Големият кардинален кръст на планетите през Април 2014 година

Кликнете тук, ако искате да четете статията на бял фон с тъмни букви.

Кардиналният Голям кръст между планетите Плутон, Уран, Юпитер и Марс не е явление, което се наблюдава често. Именно затова образуването му през 2014 предизвиква много коментари и анализи, които събуждат любопитство, тревожност, а често и страх. Примери от историята показват, че част от тази конфигурация - Тау квадрат между Уран, Плутон и Юпитер се е образувала по време на Френската революция през 1793 година. Друга такава е действувала по време на Гражданската война през 1648 в Англия. Във всички такива случаи са били налице събития и промени, които фундаментално са променяли политическата карта на света и съзнанието на човечеството.
Голям кръст между планетите е конфигурация, при която 4 планети на ъгъл от 90 градуса една спрямо друга оформят квадрат. Астрологичните аспекти на тази конфигурация са две опозиции и четири квадратури - аспекти, които предизвикват стрес, конфликти и разрушаване на стари ситуации.

През 2014 година планетите образуват кръста в кардиналните знаци на зодиака и затова го наричаме кардинален. Кардиналните Овен, Рак, Везни и Козирог са знаците, които инициират действието и поемат ръководство, поради това тази конфигурация ще бъде много динамична, с много енергия за трансформация, с много събития, както на световно ниво, така и в личния живот на голяма част от хората.

Планетите, които участват в големия кръст са Плутон, Уран, Юпитер, а през април и Марс от неблагоприятния за него знак Везни. Темите, традиционно свързани с тези планети са силата, контрола, правителствата и корпорациите, индивидуалната воля, свободата, революциите, експанзията, агресията и разрушението, но също и новите визии за просветлено общество и повече хуманност.

Поради ретроградното движение на планетите, кръстът се образува и разпада в течение на няколко месеца през 2014 година. Колкото по-близки до 90 градуса са ъглите между планетите, толкова по-точна е конфигурацията и толкова по-силни са промените, които се предизвикват на световно и лично ниво и толкова по-силно се чуства планетарната енергията.

Най-точните конфигурации се образуват от


1. От 27 Декември 2013 до 12 Януари 2014, когато аспектите са с точност до 8 градуса.

2. От 20 до 24 Април 2014 с точност до 1 градус.

3. От 7 Април до 14 Май 2014 с точност до 8 градуса.

Много важни са двете предстоящи затъмнения:

На 15 Април настъпва пълно лунно затъмнение на 25 градуса във Везни, а на 29 Април настъпва пълно слънчево затъмнение на 8 градуса в Телец.

Тъй като Телецът е неподвижен знак е възможно след него да започне бавно стабилизиране на събитията.

Всички затъмнения са непредсказуеми, но те винаги усилват енергията на планетите и засилват проявите им на всички нива. Поради това и поначало високата енергия на кардиналния кръст ще бъде увеличена около тези дати и събитията в тези периоди не могат да се предвидят с голяма точност. Някои астролози смятат, че е възможно да има ядрени конфликти, сривове на пазарите, тежки природни катаклизми и много терористични актове. Други обръщат внимание, че кръстът се образува в 13 градуса на знаците, които са свързани с картата Смърт/Трансформация в Таро и търсят магичен смисъл в проявлението му. Сигурно това са възможности, но изследванията на други кардинални кръстове през последния век не показват чак такива драматични развития. Никоя планетарна конфигурация не е лоша или добра сама по себе си. Резултатите зависят от това как хората реагират на тези енергии, доколко са зрели, когато работят с предизвикателствата през този период. Това важи както за политическите решения на отделните държави, така и за обикновените хора.

На друго ниво освен конфликти и напрежение, Големият кръст ще донесе развитие на много нови технологии и нови модели в бизнеса, които ще сменят начина на функциониране на съвременната икономика. Очакват се големи промени и за различни държави - Кръстът засяга точно Слънцето в Хороскопа на САЩ и съвпада Уран - Нептун в картата на Украйна при обявяването на независимостта на 24 Август 1991.

На лично ниво конфигурацията ще донесе достатъчно енергия на много хора, за да направят големи промени в живота си или да стартират нови проекти, да увеличат степента си на свобода и да се разбунтуват срещу ограничаващи ги ситуации.

Тъй като големият кръст се образува в кардиналните знаци, най-силно ще чуствуват подтика за промяна родените около 13 градуса на кардиналните знаци и тези, които имат лични планети в тези градуси. Родените около четвърти януари, трети април, пети юли и шести октомври на която и да е година ще усетят най-остро въздействието му, тъй като ще е засегнато рожденното им Слънце. Този период ще отбележи започването на нова фаза в живота им. При някои ще има необходимост и принуда да извършат големи външни и вътрешни промени. Големият кръст може да разруши ситуации или модели на поведение, които продължават много дълги години и да ни накара да изградим тези аспекти на живота ни по нов по-добър начин. В този период трябва да се научим да сме центрирани, да не излизаме от равновесие и да не се поддаваме на негативните си импулси. Разбира се, не трябва да се страхуваме от възможни развития без да е анализирана точно индивидуалната рожденна карта.
Много хора ще преживеят този период като вътрешна и външна буря. Добре е да се пазим и от агресията и негативизма на другите хора и да не провокираме допълнително напрегнатите отношения. В кръста има аспекти между Марс, Уран и Плутон, които винаги могат да ни сблъскат с агресия, ярост и импулси за разрушение.

Как ще бъдат повлияни отделните зодиакални знаци ?

Овен
Напрежението ще се усети в личните взаимоотношения и ще са Ви необходими дипломатичност и такт, за да се разрешат стари конфликти. Важни са партньорствата и в личния, и в професионалния живот, но желанието за лична свобода ще влезе в конфликт с желанието за споделяне . Добре е да се потърсят нови модели на взаимоотношения, при които са доволни и двете страни

Телец
Работа, отговорности и здраве ще са темите на Големия кръст, както и възможности за разширяване на контактите и нови проекти за обучение. Добре е да се потърси баланса между отговорностите в работата и грижата за физическото и ментално здраве. Възможносно е да се появят възможности за съдействие от хора с позиции и власт.

Близнаци

Влиянията ще донесат възможности за експанзия в работата и личните изяви, за нови подходи в бизнеса, парите и любовта. Неочаквани събития през този период могат изцяло да трансформират идеите за бъдещето Ви. Възможно е да се развият нови проекти в сферата на децата.

Рак
За много хора, родени в този знак могат да се отворят неочаквани професионални възможности. Животът в семейството може да стане напрегнат, да избухнат неразрешени проблеми, битки за власт и необходимост да се променят старите модели на взаимоотношения в семейството. За да си осигурите свободата да се развивате в кариерата, е необходимо да проявите търпение и дипломатичност вкъщи.

Лъв
Необходимо е да се промени начина на работа и да се развият здравословни навици. Възможно е разрешаване на стари здравословни проблеми, а нови пътувания и контакти ще отворят път към желаните промени. Системата от лични убеждения ще бъде изцяло трансформирана при много представители на знака. Добре е Лъвовете да се фокусират върху комуникацията с другите.

Дева
Възможно е да бъде заплашена финансовата Ви стабилност, особено там, където парите и ресурсите са общи - брак, бизнес партньорства. Възможно е да промените отношенията с децата си и лобовните си връзки. При добро използване на енергията, след няколко години е възможно да достигнете съвсем друго ниво на доходи.

Везни
Всички стари модели на връзки, както и на домашен живот, ще бъдат поставени на изпитание и вероятно трансформирани. В професионален план е възможна експанзия, но с цената на много усилия. Много важна е и дипломацията във всички взаимоотношения.

Скорпион
Гняв и недоволство могат да се проявят в периода, особено при сблъсък с конкуренция. Проблеми от миналото могат да донесат конфликти в работата или в бита Ви. Периодът е добър за решения за образование или подобряване на уменията. Добре е да сте отворени да давате на другите, без да изисквате в замяна.

Стрелец
Необходими ще бъдат бързи или дългосрочни решения за финансите Ви. Възможно е внезапно да извадите късмет по отношение на кредити или общи ресурси. Възможно е да се появят много добри идеи и визии за иновации.

Козирог
Тук тече най- интензивната трансформация, свързана с много конфликти между личните желания и изискванията на другите. Възможни са проблеми в семейния живот и неочаквани развития с членовете на семейството. В професионален план е възможен голям успех.

Водолей
Трябва да внимавате със здравето и условията на работа. Може да се появят възможности за комуникация, изяви и придобиване на по –висши знания. Не отхвърляйте възможностите за обучение.

Риба
Възможно е да настъпи развитие на творчески способности, както и да имате романтични преживявания. Необходими ще са решения за парите, за кредитите и бизнес партньорствата. Ако трябва да водите дела, това е време да ги обмислите, но не и да ги започвате.

Книга за гости

Ще се радвам да прочета вашите препоръки, мнения или коментари, за да стане сайта още по-интересен и разнообразен. Пишете ми за всичко, което бихте искали да прочетете.

Вижте повече