Земетресението в България на 22-ри май

Кликнете тук, ако искате да четете статията на бял фон с тъмни букви.

Всички, които се занимават с астрология могат да разгледат диаграмата на земетресението за час 3:01., 22 05, 2012. В нея Луната, основният сигнификатор на действието е преминала току що напрегнат аспект с Марс, сигнификаторът на бедствия и стрес,. В този случай Марс е управител на 8 дом на диаграмата -дом , който по традиция се свързва с разрушения и загуби. Но оттук нататък: Луната не прави повече аспекти с вредни планети, всъщност има само благоприятни аспекти, първият от които с Венера, планета благоприятна винаги по своята природа, но в случая в известна степен слаба заради своето положение и ретроградност. Венера е в 4-ти дом -края на нещата, съвпадът Луна - Венера би трябвало да означава положителен изход до 12 дни и дори да има още трусове те не биха могли да са толкова страшни, поне така е на теория. В диаграмата на земетресението няма изразени критични градуси и зловредни неподвижни звезди от първа степен. Така че, може би да не се плашим излишно, защото не би трябвало да има следващи повреди.

Сатурн, който управлява надеждите и желанията в тази диаграма е в най-щастливата неподвижна звезда Спика и въз взаимна рецепсия с Венера, връзка, която според древните пази от беди,. Добрите му аспекти с Венера и Луна са обещание надеждите ни да се сбъднат и трусовете да затихнат, без големи последствия.

Много хора свързват мунданната астрология с политически събития и прогнози, но всъщност всяко събитие като изригване на вулкан или земетресение може да се разглежда с нейните методи. Това не означава, че може да се прогнозират с точност природни бедствия. По- скоро се дават общи указания за възможния регион и период и могат да се направят анализи за последиците, когато събитието настъпи и се разгледа съответната хорарна диаграма. В случая на днешното земетресение според мен до 12 дена трусовете трябва да утихнат и не трябва да има никакви по-лоши последици от тези в момента.

По-интересното е , че когато говорим за природно бедствие или катастрофа винаги най-важната информация се съдържа в предшестващото затъмнение. Още Птоломей казва, че най-силната причина за събитията е в позицията на Слънцето и Луната. В нашият случай това беше слънчевото затъмнение от 20 май. Градусът на затъмнението съвпада с Алционе - неподвижна звезда от Плеядите, наречена от древните Плачещата сестра. Според хорарната астрология ако някакви сигнификатори са в съвпад с Алционе винаги има нещо, за което да се плаче. Освен това затъмнението е близко до Южният лунен възел ,което прави последиците винаги по-трудни. Диаграмата на затъмнението за координатите на София показва Марс в точен съвпад с Десцедента, планета злосторник в ъгъл винаги носи вероятност за проблеми, както и се оказа два дена след това. Все пак трябва се отбележи, че планетата, която управлява първи дом - населението на София няма тежки наранявания, т.е. последиците не трябва да крайно лоши. Според диаграмата следващите 10 дни след затъмнението ще са най-критични.

Резултатите от едно слънчево затъмнение се усещат от 3 до 6 месеца. В случая промени в живота ще усещат най-вече хората родени в първите 5 дни на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риба, но не непременно стресови, при някои промените ще са много добри в зависимост от активираните домове на индивидуалния хороскоп.

Автор: Мира Кунева

Книга за гости

Ще се радвам да прочета вашите препоръки, мнения или коментари, за да стане сайта още по-интересен и разнообразен. Пишете ми за всичко, което бихте искали да прочетете.

Вижте повече