Поглед към 2014 година - Астрологична прогноза

Кликнете тук, ако искате да четете статията на бял фон с тъмни букви.

Поглед към 2014 година - Астрологична прогноза. Хороскоп 2014.

Планетарните конфигурации през 2014 г. предвещават новата година да бъде също толкова динамична и изпълнена с важни събития като предходната 2013 г.

Продължава образуването на напрегнати аспекти между планетите Уран и Плутон. Началото на тези аспекти е през 2011 г., когато започна задълбочаването на икономическата криза. Последният от тези аспекти между Уран и Плутон, ще се образува през зимата на 2016 г. и се очаква в този период новата икономическа и политическа карта на света вече да бъде ясна.

През 2014 г. икономическите проблеми в отделни браншове ще продължат да се задълбочават, но в други отрасли ще започне подем. По-интересни обаче ще бъдат политическите промени. През 2014 г. 40% от населението на Земята ще участва в избори и това ще доведе до радикална промяна на световната политическа карта.

Годината започва с образуването на напрегнати планетарни конфигурации от 25 декември 2013 г. до 15 януари на 2014 г., като много тежки ще са 1-ви и 2-ри януари на 2014, когато Слънцето прави съвпад с Плутон. В големият кръст, който се образува през януари участват Уран, Плутон, Юпитер и Марс. Това е мощна конфигурация, която още през януари ще даде тласък за промени на много нива. Тъй като през 2014 г. Марс е в ретроградно движение и остава в неблагоприятния за него знак Везни до 26 юли 2014-та тези опасни енергии остават активни за период от около 6 месеца.

Следващият период на напрегнати планетарни аспекти се образува от 25-ти март до 2-ри април 2014 г. - конфигурация със Слънце, Уран, Плутон и Юпитер, в която участва и новолунието в Овен на 30 март.

Най-напрегнатият и опасен период на 2014 г. започва от втората половина на април до началото на май. Тогава в небето ще се образува най-трудната планетна конфигурация - Голям кардинален кръст с Уран, Плутон, Юпитер и Марс, който е в неблагоприятния за него знак Везни. На 15-ти април има лунно затъмнение в знака Везни, което е в съвпад с неподвижната звезда Спика.
На 29-ти април 2014г. следва слънчево затъмнение в Телец в съвпад с неподвижната звезда Хамал. Според езотериците тя е добра за изчистването на енергиите. Възможно е 23-ти април да бъде най-трудният ден на годината.
В тези периоди на годината са възможни икономически и политически шокове, военни конфликти и тероризъм, ядрени аварии, природни аномалии или бедствия, политически демонстрации и размирици, дори самолетни аварии. Това са тенденции, тоест не е задължително тези събития наистина да се случат или да са в много голям мащаб. Освен това е невъзможно да се предскаже къде точно ще се случат тези събития. Държа да отбележа, че това по никакъв начин не е повод за изпадане в паника, тъй като такива събития имаше и през изтеклата година въпреки различните аспекти. Все пак, това не са най-добрите моменти в годината за пътешествия в опасни зони на света.

Тези трудни конфигурации ще въздействат както на макро- така и на микрониво. Най-засегнати от тях ще бъдат хората, които имат лични планети в кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог на градусите, в които се образуват планетните аспекти. Всички други най-вероятно ще усещат тежката енергия в тези периоди, но с по-малка сила. В резултат от ще бъде по-трудно да се постигнат резултати и успехи в такива периоди. Допълнително, възможни са както конфликти, така и обрати в професионален и личен план. Възможно е да се проявят депресии, безнадеждност, липса на смисъл и чувство на изолация. Добре е да сме търпеливи и силни, тъй като енергията на такива периоди може да изчисти много негативни модели, навици, ситуации. За съжаление, това разчистване не става по лесен начин и не без нашето съзнателно участие в този процес.

Годината започва с ретоградно движение на Венера до 31-ви януари. Това е период, в който е препоръчително да не се започват романтични връзки, тъй като те се развиват много трудно и непрекъснато се сблъскват с външни промени. Ретроградното движение на Венера и Марс - двете планети на любовта - най- вероятно ще предизвика преразглеждането на много връзки и бракове до лятото на 2014 г. Тъй като през февруари Меркурий също става става ретрограден точни, този месец също не е добър период за подписване на бракове или стартиране на нови бизнеси.

Лунното затъмнение на петнайсти април 2014 г. е на двадесет и пет градуса в знака Везни в съвпад с най-щастливата неподвижна звезда - Спика и неподвижната звезда Арктурус. Брилянтната енергия на тези две звезди е вероятно да генерира в световен план вдъхновяващи интелектуални идеи и формиране на групи, които да разработват иновации. Периодът е добър за идейна мисловна дейност, но не и за реално започване на нови проекти. От друга страна, хората, чиито планети и сигнификатори на брака и личните връзки са засегнати от това затъмнение, могат да очакват преразглеждане на тези отношения.

В края на месец май се образува тригон между планетите Юпитер и Сатурн - една изключително благоприятна конфигурация, която би трябвало да отбележи начало на подем в някои браншове на световната икономика. От края на май до юли, според много финансови астролози, ще бъде последният благоприятен период за инвестиции в недвижима собственост на по ниска цена. Според тях, след края на юли 2014 г. до 2020 г. ще започне много бавно покачване на цените на имотите.

През юли Юпитер преминава в знака Лъв - знака на творчеството, любовта и децата. Най- благоприятно това ще се отрази на хората, родени в огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец, както и на тези, които имат огнени асценденти.

На двадесет и пети септември между Юпитер и Уран се образува тригон в огнените знаци Овен и Лъв. Между първи и десети октомври, този аспект преминава в голям тригон с Марс в знака Стрелец. Големият тригон е най- благоприятната астрологична конфигурация. Предполага се, че това ще бъде много голям прилив на енергия и успех в медии, софтуерни технологии, комуникации и алтернативни методи за лечение. Този тригон най-вероятно ще стартира и нова ера в изобретенията или поне ще даде значителен иновативен тласък. Показателно е съобщението на сър Ричард Брансън, че през 2014г. ще започнат комерсиалните платени полети в космоса. Тъй като Уран участва в тази конфигурация, вероятно през годината ще нараства все повече влиянието и значението на социалните мрежи като Facebook и Twitter.

На осми октомври 2014 г. лунното затъмнение на петнайсет градуса в знака Овен, съвпада с Уран от Големия тригон. Това може да е време на освобождаване на изключително благоприятни и творчески енергии, дори и преминаване към нова, по-висша вибрация на съществуване, ако сме способни на това. При всички случаи потенциалът на големия огнен тригон ще въздействува върху духовните търсения и стремежи на хората

На двадесет и трети октомври настъпва слънчево затъмнение на нула градуса в Скорпион в съвпад с Венера. Това е време за смели иновации и оригиналност в много раздели на изкуствата. Възможно е произведенията, създадени през този период да имат просветлен характер и да съдържат идеи от други измерения. Особено ясен израз енергията на този период ще намери в новите електронни технологии, използвани за създаване на филми и музика.

В края на годината, през декември, отново има квадратура между Уран и Плутон на дванайсет градуса в Овен/Козирог. Вероятно този период няма да бъде толкова пълен с конфликти, както преходните квадратури и следващата 2015 г. би трябвало да бъде една по-лека година със затихваща икономическа криза и с нова посока за развитие на света.

Книга за гости

Ще се радвам да прочета вашите препоръки, мнения или коментари, за да стане сайта още по-интересен и разнообразен. Пишете ми за всичко, което бихте искали да прочетете.

Вижте повече