Поглед към 2013-та година

Кликнете тук, ако искате да четете статията на бял фон с тъмни букви.

През 2013 година продължава формирането на аспекти от 90 градуса (квадратури) между Уран и Плутон, което естествено ще доведе до повече природни бедствия и финасова нестабилност, както видяхме вече през 2012. Периодите на формиране на квадратурите са 17.04.2013 до 28.06.2013 с точен аспект на 20.05. 2013 година и от 21.09.2013 до 12.12.2013, точен на 1.11. 2013, / на 23.11 става точен на хелиоцентричната квадратура на планетите. Тази част на планетарния цикъл от 138 години на Уран и Плутон се характеризира като време да се "инициира действие" , поради което е възможно 2013 да бъде по-динамична и от предишната не особено лека 2012. Вероятно няколко седмици преди и след точните аспекти природните промени и финансовите събития ше бъдат подчертани. Тъй като Евро валутата стартира на 01.01.1999 точно в полунощ, Слънцето в хороскопа на Евро - то е на 11 градуса в Козиро и в двата периода на квардратурите са възможни сътресения в курса на тази валута и задълбочаване на кризата с дълга в Европа.

За тези от нас, които имат Слънце, Луна или Асцедент на 9 до 12 градуса в кардиналните знаци е добре да обмислят пътуванията си, финансовите си действия и личните си отношения около тези дати. Ако други планети в рожденната карта са на тези градус очакваните промени са свързани с естеството на планетата и положението по дом.

Един от интересните аспекти в небето за тази година е тригонът между Сатурн в Скорпион и Нептун в Риба, който се образува между октомври 2012 и юли 2013. За тези, които се интерисуват от астрология е ясно, че това е аспект, който ще отвори много интереси към невидимия свят и неговите закони. Сатурн в Скорпион е символ на скритото, на това, което отричаме и подтискаме, а Нептун е символ на нашите мечти и духовни аспирации. Това ще бъде добър период да се опитаме да спрем мисленето и да се свържем повече с интуицията си, да създадем пространство на вътрешна тишина и открием реалистични подходи за постигане на мечтите ни. Следващият такъв аспект в небето ще бъде през 2036 и тогава ще бъде очевидно следващия важен момент за духовни открития . Според Йоги Баджан, водач на Кундалини йога, Епохата на Водолея започва да се установява от 11.11. 2011 до 2038 година, така че можем да предположим , че 2036 наистина ще е следващия голям преход към по-духовна ориентация и по-висше осъзнаване.

В хороскопа на България , който аз използвам , продължават няколко трудни мажорни влияния и започват няколко, които обещават положителни промени.
През 2013 Плутон продължава преминаването си през Луната в картата, разположена в дома на парите и ресурсите. Най-вероятно освен финансови трудности това ще означава и нова структура в финансовите механизми. Промените, започнати в зимата на 2011 в тази област ще продължат до зимата на 2014 година, когато ще се очертае по-ясно какъв е крайният резултат. Според мен голямата промяна в развитието на страната ще бъде във втората половина на 2014 и особено 2015 година, когато за страната ще започне нов 30 годишен цикъл. В периода дотогава промените към по-устойчиво развитие няма да са толкова очевидни, по-вероятно повечето хора ще работят без да виждат особени промени в положението си и вероятно настроенията няма да са много оптимистични. Но времето, в което трябваше да се направят конструктивни промени беше от 2003 до 2008 год, когато цикълът на Сатурн беше наистина благоприятен за такива. Очевидно този период не беше използван добре и е трудно да очакваме вълшебни развития сега, когато в картата на страната Сатурн преминава през 12 дом. Добрият момент тук е, че поне не ни очакват и допълнителни катастрофи, с каквито в момента изобилства световната икономика. В 12 дом не се случват особено забележителни събития, по-скоро се инициират действия за новото начало.
И все пак в май на 2013 година започват положителни Уранови влияния към Венера и Марс в картата на страната. А Урановият транзит към тези планети е наистина хубаво и обещаващо влияние, което ще се реализира на етапи и отново резултатите ще са очевидни 2014 и особено 2015 година, ако се използуват възможностите. Тези влияния обикновено индикират възможности за инвестиции и нови партньорства . През април до август на 2013 са първите точни аспекти и трябва да се усети положително раздвижване в някои браншове, но повечето проекти трябва да дадат резултати през 2015 година. През октомври на 2013 Юпитер преминава за първи път през Слънцето в хороскопа на страната - много щастливо влияние, което се случва веднъж на 12 години и винаги дава възможности за позитивно развитие. Второто преминаване е в пролетта на 2014 година и може да донесе завършване на проекти и забележими подобрения в различни сфери на икономиката, също по-оптимистични настроения.

Слънчевите и лунни затъмнения за 2013 година са на:
25.04.2013 - 6 градуса на оста Телец-Скорпион
10.05.2013 - 19 -20 градуса на Телец
25.05.2013 - 4 градуса Стрелец-Близнаци
18.10.2013 - 25 градуса на оста Овен-Везни
3.11. 2013 - 11-12 градуса на Скорпион.

Затъмненията са били винаги любима тема за изследване и спекулации, но те винаги са непредсказуеми. Най-общото правило е да видим дали те засягат планета в нашия хороскоп / добре е да отчитаме с не повече от 2-3 градуса разлика от точния аспект/. Ако това е така резултатът зависи от естеството на планетата - ако тя е щастлива можем да очакваме добри развития, ако тя е трудна, трябва да обмисляме действията си и да сме по предпазливи в следващите месеци.

За 2013 год. астролозите предвиждат важни промени в хороскопите на няколко големи държави.
В хороскопът на САЩ започва Сатурново възвръщане, което ще продължи промените в банковата и финасовата система на все още най-мощната икономика в света. Интересен е фактът, че преди 100 години при влизането на Плутон в знака Рак - противоположният на Козирог, в който сега се намира планетата всъщност се извършва прегрупиране на силите. Това е периода, в който Англия загубва своята позиция на водеща сила.
В хороскопа на Китай, Плутон влиза в 12 дом , който по традиция е труден сектор. В рамките на следващите 10-12 години това може доведе до икономическа криза и политически репресии, както и природни бедствия.
В хороскопа на Германия, Нептун, планетата на неяснотите и измамите влиза в 8 дом, който управлява ресурсите на другите и кредитите. Очакванията са, че тази държава ще има сериозни трудности със събирането на дълговете си и това може да промени позицията и по отношение на ЕС.

Книга за гости

Ще се радвам да прочета вашите препоръки, мнения или коментари, за да стане сайта още по-интересен и разнообразен. Пишете ми за всичко, което бихте искали да прочетете.

Вижте повече