2012 година - началото на нова епоха, аспектите на Уран и Плутон

Кликнете тук, ако искате да четете статията на бял фон с тъмни букви.

През 1960 год. започва новия цикъл на планетите Уран и Плутон, които правят съвпад в знака Дева. Годините около 1960 се пълни с много неспокойствие и бунтарски прояви. След около 10 години двете планети влизат в знака Везни - започва период на усилено развитие на социалната свобода, търсене на равенство между половете и расите, опити да се балансират много обществени конфликти. Взаимодействието на тези планети винаги има много определящо значение върху развитието на човечеството като цяло, но когато тези планети влизат в хармоничен аспект (ъгъл ) помежду си процесите винаги протичат по-меко и се понасят по лесно от хората.

От юни на 2011 до 2016 започва серия от напрегнати аспекти (квадратури) между тези две планети, като първата точна квадратура е на 26.06.2012 година . От тази серия може да се очаква или глобална промяна в съзнанието на човечеството, при която да се свържат в по-голяма степен хората и ресурсите на планетата или тотален хаос и нестабилност в световната икономика и политика.

Точните преминавания като дати са:

26.06.2012
20.09.2012
20.05.2013
01.11.2013
21.04.2014
17.05.2015

Аспектите на Плутон и Уран се извършват от знаците Козирог и Овен - кардинални знаци, винаги свързани с мотивация за действие. Овенът като знак дава най-чистата ориентация към действие, към движение, към започване на нещо ново, понякога на всяка цена. Негативните му прояви могат да са екстремизъм, спешни промени, но пълна слепота и безчувственост за обективната обстановка и интересите на другите. Това на мунданно ниво може да се изрази като страни, които налагат безогледно своите интереси или като агресивни държави, обявяващи война.

Козирогът е знакът на дългосрочните планове, на планирания успех. На негативно ниво той се проявява като манипулация на хората, безогледен стремеж към личен успех, тоталитарни и диктаторски режими.

Аспектът квадратура е най-напрегнатият аспект между планетите, така че по вероятно е да се проявят тъмните страни на двата знака и на двете планети, което ще направи периодът до 2016 година не особено лек и стабилен за повечето хора.

Уран е планетата, която в астрологията е символ на новото, на промяната, на Новата епоха и новия начин на мислене. Уран започва нов 84 годишен цикъл - от 2010 до 2017 год, преминава през знака Овен, който е първия знак на зодиака. Според много хора това може да бъде нова епоха в човешкото съзнание, която след много години да реализира принципа Единна земя - Единно човечество. Само че в природата на тази планета има много непредсказуемост, много катаклизми, много превратност. Всъщност и двете планети обичат да разрушават по свой начин. Така че срещата на Уран и Плутон наистина може да предизвика социален хаос. Козирог е знакът на Сатурн и принципът е сигурност, предсказуемост, устойчива структура на живота, отказ да се променяш, защото старото ти е достатъчно комфортно. Въпреки че днес много се говори за новите вибрации, разширеното съзнание и връзката с Вселената, 95% от населението на земята все пак са Сатурнианци, хора, които искат да имат предсказуеми доходи и спокойно общество, ако и това да значи застой. Контактите на двете планети ще доведат до множество мажорни подеми и спадове, експанзии и свивания, битки между старите убеждения, религиозни вярвания и ценности. Те ще се създадат и новия социален ред, който най-вероятно ще се стабилизира между 2016 и 2020 година. Много е възможно това да е по-висше човешко общество с повече хуманност, но пътя дотам няма да е лек.

Аспектът на 26.06.2012 не се отличава с някакви особености като конфигурация, вероятно е просто заради самата му природа безработицата и екстремизмът да са увеличени през следващите няколко месеца. По принцип в периодите около точните аспекти е добре да обмисляте пътуванията си, както и рискованите начинания.

Най-интересна е хелиоцентричната квадратура от 01.11.2013, тя ще бъде най-критичната - възможно е вярата ни в добрия изход да бъде поставена на сериозно изпитание в месеците след нея. В звездната карта на този аспект е налице Йод - особена звездна конфигурация с връх планетата Уран. Йодът, наречен Пръста на Бога се свързва със специална мисия, с духовност, с възможност изведнъж да се отхвърлят стари обстоятелства и модели и да се тръгне по-нови пътища. Още повече , че Уран е в съвпад с неподвижната звезда Алгениб, която в известна степен има войнствена природа , но и покровителствува новите инициативи. Ако може да се говори за наистина специални дни, то от гледна точка на западната астрология този ден може да бъде специален. За разлика от от 22 12 2012 - ден, в който също се образува Йод конфигурация, но няма мажорни планетарни аспекти.

Друг поглед към предстоящите промени ще получим в есента на 2012, когато Сатурн - великият ограничител- влезе в Скорпион - знака на финансите и управляващите ги институции. Той ще остане там до края на 2014 и във втората част на преминаването му би трябвало да се стигне до оздравяването на тази система в световен план.

В личен план най-силно ще бъде променен живота на хората, родени в първите 10 дни на кардиналните знаци, както и тези, които има Асцедент, МС или Луна в първите 10 градуса на кардиналния кръст Овен, Рак, Везни и Козирог. Родените в първите дни на тези знаци най-вероятно вече усещат през последната година как много сфери на живота им започват да се променят. До 2015 година хората с такива разположения ще трябва да си преструктурират основно връзките, както и мотивите да са във връзка с някого, ще направят много промени в кариерата си, в ролята, която имат в обществото. Много стари връзки и професии ще бъдат радикално променени. Къде точно и какви ще са промените ще зависи в коя сфера на личния хороскоп попадат квадратурите на Уран и Плутон. Нека помним, че Плутон освен разрушение има и специален дар - обновлението, регенерацията , ако сме отворени да ги приемем.

За хората, които са резистентни към промени това ще бъде много труден период на отричане, гняв и чувството, че са загубени. Кардиналните знаци могат да донесат екстремно чувство за фрустрация, ако не искаме да рестартираме посоката си. Добре е да се опитаме доколкото можем в тази напрегната обстановка да сме емоционално и ментално настроени към промяната. Така или иначе аспектите ще продължат 5 години, ако през цялото време живеем в страх и напрежение ще си осигурим единствено нервен и физически срив. Добре е да планираме доколкото можем действията си в малки интервали, стъпка по стъпка и да се вписваме в промените с трезв разум и хладнокръвие.

Книга за гости

Ще се радвам да прочета вашите препоръки, мнения или коментари, за да стане сайта още по-интересен и разнообразен. Пишете ми за всичко, което бихте искали да прочетете.

Вижте повече