Венера в земните знаци за зодиака

Кликнете тук, ако искате да четете статията на бял фон с тъмни букви.

"Много е лесно да мислиш за любовта. Много е трудно да обичаш. Много е лесно да обичаш целия свят. Истински трудно е да обичаш едно единствено човешко същество. Много е лесно да обичаш Бог или човечеството. истинският проблем се появява , когато срещнеш реален човек и се сблъскаш с него".
~ Ошо

Хората с Венера в земните знаци на зодиака получават радост и удовлетворение от материалните и конкретни отношения. Те обикновено умеят да се наслаждават на всички земни удоволствия, имат силна потребност от физически контакт, рядко имат проблеми и нарушения в своята сексуалност, нито пък се нуждаят от специални стимули и игри на въображението за да бъдат удовлетворени в своите връзки.

В повечето случаи те възприемат любовта много сериозно, поради което подхождат бавно и предпазливо към връзките, те са контролирани и предпазливи. Всъщност много често изглеждат по-студени и резервирани отколкото всъщност са, защото земята в същността си е много чуствена и сексуална. При Венера в земните знаци често се наблюдава защитна броня, която трябва да се пробие за да се стигне до по-дълбок контакт.

Тези хора избират бавно партньора си и " играят на сигурно", както самите те се изразяват , т.е те свеждат до минимум риска от отхвърляне или провала на връзката. Когато влязат във връзка възприемат много сериозно задълженията си и очакват същото от партньора си. Само тогава разкриват себе си и стигат до дълбока интимност , сигурността е основната им предпоставка и ако не вярват в партньора си надали ще инвестират много от себе си във връзката.

Ако връзката е стабилна хората с това разположение на Венера са много ориентирани към физическия контакт, към докосването, галенето и много често самите те имат талант или инстинктивно познание за физическите потребности на другите. Често са много добри в масажа или друга работа с тялото.

Когато харесват някого обикновено го изразяват по много видим начин, грижат се за партньорите си и ги подкрепят дори когато външно изглеждат студени. Обикновено държат да получават доказателства за това, че другата страна ги желае и държи на тях.

Понякога с времето хората с Венера в земен знак започват да разглеждат любовта като изпълнение на дълг, дори като жертва за тези които обичат. Те не обичат да се разделят особено ако са материално свързани с другия и ако това ще ощети интресите им. За някои от тях е трудно да приключват връзки, в които са материално задоволени, дори и когато на емоционално ниво вече отношенията са изчерпани. Тези хора ценят високо комфорта и сигурността и умеят да накарат другите също да се чуствуват по такъв начин. Ако средата, в която живеят не е достатъчно комфортна те често се чуствуват емоционално ощетени. Ако партньорът им влезе в финансова криза понякога за тях това може да бъде опасност за връзката, но ако са приели дълбоко ангажимента си те могат да бъдат и лоялни в дълъг период от време.

За тези хора много от емоциите в живота им са свързани с материалните неща, те разглеждат собствеността си като част от себе си и обикновено определени предмети от тяхното обкръжение им създават сигурност и чуство за благополучие. Предизвикателството за Венера в земни знаци е да намери равновесие между радостта , която получава от земните удоволствия и собствената си преценка за материална стабилност, защото иначе може да стане прекалено консервативна и скучна. Но нека да си спомним - точно това са хората, които влизат във връзката разумно и реалистично и техните връзки се основават на здравия разум. В повечето случаи тези хора са и много чуствени.

Венера в знака Телец


Венера тук е в собствения си знак - тези хора са много чуствени, много свързани с тялото и наясно с физическите си потребности. Те са обикновено много чуствителни към физически допир, с добър вкус за дрехи, храна. Способни са да дадат много любов, радост на партньора и да създадат комфорт и уют за тези, които обичат. Имат усет за инстинктивните потребности на партньорите си.

Подхождат бавно и предпазливо към връзките, но ако се ангажират са много лоялни и моногамни. Те искат стабилни, дълги връзки и комфортна, удобна среда за живеене без много изненади и сътресения. Това могат да бъдат хората, които най-дълго запазват любовта към партньора си, дори когато са минали години и външността е променена. Те са много собственически настроени и ревността никак не им е чужда. Възможно е да разглеждат партньора като нещо което са завоювали и което не са готови да отстъпят. Имат проблеми, когато връзките им вече не функционират добре, а те не са способни да отстъпят и започнат наново.

Сигурността и особено материалната сигурност им е много важна - в някои случаи изискват лукс и висок материален стандар или могат да затварят очите си за други неща за да запазят стандарта си на живот. Други от тях могат да създадат уютен дом с много малко средства - много дизайнери имат Венера в Телец. Когато материалните условия позволяват , хората с това разположение са ненадминати познавачи на ексклузивните парфюми, храни, напитки - изобщо на "хубавите неща" в живота. Те умеят да изглеждат привлекателни и често имат много добър вкус за материи и дрехи. Материалното състояние на партньора обикновено е от значение за тях.

Венера в знака Дева


Противно на схващанията за знака Дева , Венера в този знак обикновено е много романтична и чуствена и много често има идеал за съвършена връзка. Те са здраво свързани със сетивата си, с физическите си потребности, но са способни на контрол и самообладание, докато търсят своя "съвършен" партньор. Когато решат, че са го намерили често го поставят на пиедестал, което разбира се не означава, че спират да критикуват. Понякога могат дълго да останат без сериозен ангажимент защшто са били разочаровани или защото никой около тях не е на висотата на идеала им. Венера в Дева е в много висока степен самодостатъчна.

За тях е важно да минат периода на колебание и съмнения, за да могат да проявят чуствената и лоялна природа. Те стават много предани и грижовни партньори, тогава когато проверките са приключени и решението взето. И тогава са способни на дълбока преданост независимо че партньорът проявяа недостатъци, които преди това са смятани за недопустими. Понякога те са крайно грижовни и в същото време непоносимо критични и мърморещи, особено когато са под стрес или връзката минава през трудни моменти.
Конструктивната страна на Венера в Дева е, че са готови да говорят, да анализират и да търсят решения в отношенията, както и че, макар и по прагматичен начин винаги се опитват да намерят разрешение на проблемите.
Хората с Венера в Дева са много способни да дават, да служат на тези, които обичат и при това без да очакват особено признание Девата е реалист, който няма особени заблуди за човешката природа и въпреки това да се грижи и помага, когато мисли, че връзката си заслужава.

Венера в знака Козирог


За всички с Венера в земя любовта е сериозно нещто, но Козирогът все пак е с предимство. Тези хора могат да изглеждат много студени, затворени, недостъпни, но те приемат любовта изключително сериозно. Разбира се, те разграничават любовта от по повърхностните си връзки. Подхождат изключително бавно, предпазливо, опознават партньора и си изясняват всички факти. Ако проверката им не даде задоволителни резултати, обикновено и не влизат във връзка. те са много прагматични, винаги имат конкретни цели, често свързват професионалните си амбиции с любовта.

За тях връзките са много сериозно задължение и ако те са доволни във връзката се стараят изключително много да изпълняват ангажиментите си.
Държат много на материалната сигурност, често се счита , че много от тези хора избират партньорите си предимно спрямо тяхното финансово и социално положение. Венера в Козирог могат да релаксират само, когато всичко е наред и са достатъчно подсигурени. Трудно понасят връзки с конфликти и повече противоречия, но не напускат лесно бойното поле.
Тези хора често имат силно развито чуство за собствено достойнство и не правят компромиси в тази сфера. Не показват публично емоциите си, колкото и дълбоко да обичат или да са наранени в момента.
Те са много добри партньори на хората с амбиции - те ще подкрепят при всякакви обстоятелства партньора си, неговата кариера и винаги ще работят за добрия му имидж.
Понякога Венера в Козирог се събужда много по-късно в живота си за чуствената си страна - в зрелите години, когато материалната страна е обезпечена и е по-лесно да се отдаде на емоциите си.

Книга за гости

Ще се радвам да прочета вашите препоръки, мнения или коментари, за да стане сайта още по-интересен и разнообразен. Пишете ми за всичко, което бихте искали да прочетете.

Вижте повече