Слънчева революция и възможността да повлияем на съдбата си

Кликнете тук, ако искате да четете статията на бял фон с тъмни букви.

Слънчевата революция е един от методите за прогноза в астрологията, който датира от дълбока древност и който и досега се разглежда като мощен инструмент от повечето астролози, които се занимават с предсказателна астрология. Според мен това е най-добрата форма да погледнеш къде точно ще е действието през следващата година, но за да се определят периодите са необходими и други методи.

Слънчевата революция е карта – хороскоп - който се прави за мястото на което се намираш и за точното време до минути и секунди, в което Слънцето преминава през градуса (отново до минути и секунди) на слънцето в рожденият ти хороскоп. Получената астрологична карта отразява по-голямата част от тенденциите ти за годината, като трябва да се отбележи, че действието на всяка нова революция започва да се усеща от 1 до 2 месеца преди рождения ден.

Разчитането на тази карта е доста сложно, а не както се смята често, че просто си я разглеждаш, като личен хороскоп за годината. За да се анализира СР е необходимо да се отчетат много връзки и супер позиции с рожденият хороскоп - в противен случай тя е безсмислена. Основното правило е, че каквото и да предвещава СР то не може да се случи, ако не е заложено в рождената ти карта. Ако там няма много пари, каквито и пари да ти обещава годишния хороскоп, те все пак ще са в границите на заложеното по рождение.

Друго важно нещо за мен също е, че СР и опитът в живота са част от процес на натрупване, колкото повече си действал в предишната година толкова по вероятно е обещанията в новата СР да се случат. Слънчевите революции обикновено са свързани помежду си като тухлички в зида, всяка година е важна с едно или друго, всяка задача има история и бъдеще. Освен това астрологичният рожден ден не всяка година съвпада с датата на раждане - той може да бъде ден по-рано или ден по-късно.

Времето, за което смятаме СР е ясно - независимо от часовата зона, в която си. Но за кое място да смятаме СР, тъй като от това произтичат големи разлики в картата? Има астролози, които считат, че СР трябва да се изчислява за мястото, на което живееш постоянно и други според, които мястото на което си в момента на СР е важното. Древните арабски астролози са изпращали клиентите си на дълги пътувания за да предотвратят или подобрят тенденциите в хороскопите им.

Сред най-добрите съвременни изследователи на СР са Реймонд Мериман, Антони Луис и Мери Фортие Шеа, които считат, че мястото на посрещане на рожденият ден е валидното за изчисляване на диаграмата. Аз също поддържам това мнение, но опитът ми показва, че ако СР за мястото, на което се живее постоянно е максимално различна е добре в известна степен да се отчетат и двете, като по-важна все пак е тази за мястото на посрещане.

И така, ясно става, че щом мястото променя картата ние можем да избираме това място за да отслабим или засилим тенденции през годината. Вариантите са различни.
Ако годишният хороскоп показва болести или много трудности в бизнеса и ако транзитите и прогресиите също са трудни, ако здравето и бизнеса вече имат проблеми тогава е разумно да изберем място, за което тези тенденции ще са отслабени или въобще променени.

Ако планираме важна смяна в кариерата или нов бизнес е добре да се подсигурим с мощна тенденция за успех в СР. Ако искаме брак или дете избираме СР, която да носи тази възможност, при това според изследователите е добре това да са две последователни СР, за да може тенденцията да е достатъчно силна. Така , че СР се явява мощен инструмент да повлияем на съдбата си в рамките на предстоящата година и според моят опит дава доста добри практически резултати.

2/ Не всяка година трябва да променяме СР, понякога тя си е просто много добра за мястото, на което живеем. Освен това в известна степен е безсмислено да си създаваме всяка година щастливи и силни СР, всеки период в живота има своето значение, зидът се изгражда от много тухлички една над друга и не можем винаги да искаме да сме щастливи и максимално подкрепени от съдбата. Обикновено в периодите на самота и страдание много често се извършва най-голямата трансформация на личността, в периодите на бизнес неуспехи могат да се родят най-добрите нови идеи. Често неуспехът и болката могат да са най-силните катализатори на новото и вместо да влачим по инерция някакви неудовлетворяващи ни структури от миналото ние се осмеляваме да направим качествен скок. Зимата е необходима за пролетта. Астрологията трябва да се използва с разум и логика.

Реймонд Меринам - двоен Козирог, изключително прагматичен изследовател на СР ,един от водещите в момента във финансово-брокерската астрология в САЩ и не особено екзотерично ориентиран астролог - точния момент на годишната СР е свещено (сакрално) събитие. То се случва само в един момент на годината и рамкира твоят живот, твоите цели и намеренията ти за годината. Поради това той препоръчва да се направи малък ритуал със свещи и тишина, по време на който да се концентрираме върху това което искаме да постигнем в тази година и по този начин да настроим нашето съзнание към вибрациите на новата СР.

Автор: Мира Кунева

Книга за гости

Ще се радвам да прочета вашите препоръки, мнения или коментари, за да стане сайта още по-интересен и разнообразен. Пишете ми за всичко, което бихте искали да прочетете.

Вижте повече