Избор на дата за брак

Кликнете тук, ако искате да четете статията на бял фон с тъмни букви.

Изборът на дата и час за подписване на брак са може би най-популярната област на елективната астрология. В същото време това е една доста сложна техника, в която има правила и съображения, които трябва да се познават и да се спазват. Според мен е добре основните изисквания за такава диаграма да са ясни не само за тези, които правят избора, но и за клиентите, които искат да получат своята дата или дати, за да знаят какво трябва да изискват и получат от своите консултанти.

Една добре избрана дата може да коригира много от проблемите, заложени в двата хороскопа или в съвместимостта, да омекоти много от конфликтите, през които двойката, трябва да премине и да създаде благоприятни предпоставки в живота им. Но все пак тя не е панацея, не може да премахне безусловно трудните индикации в рожденните хороскопи или прекалено острите конфликти, причинени от голям брой нехармоничните аспекти между двата хороскопа.

Задачата на астролога е сложна, защото диаграмата трябва да бъде еднакво благоприятна за двамата партньори. На първо място е добре в рожденните хороскопи в момента на сключването на брака да няма трудни влияния на Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Ще отбележа, че в реалния живот на много хора им се налага поради някакви причини да сключат брак точно по време на трудни Сатурнови транзити - все пак тази планета е основният господар на земните ни задачи и често ни налага да извършим нещо.

Бракът задължително не трябва да се подписва по време на така нареченото ретроградно движение на Меркурий и Венера. Според статистиката на американски астролози процента на разводи при тези бракове е много висок, дори ако двойката е живяла няколко години преди това и отношенията са установени.

Трябва да се отчете също, че за България е валиден бракът, който се сключва в общината, а не в църквата, тъй като той има стойност пред закона. Това може да бъде облекчение, тъй като в много случаи в събота и неделя не може да се намери подходяща дата и тогава може да се извърши подписване в делничен ден, а църковен брак и сватбено тържество в удобния за партньорите ден. Много клиенти питат дали все пак не по важния момент обетът в църквата, защото те виждат в това по-дълбок смисъл. Ако те се чуствуват така, изборът е тяхен, но според мен астрологията е наука с добре проверени правила и по-добре е те да се спазват.

Бракът е темата на 7 дом в астрологичния хороскоп. Астрологичната карта за деня и часа на подписването трябва да отразява ситуацията в двойката. Според класическата елективна астрология планетата управител на Асцедента е символ на младоженеца, управителя на Десцедента - на булката. Тези планети трябва да са в добър за тях знак - с достойнства и да са във добър аспект помежду си и по възможност с Луната. Венера и Марс - общите сигнификатори на любовта и брака не трябва да са в знаци, в които са зле поставени и е добре да са в хармоничен аспект помежду си .

Важно е в картата да има силна и добре разположена Луна, защото тя управлява жените и децата. Луната никога не трябва да бъде в така наречената позиция на празен ход - Луната на празен ход спира всякакво развитие. Добре е тя да няма нехармонични аспекти с злосторни планети и е особено важно последният аспект преди излизане от знака да е позитивен. Много е благоприятно Луната да е нарастваща.

Слънцето и Луната са естествените сигнификатори на мъжкия и женския принцип и затова е добре е те да са в добър аспект помежду си . След това е много важно какви планети са разположени в 7 дом -дома на брака и в 5 дом - дома на децата. Злосторните планети там не се свързват с щастливи предзнаменования, добре е ако може там да са разположени добри планети с достойнства. Луната трябва да бъде в добри връзки с управителя на 7 дом или с планетите там.

Поради всички тези изисквания да се изчисли наистина добра и правилна карта за подписване на брак не е лека задача - понякога в рамките на 30 или 45 дни не може да се намери такава. Още повече, ако клиентът настоява това да е събота или неделя. Все пак хората не винаги могат да чакат перфектния ден или не винаги са убедени, че трябва да го направят.

Един добър принцип, който може да се приложи в такъв случай е принципът на планетните периоди, залегнал в древната Кабала - наука, която е известна с ефекта с на залегналите в нея принципи върху успехите в дейностите на хората. Според Кабала всяко човешко същество има своя вибрация и животът му следва определен ритъм, независимо дали човекът осъзнава това. В годината има 365 дни, които разделени на 7 определят 7 периода по 52 дена. Те съответно са управлявани от Слънце, Луна, Марс, Меркурий, Юпитер, Венера и Сатурн. Тези периоди се изчисляват със стартова точка рожденният ден.

Първият ден на 52 та дни на Слънцето е рожденния ден на човека. Следващите 52 дни според Кабала са най-силният период на годината (разбира се, ако в индивидуалния хороскоп няма в момента тежки планетарни влияния). Това е идеалния период за всякакви нови начинания и инициативи, много сила, креативност, късмет, нов опит.

Следващите 52 дни са на Луната - период на дребни промени, добър за промени в дома, трудни за вземане на важни решения. Периодът на Луната може да бъде добър в някои от дните - нарастваща Луна с положителни пулсации и и лош в други - намаляваща Луна със съответно негативни пулсации в живота ни.

Следващите 52 дни са дните на Марс - обикновено труден период, пълен с конфликти, раздразнение, припряност . В тези дни има обаче също така прояви на силна воля, магнетизъм, виталност на тялото и повишена сексуална енергия. В този период Вселената ни дава много енергия, а ние решаваме дали да подобрим или да разрушим с припряност и безогледност нещата в живота ни. Добре е да се пазим от инциденти.

Следващите 52 дни са дните на Меркурий - благоприятни за всичко , свързано с писане, учене, комуникации, интелектуални занимания и публикуване. Те са пълни с промени и интуицията трябва перфектно да отчита появилите се възможности. Прекрасни за пътувания и нови запознанства., да вземем решение да учим нещо.

Следващите 52 дни са прекрасните дни на Юпитер -планетата на материалното и духовно изобилие и според Кабала това е период, в който Господарят на просперитета ни се усмихва по-лесно. Добро време за уреждане на всичко, свързано с пари и правосъдие, легализиране, инвестиции, учене , растеж и експанзия. Най-доброто време да реализираме нашите потенциали. или да срещаме любимите ни същества.

Следващите 52 дни са периода на Венера - много добри за всички хора с артистични професии, добри да се поглезим с луксозни и красиви неща, за релаксация, за забавление, често се вземат решения за личните връзки, правят се нови приятелства, дълги пътувания. Отлично време за нова връзка, за възстановяване на стара, за откриване на истинската любов и за женитба.

Последните 52 дни са дните на Сатурн - печално известната "Сатурнова дупка" преди рожденния ден. Енергията намалява, необходимо е да запазиш емоционално равновесие през целия период, да балансираш състоянието на ума. Занимавай се с медитация и йога, внимавай какво и колко ядеш, анализирай, мисли, учи, за да не се чуствуваш толкова подтиснат и ограничен. Избягвай вземане на важни решения, укрепвай аурата си , за да се предпазиш от негативна енергия и да регенерираш ресурсите си. . Понякога в този период може да се направи добра сделка с имот.

Според Закона за седемте съзидателни планети в Кабала е най-добре да подпишем брак или започнем връзка в периодите на Слънце, Юпитер и Венера. А отличният вариант е това да се случи в някой от тези периоди при нарастваща Луна. В този случай ще дадем максимално шанс на връзката да оцелее при всички възможни кризи. Излишно е да уточнявам, че това важи за и за двамата партньори, в противен случай резултатът на брака може да се окаже различен за всеки от тях.

Ако сватбата се състои в периода на Луната и Меркурий, то трябва да се избере периода на нарастваща Луна - от новолуние до деня преди пълнолунието, иначе е неблагоприятно. Намаляващата Луна в тези периоди има характера на Сатурн и Марс.

Подписване на брак в периодите на Сатурн и Марс е изключително неблагоприятно и засилва възможността за криза в брака, това се отнася и за започването на връзка в този период. В Кабала дори препоръчват развод и повтаряне на женитбата в някой от благоприятните периоди, ако животът започне непрекъснато да поднася брачни проблеми.

Книга за гости

Ще се радвам да прочета вашите препоръки, мнения или коментари, за да стане сайта още по-интересен и разнообразен. Пишете ми за всичко, което бихте искали да прочетете.

Вижте повече