Големият тригон в огнените знаци

Кликнете тук, ако искате да четете статията на бял фон с тъмни букви.

Звездните конфигурации в края на септември и през октомври са особено интересни и на фона на мрачните планетарни аспекти през цялата 2014 изглеждат особено обещаващи.
В средата на септември се образува един супер аспект - тригон между планетите Юпитер и Уран, който става точен на 25 септември. В края на септември 2014 година към тези планети се присъединява Марс , който до 10 октомври образува с Уран и Юпитер допълнителни аспекти. По този начин до 10 октомври в небето се образува най-хармоничната астрологична конфигурация - Голям огнен тригон между трите планети, който ства точен на 6 октомври. Уран е символ на промяната, обновлението, на възможни изобретения, особено в сферата на медицината, IT технологиите и медиите. Юпитер управлява религията, медицината, обществото, законодателството. Тъй като Юпитер е в знака Лъв, аспектът стимулира особено силно производството и продажбата на компътърни игри, развлекателната индустрия, новите начини за запознанства, както и всичко, свързано с децата и златото.

Аспектът благоприятства визионерите и изобретателите, носи късмет и позитивна енергия, така , че най-вероятно в този период ще бъдат започнати или публикувани много новости в сферата на модерните технологии и обществените практики, в сферите , свързани с раждането и отглеждането на децата, прогрес в терапиите със стволови клетки и генните изследвания. Хората, започнали проекти в този период, ще усещат изключително силна вяра в успеха и ще бъдат абсолютно концентрирани в целта си. Огънят е стихията на интуицията и способността да виждаме бъдещото развитие. В този период много невъзможни мечти могат да станат действителност. Уран е в неподвижната звезда Алферац, която обещава “успех за практическото приложение на идеите, интереси в езотеричните сфери, психична сила, изключително добра за печалба”, според астроложката Вивиан Робсон. Марс е в неподвижната звезда Рас Алгети, която се свързва с оптимизъм, нови открития и поемане на риск , както и със строги принципи и справедливост.
Тригонът между Юпитер и Уран винаги се свърза и с темата за свободата, за човешките права, за разкрепостяване на съзнанието. В световен план е възможно да се задвижат процеси, които да подпомогнат свободата на големи групи хора или да увеличат правата там, където те са ограничени. Тъй като аспектът носи много идеализъм, е възможно част от новите концепции да не издържат проверката на времето.

Юпитер е символ на традиционната религия, а Уран е символ на по-модерното и на възприемането на Новата епоха. Поради това Тригонът ще стартира преразглеждания и дискусии около различни проблеми в някои от църковните общности. Възможни са нови интерпретации и рухване на някои от традиционните вярвания. Съзнанието на хората може да започне да се променя и много от тях да започнат все по-активно да участват в изграждането на живота и здравето си, да се пробудят за принципите на Новата Епоха.

Най-силно повлияни от Големия тригон ще бъдат хората и фирмите, в чиито натални карти планети и ъгли съвпадат с градусите на планетите в големия тригон - 13 до 18 градуса на знаците Овен, Лъв и Стрелец. При много от тях ще има щастливи възможности и събития, които могат да подобрят значително живота им. На 8 октомври наблюдаваме лунно затъмнение в 15 градуса на Овен, което е в съвпад с Уран. Около тази дата са възможни много развръзки и събития, ако важни планети от личния хорокоп са в 15 градуса на Овен или Везни.
Децата, родени в този период ще са много енергични, талантливи, със силна интуиция и късмет. Големият тригон е най-щастливата планетарна конфигурация и според много астролози е награда за постижения в минали животи и защита от беди в този.
Фирмите и новите продукти, които излизат на пазара в този период могат да бъдат много успешни, но трябва да се стартират преди 4 октомври , когато започва ретроградното движение на Меркурий.

Очаква се на 5 октомври в България да се проведат извънредните парламентарни избори. Големият огнен тригон засяга картата на страната по добър начин и това може да бъде добър знак за резултатите от изборите. Негативната страна на всеки голям тригон е инерцията, която се съдържа в него. Дано тя не увеличи инерцията, която много отдавна сякаш е превзела обществото ни. Тъй като изборите ще се проведат на ретрограден Меркурий, възможни са два варианта:
- те да се повторят отново преди изтичането на пълния мандат, тъй като започнатото на ретрограден Меркурий в повечето случаи бързо стига до неуспех;
- или ако разгледаме тези избори като повторение на изборите от 2013, да се надяваме на положителни резултати, тъй като ретроградното движение на Меркурий е най-доброто време да се преработи, предоговори или преповтори вече започнат проект;
На 23 октомври наблюдаваме слънчево затъмнение в 0 градуса на Скорпион и съвпад на Венера с двете светила. Венера е символът на изкуствата и този период ще бъде много добър за всякакви иновативни и оригинални форми на изкуството, киното и културата.

Книга за гости

Ще се радвам да прочета вашите препоръки, мнения или коментари, за да стане сайта още по-интересен и разнообразен. Пишете ми за всичко, което бихте искали да прочетете.

Вижте повече