От какво зависи богатството в хороскопа

Парите в хороскопа и възможността за богатство

Парите са основна тема и повечето хора искат да знаят какви са възможностите за пари в техните хороскопи.
Парите в хороскопа се управляват от няколко дома :
Втори дом – личните ни доходи, които можем да заработим с труда и идеите си
Осми дом - доходите от наследства, брак, бизнес съдружия или застрахователни обезщетения
Пети дом – възможните доходи от лотария, борси или спекулации.

Обикновено хората, които имат много пари, имат специфични разположения на планетите в тези домове на хороскопа.
Ако повече от 2 планети са разположени в някой от тези три дома, това винаги е указание за възможностите на човека да спечели пари чрез съответните дейности.
Планетите Венера, Юпитер и Плутон, разположени във Втори дом могат да индикират много добри доходи в резултат от кариера, от собствени усилия и собствен бизнес. Същите планети, разположени в Осми дом на хороскопа обикновено подсказват, че човек трябва да потърси финансови възможности чрез бизнес партньорства, финансово изгоден брак или чрез професия във финансовата сфера. В много случаи това означава и че в някакъв етап на живота си човекът ще може да разчита и на наследство.
Ако в Пети дом на хороскопа има повече планети често човекът има силна склонност да спекулира, да поема рискове с пари, но това не означава, че ще спечели. Тези, които печелят чрез борси или лотарии имат определени планетарни констелации . За тях е възможно през определени периоди на добри влияния да постигнат значителни печалби от такива рискови дейности. Съществува финансова астрология, която определя възможните периоди за успешни спекулации, но както астролозите, които правят прогнози, така и тези, които ползват успешно услугите им са с добро финансово . образование и опит в борсовата сфера. Защото хороскопът може да зададе възможността за успех, но той не може да се постигне без специфични познания и натрупан опит.

Ако в личния хороскоп има струпване /стелиум/ на планети в Шести или Десети дом това означава, че човек трябва си постави за приоритет да развие кариерата си и чрез нея да разчита на доходи, а не да мисли първо и непосредствено за това как да спечели пари. Хората със стелиум в Десети дом стават ръководители, мениджъри, които блестят в своята професия, а понякога и разработват собствен бизнес. Шести дом обаче е дом на служенето – тези хора трябва да се насочат към по-обикновена работа, в която ще обслужват, обгрижват и подкрепят другите .


Други важни указания за парите в хороскопа са свързани с отделните планети. Планетите Венера и Юпитер и тяхното взаимодействие (аспекти с други планети в хороскопа), винаги съдържат указания за финансовите възможности. Юпитер и Венера във Втори и в Осми дом обикновено са много благоприятни за печалба на пари. Но често тези хора са склонни и прекалено много да харчат или просто да не полагат особени усилия да увеличат доходите си. Юпитер разположен много близо до Асцендента на рожденния хороскоп или Медиум цели (МС), е също е много благоприятен фактор за финансов успех. Венера, разположена до Асцедента е също така благоприятна, но с по-малка сила. Юпитер разположен в Шести дом обещава голям успех в кариерата, но не езадължително свързан с богатство. Юпитер и Венера в Четвърти дом обикновено обещават по-добра, по-охолна втора половина от живота. Те могат да дадат възможности за добри инвестиции в недвижими имоти, които понякога се появяват неочаквано в живота на човека. Юпитер в знака Стрелец е много силен фактор за финансов успех. Венера в знаците Телец и Везни и разположена във Втори или Осми дом също може да бъде много благоприятна.


Големите пари, винаги са свързани с определени връзки / аспекти/ между планетите. Юпитер в тригон със Сатурн
(хармоничен аспект от 120 градуса), а понякога дори в
квадратура /напрегнат аспект от 90 градуса/ , много често носи богатство чрез недвижими имоти. Тригонът особено носи не само късмет, но и способност да се улови правилната възможност в правилния момент. Хармоничните аспекти на Юпитер с Плутон , Нептун и Уран, се срещат в хороскопите на много милионери и милиардери. Специално тригони на Юпитер с Нептун и Плутон очевидно увеличават неимоверно способностите за натрупване, ако планетите са свързани с Втори, Осми и Десети дом. Ако във Вашата лична карта Слънце, Юпитер, Плутон и Нептун са свързани помежду си и с Втори или Осми дом можете спокойно да правите проекти за по-големи бизнеси. Тригоните на Венера и Юпитер обикновено носят възможности чрез брак и наследство. Внезапните забогатявания се свързват с тригоните на Юпитер и Уран.

Ако Слънцето в хороскопа е във Втори дом с много и силни аспекти към други планети, това обикновено означава, че човекът ще работи много упорито и няма да се успокои или да спре, докато не натрупа пари. Хората с такива разположения могат да натрупат състояние независимо дали Слънцето е с хармонични или нехармонични аспекти. Нехармоничните аспекти в хороскопа означават, че са необходими повече усилия, пробивност и мотивация, но не изключват възможността за печалби. Хармоничните аспекти, от друга страна, означават късмет, но в някои случаи могат и да „приспят“ амбицията и пробивността на човека.

Друг интересен факт е и това, че много милионери имат в хороскопите си планети на 28-ми и 29-ти градус на знак. Най-често големи богатства се забелязват, ако има планети на 29 градуса в Рак и в Козирог. Любопитно е и че планети разположени на 29 градуса в Скорпион или Телец, могат да дадат изначално спечелване на богатство, но последвано от фалити. Планети, разположени на 29-ти градус в Лъв, са в съвпад с кралската неподвижна звезда Регулус и могат да дарят човека с известност, власт и успехи.

Има и опредлени индикации в хороскопа, които предвещават финансови фалити и големи затруднения. Планетите Марс и Сатурн са разположени заедно във Втори или в Осми дом на хороскопа, подсказват, че човекът трябва много да внимава с финансовите рискове, които поема. Това е много опасно разположение за изкарване на пари чрез залози или рискови сделки. По-скоро с такива аспекти, човекът трябва винаги да се подсигурява. Ако само Марс или само Сатурн е в тези домове, ефектът ще е по-малко драматичен, но също трябва да се действа с предпазливост. Ако Сатурн е във Втори дом, за човека е добре да избере професия, при която в първата половина на живота учи, живее с по-малко доходи и инвестира в собственото си развитие. Във втората половина на живота Сатурн може да даде на такива хора едни много добри доходи в резултат от предишните им съзидателни усилия. Марс и Сатурн в Четвърти дом на рождения хороскоп рождения хороскоп обикновено са негативна индикация за инвестиции в недвижими имоти. Дори има астролози, които препоръчват да не се инвестира в собствени имоти – да не се купува земя, да не се строи и т.н., както и винаги да се застрахова всякаква такава собственост. В Пети дом на хороскопа Марс и Сатурн носят много големи загуби вследствие хазарт и борсови спекулации. В Осми дом те причиняват загуби на наследства и загуби поради грешки на съпруга или на бизнес партньора.

Внезапните възможности за спечелване на пари са дефинирани чрез аспектите на Уран с Венера и Юпитер. Уран е символ и на IT технологиите и поради това тези аспекти са добра индикация, че бизнес IT сферата може да доведе до финансов просперитет.

Хората, които печелят от борси, лотарии и игри на късмета обикновено имат повтарящи се аспекти в рожденните карти. 80% от печелещите на борсите имат аспекти между Юпитер и Уран, 80% имат аспекти между Юпитер и Луна и 40% - между Юпитер и Нептун. Много често тези планети са аспектирани помежду и по този начин в картата има няколко от тези печеливши аспекти. Луната също е много важен фактор при печалбите на късмета. 70% от спечелилите големи суми на лотария обикновено имат аспекти на Луната с Венера, 80% аспекти на Луната с Нептун, 70% имат аспекти на Луната с Уран. При други 70% от тези хора се вижда аспектът Юпитер - Плутон, който се свързва с големи богатства. Важно е също , че в хороскопите на спечелилите много рядко се виждат напрегнати аспекти на Юпитер със Сатурн и на Сатурн с Плутон. Трябва да се отбележи, че тази статистика разглежда спечелилите големи, сериозни суми. Хората, които печелят малки суми, имат по-различни аспекти в хороскопите си, много често - 70% са налице хармонични аспекти между Венера и Нептун.

Също така, когато хората имат опозиции (аспекти от 180 градуса) на планети във Втори и Осми дом, те винаги могат да натрупат пари и после да ги загубят внезапно при лоши влияния. За тях не е препоръчително да играят на борси.

Ако в хороскопа има достатъчно добри индикации за спекулативни печалби , е добре времето на действие да се определи чрез средствата на хорарната астрология и чрез изчисляването на поддходящи /добри за печалба /годишни и месечни хороскопи лунни възвръщания). Това ще покачи вероятността за печалба. Принципът на един известен финансов астролог гласи : по-добре 10 пъти да не участваш, отколкото един път да участваш в грешния период.

« Обратно

Коментирай

Напишете коментар...

Още статии от тази категория

© 2012-2020 Мира Кунева. Всички права запазени
© 2019 Космически уеб дизайн: Крис Дизайн Арт ЕООД