Избор на дата за раждане на бебе със секцио

Кликнете тук, ако искате да четете статията на бял фон с тъмни букви.

През последните години в България рязко по една или друга причина се увеличи броя на раждащите с така нар секцио. Тъй като това раждане дава възможност на родителите да посочат дата, а в някои случаи и час това естествено води до възможността за избор на най-добрата възможност, която е предмет на елекционалната астрология.
Преди всичко е необходимо да се спомене, че естественото раждане безспорно е най-доброто, което може да се постигне. Но когато това така или иначе не е възможно какви са въпросите, които можем да си задаваме във връзка с избора на време? През 70 те години на миналия век френският астролог Мишлен Гоклен извършва много обстоймо проучване на този въпрос, тъй като по това време в САЩ популярността на раждането с Цезарово сечение е в своя бум. Неговите изводи са интересни, тъй като той отбелязва , че ако тази практика се разшири ще има прекалено много "лидери" или по някакъв начин изкуствено селектирани лидери. Цезаровото сечение обикновено се извършва в сутрешните часове до обяд, при което Слънцето попада в определени домове на хороскопа и тези позиции на Слънцето се свързват с качества и желание да се изяваваш като водач, лидер или някой, който иска да бъде следван и не е достатъчно ориентиран към компромиси. Обществото все пак се нуждае от баланс, който природата очевидно е осигурила чрез естественото раждане. Другият извод на Гоклен е, че при естественото раждане определени констелации от хороскопите на родителите, баби и дядовци се повтарят в хороскопа на бебето и пренасят определени фамилни таланти, наклоности, сходни енергии и може би и недостатъци и обременености. Секциото обикновено не дава такъв висок брой повтарящи се констелации и поради това може да се допусне, че има някакво прекъсване на наследствеността.

Според мен също е важно да се отбележи, че за разлика от други избори на дати изборът на тази дата не може да се определи само от астролога. В него трябва да участвуват родителите и те да си вземат решението на базата на информацията за отделните дати, получена от астролога.

Хороскопът е инструмента, с който душата осъществява избраният си път и той съдържа набор от различни възможности. Всяка от възможните дати ще дефинира различия в характера и определени особености. Поради това според мен е добре това да е обмислено от родителите решение, а не да приемат автоматично дата, преценена от някои друг като възможно най-добрата. Астрологията отразява живота - няма най- добра съдба, най- хармоничен характер, нито има дефиниция за изобилие от късмет, така желан от всички родители за детето им, който да гарантира безоблачен жизнен път. Винаги в съответния интервал от дни на небето ще има нехармонични аспекти, винаги ще трябва да разположим така наречените "злосторни " планети в някой от домовете.

Обикновено датата за раждане трябва да се избере в интервал от 10 или 7 дни. В този интервал от време има планетни разположения и аспекти, които не могат да се променят и ще останат такива. Това, което най-бързо се променя е положението на Луната, тя променя своя знак на приблизително 2.5 дена.
Или ако детето трябва да се роди под знака Овен в този интервал от дни Луната може да премине например през знаците Козирог, Водолей и Риба и по този начин изборът става между 3 комбинации Слънце-Луна. Комбинацията Слънце-Луна е определяща за характера в много отношения и е добре да се обмисли внимателно. Не винаги хармоничните комбинации са гаранция за успех или по-лек път, в много случаи те могат да дадат прекалено много сходна енергия, особено ако и други планети от хороскопа са в същите елементи (стихии) .Например комбинацията Слънце в Овен - Луна в Козирог има нехармоничен аспект между двете светила. Но тя е изключително силна и волева комбинация - един германски астролог я нарича "Железният стратег" и отбелязва, че това е комбинацията на Бисмарк. Комбинацията Овен - Водолей е много самоуверена, много дейна, насочена към успехи и развитие, но комбинирана с други фактори в хороскопа може да даде арогантност, непостоянство, липса на адаптивност във взаимоотношенията. Комбинацията Овен Риба е една много чуствителна, емоционална, колеблива, но и много творческа , много интуитивна комбинация. Тя дефинира съвсем различни качества, които в никой случай не са по-лоши или по-добри от предните - те просто са различни, тези хора просто винаги проверяват терена, включват интуицията си и когато вече са уверени могат да се ангажират с изключителна страст и успех.

Следващият етап е да се отчетат аспектите за тези дни, като се знае, че в повечето случаи ще бъдат променени отново тези на Луната. Сложно е да се опишат различните възможни случаи, но според класическите правила е добре да се изберат дните, в които Луната прави възможно най-много благоприятни и най-малко неблагоприятни аспекти. И тук също не може да се подхожда автоматично - един нехармоничен аспект между Луна и Марс може да има има различно проявление при момче или момиче. Така че тук също е добре да се обмислят и огледат различните възможности.

Третият основен етап е дали може да се избере приблизително часът на раждане, който определя Асцедента. Сутрин от 8 до 13 на обяд се сменят 3 различни знака и Асцедентът ще попадне в един от тях. Комбинацията Слънце- Луна- Асцедент е всъщност основната за характера и нагласите на човека и е възможно Асцедентът да допълни, балансира или коригира някакви недостатъци на комбинацията Слънце- Луна. Освен това часът на раждане ще определи разположението на планетите в домовете - часовете около 8 ще разположат Слънцето в 12 дом, около 12 и 13 в 10 дом и това вече са много различни указания за жизнения път на детето. Тук също е глупаво да се прилагат буквално правилата - Слънце в 10 дом не гарантира автоматично лидерство и висока позиция в живота. Много световни лидери като Маргарет Татчер са родени със Слънце в 12 дом и след един доста лъкатущещ път в ранните години достигат върха в по-късно в живота. Защотото 12 дом на хороскопа е дома на скритите ресурси и Слънцето в този дом може да даде на човека достъп до идеи, които идват от по-различни източници - според някои от така нареченото. " колективно несъзнавано" , според други от полета с информация, недостъпни за повечето от нас на нивото, на което функционираме в момента. Също така силата, която се съдържа в 12 дом е над обикновената, но тя не може да бъде получена наготово, а придобита в процес на вътрешно осъзнаване и развитие. Освен това е съмнително доколко хороскопа би станал по-добър с едно амбициозно Слънце в 10 дом, ако в същото време неблагоприятни планети и аспекти засягат трудни домове на хороскопа.

И като последно, ако е възможно е добре да има връзка между елементите на родителите и на детето. Това означава, че ако Луната или Асцедента на детето са в еднакъв знак с зодията, Луната или Асцедента на родителите или поне в сходни елементи - огън -огън, въздух-въздух това ще повлия възможността за разбиране и добра комуникация между тях.

Книга за гости

Ще се радвам да прочета вашите препоръки, мнения или коментари, за да стане сайта още по-интересен и разнообразен. Пишете ми за всичко, което бихте искали да прочетете.

Вижте повече