Какво ни очаква през 2015-та година

Кликнете тук, ако искате да четете статията на бял фон с тъмни букви.

Едно от най-важните събития през 2015 година е преминаването на Сатурн в нов зодиакален знак. На 23 Декември 2014 планетата влиза в знака Стрелец за първи път от 30 години насам и ще остане в знака до 20 декември 2017. През лятото на 2015 от 16 юни до 18 септември Сатурн ще се върне за около
3 месеца в знака Скорпион. Преминаването на Сатурн през Скорпион ни сблъска през изтеклите 2 години с типичните за Скорпиона теми - крах на банки, валути и финансови пазари, промяна на силите в световните финансови институции и един все по-очевидно очертаващ се нов световен финансов ред. Вероятно в лятото на 2015 година Сатурн ще довърши преструктурирането на финансовите институции и този период може отново да донесе неприятни изненади за инвеститорите и вложителите.

Природата на Сатурн е да ограничава, да причинява загуби и трудности, той представлява и свързаните с власта структури на обществото. Там, където е Сатурн винаги се срещаме с ограниченията. Темите, свързани със знака Стрелец са висшето образование, религията, начина, по който виждаме света, пътуванията, идеите и концепциите, отношенията между различните държави и начина по който възприемаме света.

Вероятно е, че Сатурн в Стрелец ще ни сблъска през следващите години с много опити за налагане на авторитарни и догматични религии, които изискват кървави жертви и сляпо подчинение. Възможни са и много скандали в традиционните църкви или битки между отделни течения в тях.

Вероятно е също много пътувания в различни зони на света да бъдат ограничени поради лош климат, природни бедствия и повредена инфраструктура или поради липса на пари, тъй като все пак икономическата криза няма напълно да отмине до 2016 година.

В сферата на висшето образование ще настъпят промени - ще се преразгледа ефективността на различните форми на това образование спрямо инвестираните средства.

Сатурн в Стрелец ще донесе нов етап в установяването на философията на Новата епоха, все повече хора ще отворят съзнанието си за новите енергии на земята, но за съжаление и много религиозни последователи ще затвърдят фанатизма си. Предполагам, че и самата концепция за Новата епоха ще бъде преразгледана до 2017 година. Очевидно, че много от събитията, които различни ясновидци или визионери предричаха за 2011 и 2012 година не се сбъднаха по този начин, може би е време за нови концепции за това как ще се развива процесът на издигане на съзнанието на по високо ниво.

Сатурн оформя напрегнат аспект с Нептун в знака Риба през Февруари на 2015 година, между Ноември и средата на Декември 2015 и между май и октомври на 2016. Негативната енергия на този аспект не е агресивна като на Големия кръст и Тау-квадратите през 2014, които доведоха до толкова войни и катастрофи. Тя обаче е скрита, неясна, и поради това в хода на времето може да се окаже дори по-опасна. Негативната страна на Сатурн е страха, а Нептун преставлява подсъзнателните страхове, мечтите, илюзиите и тяхната загуба.. Така, че в тези периоди ще има места по света, на които тази енергия ще се използува за манипулация и контрол на масовото съзнание и насочването му в определени посоки.

Сатурн - Нептун е комбинация, свързана с отравянето и замърсяването на океаните и моретата, с изхвърлянето на токсични индустриални отпадъци и в тези периоди е възможно да се случат отново екологични бедствия. Възможни са и наводнения или проблеми с язовири и съоръжения от такъв тип.

Транзитите на Сатурн към Нептун в исторически план се свързват с публикуването на Манифеста на Маркс и Енгелс през 1846, с развитието и популяризирането на най-важната Европейска социалистическа партия през 1882 и Руската революция през 1917, смъртта на Сталин и експанзията на Русия към третия свят през 1952. По странен начин при тях винаги има някакви събития, свързани с комунистическата идея. Може би защото Нептун е символът на мечтите и илюзиите. Интересно ще бъде да наблюдаваме сегашният етап в развитието на тази идея в съвременния свят и сблъсъкът между левите и десните убеждения.

Възможно е контактът на Сатурн с Нептун обаче да доведе до ограничаването на болести от типа Ебола или може би до изобретяване на средство за лекуването и.

На лично ниво всеки от тези периоди с аспект Сатурн - Нептун може да доведе до големи промени и объркване в живота, ако градусите на тези аспекти засегнат индивидуалния хороскоп. Структури, ситуации, връзки могат да еволюират или да изчезнат напълно от живота ни. Тъй като Нептун разтваря всичко до което се докосне, важни елементи от живота ни ситуации, идеи, хора - могат да приключат, ако той транзитира планета в нашия хороскоп.
Като цяло старото ще си отиде за да освободи място за новото, но това няма да стане за една нощ. Тези транзити, ще повлияят много силно живота на родените от 24 до 28 февруари, от 27 до 31 май, 29 август до 2 септември, и 28 ноември до 2 декември. Другите, които ще усетят понякакъв начин аспекта са родените през 1974 и 1975 , както и всички, които имат лична планета на 5 до 9 градуса в подвижните знаци Близнаци, Дева, Стрелец и Риба.

Преминаването на Сатурн в Стрелец ще бъде най- благоприятно за Овен, Лъв, Везни и Водолей и ще им даде възможност да планират важни бъдещи проекти. По-труден ще бъде за знаците Стрелец, Риба, Близнаци и Дева. През 2015 година родените в първите 10 дни на тези знаци ще започнат да усещат Сатурновите вибрации и ще се подготвят да променят важни сфери на живота си.

Зимните месеци на 2015 година ще бъдат изпълнени с нестабилност и трудности. Това ще бъде най-напрегнатият период на годината - От януари до март действа напрегнатият аспект между Уран и Плутон, който донесе много природни бедствия и икономически кризи през изминалите 2 години. Сега вероятността за такива е по-висока в началото на януари

През 2015 година ретроградното движение на Меркурий се случва във всички въздушни знаци и най-вероятно годината ще донесе забележителни изобретения и иновации в много области.

До 11.08.2015 година Юпитер е в знака Лъв и благоприятства експанзията - индивидуална или колективна, повишеният оптимизъм и стремежа да забравим негативите на миналото. Много добри за нови проекти и иновации ще бъдат месеците между март и май на 2015, когато Юпитер и Уран образуват в небето прекрасният аспект тригон. IT технологиите, сферите, свързани със забавления и игри, производставата за деца могат да бъдат стимулирани от тези благоприятни влияния.

През август Юпитер влиза в Дева - знака на детайлите, анализа и счетоводството. Вероятно много от проектите, старирани с Юпитер в Лъв ще бъдат преразгледани и може би ограничени. През есента на 2015 година до лято на 2016 Сатурн в Стрелец ще образува нехармонични аспекти с Юпитер в знака Дева . Природата им ограничава финасовия растеж, предполага преразглеждане на компромисите в финасовите политики и в крайна сметка може би ще има окончателно установяване на нови правила, в световната икономика.

Месеците Март и Април на 2015 година носят няколко тревожни момента :

- на 11 Март Марс се присъединява към аспекта Уран - Плутон и отключва опасни ситуации, бъдете предпазливи към ициденти и аварии в следващите седмици, обмисляйте пътуванията си в опасните зони на света
особено ако имате лични планети около 15-тия градус на кардиналните знаци.

- на 20 март има слънчево затъмнение в последния градус на знака Риба, което попада върху неподвижната звезда Шеат от съзвездието Пегас. Счита се, че природата на звездата Шеат е зла и носи огромно страдание, насилие и лош късмет. Като отчетем аспектите на Марс с Уран и Плутон в същия период може да предскажем, че това ще бъде най-тревожният момент в 2015 година. Родените в последните дни на подвижните знаци и в първите дни на кардиналните ще бъдат най-силно повлияни от това затъмнение.

- на 4 април има лунно затъмнение върху неподвижната звезда Алгораб, която според много изследователи се сързва с тероризъм и насилие. Така, че е добре да сме предпазливи и в дните около 4 април без да се поддаваме на излишен страх и паника. Особено предпазиви трябва да бъдат родените със Слънце около 15 градуса на кардиналните знаци.
След този период започва един по-спокоен и щастлив период на 2015 година .

От 20 до 26 април в небето се образува голям тригон в земните знаци, който е благоприятен за инвестиции, покупки на недвижима собственост и нови инициативи. В първите дни на юли и около 6 август се образуват много щастливи аспекти между Венера и Юпитер, Уран и Мекурий, които обещават щастливи моменти не само в бизнеса начинанията. Началото на юли е хубаво за сватби, деца и пътувания.

На 25 юли до 5 септември Венера преминава в ретроградно движение - периодът не е добър за сватби, годежи и стартиране на бизнеси в модата или развлеченията.

Последната четвърт на годината изглежда много по-спокойна, без някакви особено опасни конфигурации или затъмнения. В края на 2015 се образува отново аспектът Сатурн - Нептун и можем да очакваме някои от свързаните с него събития.
Около 11 декември е последната конфигурация с Марс и Уран, добре е да сме предпазливи, но ситуацията не е толкова напрегната колкото през март. Нека се надяваме, че края на 2015 година започва да рзапръсква облаците на последните няколко години.

През есента на 2014 година за България започва нов период и до края на 2017 година ще настъпят много промени в обществото в съзнанието на хората. Вероятно истинска икономическа и политическа стабилност е възможна чак през 2018 година, но възможностите за промяна трябва да бъдат наистина използувани.

2015 ще бъде по-спокойна от 2013 и 2014 , но най-трудни ще бъдат месеците до април - възможни са сериозни опити за дестабилизация на страната, като и проблеми, свързани с природни бедствия.
През 2015 България ще получи възможности да подобри международния си имидж и да спечели икономически чрез ситуации, свързани с други държави или въобще с промени в отношенията между други държави.
През лятото на 2015 ще има още един тест за банковата ни система и за това колко стабилни са финансовите ни институции.
Есента на 2015 година може да отбележи икономически растеж, ако наистина се използват възможностите за това през годината.
От март до май ще има неочаквани събития, които ще отбележат следващи етап в пробуждане на общественото съзнание и ще раздвижат желанието на хората за промени.

2015 година ще даде възможност на много хора да си създадат визия за това, което искат да постигнат и да излязат от усещането за безпътица и безизходност, типични за 2013 и 2014 година.

Книга за гости

Ще се радвам да прочета вашите препоръки, мнения или коментари, за да стане сайта още по-интересен и разнообразен. Пишете ми за всичко, което бихте искали да прочетете.

Вижте повече