Астрологични прогнози за 2016 година

Кликнете тук, ако искате да четете статията на бял фон с тъмни букви.

През 2008 г. Плутон, планетата на разрушението и трансформацията влезе в знака Козирог - символът на структурата и реда, и в световната икономика започнаха процеси, които няколко години след това се проявиха като дълбока криза и рецесия.

През 2024 г. Плутон ще премине в знака Водолей - знакът на новото съзнание и революционните технологии , а друга транссатурнова планета - Нептун ще премине в знака Овен.
Това ще бъде категоричен преход към Нова епоха за света, в който живеем - може би с по-високо ниво на съзнание за голяма част от човечеството, а може би и с нови проблеми, свързани с компютърните технологии и с развитието на съвременните биотехнологии.

Как протече дотук транзитът на Плутон в Козирог и какво да очакваме в следващите години?

Най- тежкият и най- важен период в тези 26 години е периодът от 2011 до зимата на 2016, когато между Плутон и Уран се образуват 6 пъти негативни аспекти от 90 градуса. В изтеклите години тези аспекти донесоха много природни бедствия , икономически кризи и войни. Интересен факт е, че предишните аспекти се образуваха около 10 градуса на кардиналните знаци Овен и Козирог и тези градуси засягаха директно мунданният хороскоп на САЩ и хороскопа на Евровалутата.

През ноември на 2015 г. до януари на 2016г. се образува последният аспект на Плутон и Уран. Този път аспектът се образува на около 15 градуса на Овен и Козирог. Сигурно отново не е случайно, че тяхната квадратура образува напрегнатата конфигурация Тау-квадрат с рожденото слънце на руския президент Путин. Възможно е неговите решения през първите дни на декември в една или друга посока да определят бъдещето на света, в който ще живеем.

Вероятно е сегашният аспект на Плутон и Уран да не предизвика чак толкова тежки икономически катастрофи като предишните 5 аспекта. В началото на септември Сатурн излезе от знака Скорпион - знака на финасовите ресурси и институции. Последният му подарък за финансовия свят очевидно се оказаха китайските борси през това лято.

Предизвиканите от преминаването на Сатурн през Скорпиона процеси ще променят плавно и постепенно структурата на световните финанси до 2018 г, когато Сатурн ще влезе в своя знак - Козирог и ще установи окончателно новата структура и баланса на силите в световната икономика.
През септември 2015 г. обаче Сатурн се върна в знака Стрелец, където ще остане до 20 декември 2017 г. Проблемите на Сатурн в Стрелец са чуждите държави, техните граници, религията и пътуванията. Природата на Сатурн е да ограничава, да причинява загуби и трудности в сферата на знака, през който се движи в момента. Очевидно е, че до януари 2016 г. напрежението в зоните с военни конфликти няма да стихне, нито проблемите с границите ще бъдат разрешени. Още през септември най- неочаквано се сблъскахме с темата за границите на Шенген . В добрия вариант на събитията може би след януари на 2016г. ще започнат преговори за границите в Сирия, а в лошия вариант преговорите ще завършат при излизането на Сатурн от Стрелец в края на 2017г.

Най-агресивните планетни енергии ще бъдат от 1 до 10 декември на 2015 г., когато в небето ще се образува Тау квадрат между Плутон, Уран и Марс. Това ще бъде период, в който е възможно да има природни бедствия., катастрофи с техника и екология. Същевременно този период е и най-опасният момент за вземане на погрешни решения във военните конфликти. Ако в тези дни не се стигне до разпалване на нови войни, колкото и бавно да стихва напрежението, ситуацията ще започне бавно да се подрежда и намества през 2016 г.
В тези дни на декември трябва да внимават родените във втората декада /средните 10 дни / на кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог. Те трябва да се пазят от инциденти и да премислят думите и действията си. За всички други е препоръчително да не пътуват в опасните зони на света или да лансират новите си проекти в последния месец на 2015г. Често такива агресивни планетарни комбинации са свързани и със земетресения.

През ноември на 2015 г. и през юни, до средата на юли на 2016 г. Сатурн в Стрелец образува напрегнат аспект с Нептун в Риби. Негативната енергия на този аспект не е агресивна и разпалваща войни. Тя е неясна и много опасна точно поради страховете и илюзиите , които се пораждат в тези периоди. Вероятно на много места по света тази енергия ще се използва за манипулация и контрол на масовото съзнание и насочването му в определени посоки. Много е възможно в тези месеци да се преразглеждат и нагласите към различните религии, свързаните с тях страхове и да се окажем жертви на внушения в една или друга посока.

Сатурн-Нептун е и комбинация, свързана с отравянето и замърсяването на океаните и моретата, с изхвърлянето на токсични индустриални отпадъци. Така в тези периоди е възможно да се случат отново екологични бедствия, дори наводнения или проблеми с язовири и съоръжения. Вероятно е също така в тези месеци много пътувания в различни зони на света да бъдат ограничени поради лош климат, природни бедствия или повредена инфраструктура.Тези аспекти обаче са добри за спиране на епидемии и дори в много случаи откриване на средства за лекуване.

През следващите години Сатурн в Стрелец ще ни сблъска и с много опити за налагане на авторитарни и догматични религии, които изискват кървави жертви и сляпо подчинение. Поради това контактите му с Нептун - символът на мечтите и илюзиите сигурно ще отбележат нов сблъсък на илюзиите с реалността.

На индивидуално ниво всеки аспект Сатурн - Нептун води до промени и объркване в живота, ако градусите на тези аспекти засегнат индивидуалния хороскоп. Структури, ситуации, връзки могат да се променят или да изчезнат напълно от живота ни. Нептун разтваря всичко до което се докосне, поради това важни елементи от живота ни - ситуации, идеи и хора -могат да приключат, когато той транзитира планета в нашия хороскоп. . Тези транзити през юни на 2016г.ще повлияят много силно живота на родените от 27 февруари до 3 март, от 29 май до 3 юни, от 31 август до 5 септември, и 30 ноември до 5 декември. Другите, които ще усетят аспекта, са родените през 1976г. и 1977г. , както и всички, които имат лична планета на 8 до 12 градуса в подвижните знаци Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

През 2016г. Сатурн в Стрелец ще бъде най- благоприятен за зодиите Овен, Лъв, Везни и Водолей и ще им даде възможност за дългосрочни проекти. В най-добра позиция ще бъдат родените в средната декада / средните 10 дни/ на знаците. Родените в края на първите 10 дни и в средната декада на знаците Стрелец, Риба, Близнаци и Дева ще усещат трудни Сатурнови вибрации в тази година и ще разчистят живота си от стари дейности, модели и връзки.

До август на 2015 г. Юпитер преминаваше през знака Лъв и в много сфери на икономиката, както и на живота се усещаше експанзия, оптимизъм и надежда икономическата криза да бъде бързо забравена. През август на 2016г. Юпитер премина в Дева - знакът на трезвото мислене, на детайлите и анализа, както и на счетоводството. Вероятно много от проектите, старирани при Юпитер в Лъв ще бъдат преразгледани, а средствата за тях - ограничени. Знакът Дева не предраполага нито към експанзия, нито към излишество, но това, което се създава при Юпитер в Дева ще бъде със сигурност стабилно и практично. Въможни са промени в сектора на финансовите услуги и много иновации в медицинската техника. Вероятно ще се засили интересът ни към здравословен начин на живот и всички производства, свързани с него.
Юпитер в Дева ще бъде най-благоприятен за земните знаци - Телец, Дева и Козирог. Особено родените във втората половина на знака Дева ще имат шанс да започнат много щастливи начинания в живота си.

През март до началото на юни на 2015 г. Сатурн в Стрелец ще образува нехармонични аспекти с Юпитер в Дева. Енергията им ограничава финасовия растеж, сигурно ще се преразгледат компромисите във финасовите политики и това сигурно ще бъде следващият етап в установяването на нови правила в световната икономика. Пролетта на 2016г. може да донесе забавяне в проектите на хората, които имат лична планета от 13 до 16 градуса на подвижните знаци.

От 25 февруари до 30 март и от 25 май до 30 юни между Юпитер и Плутон се образува хармоничният аспект тригон – това влияние ще донесе на много бизнес проекти печалба и развитие, както и нови инциативи. Особено тези в сферата на финасите, земеделието, управление и здравеопазването ще спечелят, ако бъдат лансирани в тези периоди. За представителите на земните знаци, които са родени във втората половина на знака си, тези периоди ще дадат прекрасни възможности в личния и професионален живот.
През септември на 2016г. Юпитер влиза в знака Везни . Тогава започва щастливият период на въздушните знаци - Близнаци, Везни, и Водолей. Юпитер във Везни ще засили темата за дипломацията и преговорите , за създаването на ново международно законодателство в различни сфери . Юпитер във Везни ще формира благоприятни аспекти със Сатурн в Стрелец и това ще засили и стабилизира растежа на икономиката, както и протичането на преговорите за установяване на граници . Планетата ще формира нехармонични аспекти с Уран в Овен - възможни са скандали или временни сривове в сферата на IT технологиите и въвеждане на ново законодателство в сферата на тези технологии.

Влиянията в картата на България обещават икономически растеж въпреки все още нестабилната световна обстановка. В следващите години водещи теми в обществото ще станат децата и тяхното развитие, както и промените в образованието. Март, април и октомври на 2016г. ще са напрегнати, възможни са вътрешни и външнополитически изненади и нека се надяваме, че решенията и промените в този период ще са достатъчно разумни за страната.


Книга за гости

Ще се радвам да прочета вашите препоръки, мнения или коментари, за да стане сайта още по-интересен и разнообразен. Пишете ми за всичко, което бихте искали да прочетете.

Вижте повече