаме ситуациите, преценката обикновено е точна. За жените е добър период да поискат нещо от своите партньори. Марс управлява оръжията, инцидентите, огъня и сексуалността. Добре е да сме предпазливи в този период с всички тези неща. Не е добър период за стартиране на дела. В този период може да изникнат проблеми, кръв, кръвна захар, мускули, кости и имунитет.

Марсовите дни не са добри за вземане на важни решения, те могат да се окажат прибързани, възможни са и проблеми от подписани договори.Най-важното е да използуваме повишената енергия да превъзмогнем пречките в живота си , да махнем безполезните аспекти от живота си, за да отворим път на новото. Марс може да ни направи избухливи, свадливи, неспокойни и жестоки. Тъй като неговото влияние е е дестабилизиращо, периода предразполага замесване в незаконни бизнес афери и любовни триъгълници.

Следващите 52 дни са на Меркурий - най-добрия период за писане, комуникации и подписване на дългосрочни договори. Периодът засилва менталната ни активност. Благоприятни са пътуванията, продажбата и покупката на бизнеси, всичко свързано с обучение и преподаване, с издаване или публикуване. При много хора този период е изпълнен с промени. Способността ни за интуитивна преценка е максимално проявена , тъй като менталното и духовното ни тяло са особено стимулирани. Това е най-добрия период за развиване на идеи, за прилагането им, за събирането на информация. Препоръката е да се движим с хода на събититията, но без да пренебрегваме собствените си интереси. Това е най-добрия период за реклама на работата ни и за излизане пред публика. От контактите ни с хора на далечни разстояния могат да излязат внезапни възможности. Издатели, редактори, интелектуалци, всички, които анализират информация са особено добре повлияни в този период.

Юпитер управлява следващите 52 дни
и всичко, свързано с финанси и здраве излиза на преден план. Юпитер управлява бизнеса и търговията, инвестициите, банковите операции и отношенията ни с банковите чиновници, ситуациите, в които молим за услуги, помощта която даваме надругите и благотворителността.
Юпитер е планетата на материалното и духовно изобилие, така че в този период ние може по-лесно да придобием тези неща. Това е добро време да поемем риск, да изпробваме нови неща, включително добро време за борси или лотарии. Най-доброто време за уреждане на правни конфликти и проблеми, за избор на адвокати или за контакти с богати хора. Лесно е да станеш популярен в този период, да поемеш преценени рискове и да си пробваш късмета. Добро време за договаряне на кредити и срещи с кредитори.В този период трябва да сме много целенасочени и упорити за да реализираме потенциалните възможности. Космичните сили подпомагат максимално нашите действия, включително и в сферата на любовта и брака.

Следващите 52 дни принадлежат на Венера.
Венера управлява изкуството, артистите, красотата, удоволствията лукса и екстравагантността. Този период е най-добър за всички професии, свързани с театъра, танца, музиката. Периода, в който сме най-склонни да харчим за удоволствия и лукс, за нови начини, чрез които да си доставяме удоволствия. Това е времето за почивка, за забавление, за игра или за хобита, свързани с красотата и изкуството. Добре е да сме сензитивни към собствените си потребности и да се грижим за себе си, да се заобикаляме с красота и хармония. Прекрасен период да направим по-красива заобикалящата ни обстановка или да изпробваме себе си в приложните изкуства. Най-добрият период да започнем връзка , да подобрим партньорствата си, да започнем приятелства или процедури за разкрасяване. Най-добрия период за брак или за възстановяване на връзки.

Последните 52 дни са под управлението на Сатурн
- добре известен с негативната си природа. Обикновено повечето хора свързват периода преди рожденния си ден с негативни спомени и често говорят за “Сатурнова дупка”. В този период е добре да сме много внимателни, предпазливи и да контролираме емоциите си, да поддържаме ума си балансиран и спокоен. Възможни проблеми са свързани с дългове и тяхното изплащане, с наеми, с недвижима собственост, строежи, наследства и завещания.
В този период е добре да анализираме максимално ситуациите и действията си. Общото ни усещане в тези дни е за ограниченост, липса на възможности. Добре е да отделим време да анализираме себе си, близките си, приятелите си, но безпристрастно и обективно. Това е моментът, да видим нещата каквито са и да се опитаме да ги приемем. Сатурн, известен като господарят на кармата може да засили безпокойството и дисхармонията в ума, тялото и душата ни, да ни донесе самота и фрустрираност. Той може по неприятен начин да ни покаже какво в нашия живот не работи и къде трябва да внесем промяна.

Сатурновият период
е на-лошото време да започнем нещо, което е значимо и важно, обстоятелствата ще бъдат максимално неблагоприятни за новото ни начинание.
Закъснения, пречки, , проблеми и лошо отношение спъват действията ни в тези дни, това е най-лошия период за започване на съдебни дела. Понякога просто сме принудени да вземем глупави решения или да се забъркаме в неизгодни ситуации. Това е най-трудния за здравето период, най-уязвими сме към болестите. Поради това е добре да прилагаме всичко, което може да укрепи физиката и психиката ни, да медитираме, да анализираме какво е полезно за нас и с кои навици трябва да се разделим. Периодът е добър да получим по-задълбочена представа за невидимите сили, които управляват света ни.Този период може да бъде добър за сделки с недвижима собственост или да започнем изучаването на спиритуални практики . Добре е да се отдръпнем и дистанцираме от света, за да можем да презаредим и възстановим организма си, да потърсим необходимото ни душевно спокойствие и тишина.

Според моят опит с класическата астрологията тези 7 планетни периода не могат да се възприемат като абсолютно валидни във всеки един момент от съществуването ни. Важно е с каква природа са планетарните влияния в рожденния ни хороскоп през годината. Ако през съответната година сме подложени на въздействието на тежки планетарни транзити е много възможно Слънчевият или Юпитеровия ни период да не бъдат много вълнуващи и изпълнени с благополучие. От значение по какъв начин т7-те планети са разположени в индивидуалната рожденна карта . Ако Юпитер и Венера са в неблагоприятен за тях знак, наранени или затворени в неблагоприятни домове е възможно да не преживяваме тези 52 дни толкова благоприятно. И обратно - силен по знак и дом Сатурн в рожденния хороскоп може да направи Сатурновите 52 дни тежки, но изпълнени с добри резултати в управлявани от Сатурн сфери на живота. Освен това да стартираш важен проект при ретрограден Меркурий или важна връзка при ретроградна Венера едва ли ще бъде много обещаващо действие дори и да се направи в благоприятните планетни периоди.
И все пак теорията на седемте креативни планети е добра основа да подредим действията в рамките на текущата година и използуваме енергията си по -осъзнато и с по-висока ефективност.

« Обратно

Коментирай

Напишете коментар...

Още статии от тази категория

© 2012-2020 Мира Кунева. Всички права запазени
© 2019 Космически уеб дизайн: Крис Дизайн Арт ЕООД