Амулети и защитни средства във ведическата астрология

Амулети и защитни средства - Как да ги изберем

Днес е актуално да говорим за защита чрез различни камъни и амулети, да се информираме за най-подходящите камъни за нашата зодия, да носим различни гривни със символи и мъниста често без да знаем нищо за значението им. Желанието да подобрим здравето и живота си на енергийно ниво е добро, но древното знание за всички тези средства е сложно и много често покупката на скъпи камъни и амулети може да бъде безполезна ако не са правилните за нас. А как да определим правилните ? Кои са начините за това?

В Индия има специалисти, които още като деца проявяват способността да разчитат човешката аура и след дългогодишно обучение започват работа в магазините за бижура . Там те сканират аурата и препоръчват камъни, добри за състоянието на човека в момента.

Другия начин са препоръките в различните системи като Фен Шуй или астрология.

Най дълбоката система, която изследва и препоръчва защитни средства от много векове е ведическата астрология.Нейните най-важни цели са две:

- Първата е да се помогне на човек да осъзнае личността си, силните и слабите си страни, талантите си, заложбите си, недостатъците си и заложените потенциални затруднения.

- Втората е свързана с това да се предложат на хората конкретни помощни средства, чрез които всеки да оформи собствената си съдба. Според ведическите астролози са документирани много случаи на хора, които са променили съдбата си с такива средства. Пак според тях всеки може и трябва да подбере възможно най-подходящите за неговия конкретен случай помощни ведически средства.

- За целта най-напред се определя асцедентът на човека според ведическата методи. С помощта на своя предпазен щит – асцедента – човек може да определи закрилящите и предизвикващите страни на планетите и да открие личните негативни и позитивни планети за всеки хороскоп.

След това помагащите планети могат да бъдат подсилвани с методи като цветове, скъпоценни камъни и кавачи (медальони с мистични числови символи), които активират жизнеността и силата на човека.

В случая с негативните планети, опитите за тяхното трансформиране изискват по-сложни средства – мантри и активно съчувствие.

ЦВЕТОВЕТЕ

Тук се има предвид целенасочения избор на цветове за дрехи, спално бельо, лампи, стени, мебели, килими и т.н.

Ние приемаме цветовете не само визуално, а и чрез кожата си и чрез финото енергийно поле, наречено аура . Много хора могат да видят аурата като светлина или цвят около физическото тяло. А самата аура влиза в резонанс с енергията на обкръжаващата я среда. Поради това цветовете служат за усилване на аурата и укрепване на психиката, а също и като поддържащо лечение на психически и психосоматични болести.

В астрологията, всеки асцедент има благоприятни и неблагоприятни цветове, според същността на неговата управляваща планета. В следващата таблица можете да разберете кои цветове са благоприятни и кои – противопоказни според Вашия личен асцедент.


АСЦЕДЕНТ НЕБЛАГОПРИЯТНИ ЦВЕТОВЕ БЛАГОПРИЯТНИ ЦВЕТОВЕ
Овен Зелен, кафяв, сив Оранжев, бял, червен, жълт, турскосин, черен
Телец Турскосин, кафяв, жълт, червен, сив Оранжев, зелен, бял, черен
Близнаци Сив, кафяв Оранжев, бял, червен, зелен, жълт, черен, турскосин
Рак Черен, жълт, сив, кафяв Оранжев, бял, червен, зелен, турскосин
Лъв Бял, сив, кафяв Оранжев, червен, зелен, жълт, черен, турскосин
Дева Черен, червен, сив, оранжев, кафяв Бял, зелен, жълт, турскосин
Везни Зелен, сив, кафяв Оранжев, бял, червен, жълт, турскосин, черен
Скорпион Червен, турскосин, кафяв, сив Оранжев, бял, зелен, жълт, черен
Стрелец Бял, сив, кафяв Оранжев, червен, зелен, жълт, черен, турскосин
Козирог Оранжев, жълт, сив, кафяв Бял, червен, зелен, турскосин, черен
Водолей Бял, зелен, сив, кафяв Оранжев, черен, червен, жълт, турскосин
Риби Оранжев, черен, сив, турскосин, кафяв Бял, червен, зелен, жълт


СКЪПОЦЕННИТЕ КАМЪНИ

Чрез силата на скъпоценните камъни може многократно да се увеличи силата на позитивните планети и най-вече на планетата господар на асцедента. Скъпоценните камъни увеличават също така личната сила и индивидуалността на всеки човек. Въздействието на скъпоценните камъни върху хората е сравнимо с това на цветовете. Всеки цвят притежава определена честота - тази с която трепти светлината, която го отразява. Тя съответства на планетата,
чрез която се проявява този цвят.

Скъпоценните камъни действат и по допълнителен начин.. Чрез своята структура от фини кристали, те притежават спектър от резонансни честоти.
Тези честоти отговарят на видимия цвят на конкретния камък, който влиза в резонанс с определена планета или звезда. Въз основа на своята кристална структура всеки скъпоценен камък е много добър приемател и предавател на вълни от и към причислената към него планета.
Всеки от препоръчаните скъпоценни камъни оказва своето специфично влияние върху енергийното тяло на човека в зависимост от планетата, която е в резонанс с него.
От следващата таблица ще научите кои камъни са благоприятни за даден асцедент и кои не бива да се носят по никакъв повод.

АСЦЕДЕНТ НЕБЛАГОПРИЯТНИ ЦВЕТОВЕ БЛАГОПРИЯТНИ ЦВЕТОВЕ
Овен Смарагд, хесонит, котешко око Рубин, перли, червен корал, жълт сапфир, син сапфир
Телец Диамант, жълт сапфир, червен корал, хесонит, котешко око Рубин, перла, смарагд, син сапфир
Близнаци Хесонит, котешко око Рубин, перла, смарагд, червен корал, диамант, жълт сапфир, син сапфир
Рак Жълт сапфир, син сапфир, хесонит, котешко око Рубин, перла, смарагд, червен корал, диамант
Лъв Перла, хесонит, котешко око Рубин, червен корал, смарагд, диамант, жълт сапфир, син сапфир
Дева Син сапфир, рубин, червен корал, хесонит, котешко око Перла, смарагд, жълт сапфир, диамант
Везни Смарагд, хесонит, котешко око Рубин, перла, диамант, червен корал, жълт сапфир, син сапфир
Скорпион Червен корал, диамант, хесонит, котешко око Рубин, перла, смарагд, жълт сапфир, син сапфир
Стрелец Перла, хесонит, котешко око Рубин, червен корал, смарагд, диамант, жълт и син сапфир
Козирог Рубин, жълт сапфир, хесонит, котешко око Перла, червен корал, смарагд, диамант, син сапфир
Водолей Перла, смарагд, хесонит, котешко око Рубин, червен корал, жълт сапфир, син сапфир
Риби Рубин, диамант, син сапфир, хесонит, котешко око Перла, червен корал, смарагд, жълт сапфир


Тъй като някои от споменатите скъпоценни камъни са доста скъпи, могат да бъдат заменени с други, които са по-достъпни, но имат също толкова голяма сила. За да въздействуват, камъните трябва да са с определен размер. Поради това в някои случаи дори е препоръчително да се използва по-голям камък заместител вместо мъничък скъпоценен камък. Ако камъкът е монтиран в пръстен, обковът трябва да бъде открит отдолу, за да е възможен директен контакт между кожата и камъка. Следващата таблица дава примери за комбинации скъпоценен камък – заместващ камък.

СКЪПОЦЕНЕН КАМЪК ПОДХОДЯЩ ПРЪСТ
Рубин Безименен пръст на лявата ръка
Перла Безименен пръст на лявата ръка
Червен корал Безименен пръст или показалец на лявата ръка
Смарагд Среден пръст или показалец
Жълт сапфир Показалец
Диамант Среден пръст или показалец
Син сапфир Среден пръст


Много важно е качество на камъка-амулет . Камъни с пукнатини, примеси, балончета и мътен цвят могат дори да имат противопоказно въздействие. От изключителна важност е и камъкът да не е бил обект на радиоактивно облъчване при обработката си. Преминали през такова, камъните губят свойствата си и също могат да окажат негативно влияние. Затова камъните, които се купуват трябва да са чисти както от примеси и повреди на материала, така и от облъчване с радиационни вълни.

КАВАЧИТЕ (ЧИСЛАТА ЯНТРИ)

Най-резултатният начин, чрез който да се подсилят позитивните планети е чрез носене на медальон със съответстващите на отделните планети числа янтри. Те действат като енергиен щит на човека, осигуряват тотална и всеобхватна закрила и намаляват въздействието на слабите планети и на управляваните от тях области в нашия живот.

Всяка числова янтра - „кавача“ - е комбинация от девет цифри, разположени в три реда и три колони, които са в резонанс с планетата. Всяко число, на фино ниво, носи своя енергия и сила и проявява определено качество.

Силата на медальоните, с изобразени на тях числови янтри, се базира на няколко неща:

- За особената сила на самите квадрати има огромно значение отношението между отделните числа в комбинацията. Отношение, което изгражда една комплексна мрежа от духовни и математически качества. То се проявява на много нива. Като пример можем да изтъкнем делението на тези числа. Чрез деление се получава съотношение помежду им, което наричаме пропорция. Тя, сама по себе си, представлява форма на проявление на енергията

- Материалът, върху който е изобразен този символ е решаващ за въздействието на числовата янтра. Кавача е чисто духовен принцип, който се проявява в материална форма и така действа в определна точка от пространството и времето. Обикновено най-подходящи са благородните метали като злато и сребро.

- Решаващо за ефективността на кавачите е и точното време, в което се изработва гравюрата. Моментът , подходящ за гравиране на високоефективни кавачи, настъпва изключително рядко. В повечето години има максимум два такива периода, продължаващи по не повече от 10-20 минути. В това време както домовете, така и планетите са свободни от негативни влияния и едновременно с това са подкрепяни от функционално позитивни планети. Янтра, която се появи в такъв момент ще е много силна и ще увеличи позитивните моменти в хороскопа

- Мястото на изработване също оказва влияние върху действието на медальона. Най-подходящинса свещените места по Земята, както и места, с доказани източници на сила и мощна позитивна енергия. Важно е също така мястото и времето на изработка да бъдат напаснати едно към друго с помощтта на астрологията.

- Съзнанието и личността на онзи, който изготвя гравюрата имат голямо значение за ефективността на нейното въздействие. Затова янтрите трябва да бъдат изработвани от хора, които водят духовен живот.

- Моментът, в който се слага за първи път кавача се изчислява от ведически астролог и е много важен.

- Ако носиш неправилно изчислена или изработена кавача може да засилиш влиянието на някоя негативна планета и да си навлечеш неприятности.

« Обратно

Коментирай

Напишете коментар...

Още статии от тази категория

© 2012-2020 Мира Кунева. Всички права запазени
© 2019 Космически уеб дизайн: Крис Дизайн Арт ЕООД