Астрологичните аспекти през 2012 година и календара на маите

Кликнете тук, ако искате да четете статията на бял фон с тъмни букви.

Това което малко се знае,че между астрологията на маите и западната астрология няма общи неща . Астрологията на маите според експертите в тази област, доколкото изобщо съществуват, е по - скоро галактическа астрология, тя работи в много по-широко поле на осъзнатост отколкото нашето съзнание на този етап може да възприеме и разбере. Това, което се предсказва от нея са по-скоро галактически вълни, чиито смисъл надали може да бъде напълно разбран от съвременните хора. Почти сигурно е , че в тази астрология има цикли, по-големи от сегашния и техният край не е на 21.12 .2012, така че да се говори за край на света на тази дата е недоказуемо и нелогично.

Самата дата 21.12.2012 не е посочена в календара , а е изведена на базата на различни корелации, въпреки, че наистина вероятността това да е датата е доста висока. Изводът дотук е, че едва ли на базата на календара някой знае точно какво ще се случи в края на 2012 година Предмет на западната астрология са други мажорни цикли, изследвани и анализирани от векове. Едно от най - важните астрологически събития през последните години е образуването на така наречения Тау квадрат между Сатурн, Уран и Плутон от 2009 до 2011 година, който се свързва със световната икономическа криза и началото на Нова епоха. Тази най-трудна планетна констелация се е образувала за последен от 1926 до 1930 година , когато се развихря голямата депресия. От 1931 год до 1934 г започват напрегнати аспекти между Уран и Плутон, които довеждат до нестабилност, промени в икономиките, промени в масовото съзнание и като краен резултат Хитлер и Сталин. Точно същите напрегнати аспекти се образуват 5 пъти от 2012 до началото на 2016 година. Мога да предположа, че това ще бъде принудително реконструиране на световната икономика и финанси, свързано с много стрес, непредсказуеми обрати, ситуации, които излизат извън контрол и установяване на нов световен ред от 2016 год. През есента на 2012 година Сатурн влиза в знака Скорпион и се предполага, че това ще се ще предизвика много ограничения и проблеми с финансовите структури в света.

На 13.11.2012 има пълно слънчево затъмнение, на 28.11. пренумбрално лунно затъмнение. В периодите около затъмненията често се наблюдават природни бедствия - най- често земетръси или изригвания на вулкани, но те категорично са в отделни области на света, не водят до Апокалипсис и категорично нямат никаква връзка с календара на Маите. И накрая стигаме до прочутото зимно слънцестоене на 21.12.2012 год.

От гледна точка на Западната астрология в този момент няма точни мажорни аспекти. Има 2 особености - това слънцестоене се подравнява с така наречения център на Галактиката, открит от съвременната наука през 1932 год, понастояшем около 27 градуса в съзвездието Стрелец.Според последователите на Новата Епоха това ще бъде директен контакт с Новата Енергия и бързо отваряне към нови равнища на осъзнатост. Втората особеност е, че в този момент на небето между Сатурн, Уран и Плутон се образува Йод - конфигурация, наречена Пръста на бога а Юпитер е в съвпад с Алдебаран, неподвижна звезда от Първи ранг. Йодът дефинира ситуации с повтарящи се проблеми, които се решават чрез приспособяване и обикновено изискват съвършенно нови подходи. В Кабала Йодът е Бог като Баща и експертите го тълкуват като принудителна трансформация на нашата философия и ценностна система , kато неизбежно приспособяване към новата епоха и нейната култура.

Книга за гости

Ще се радвам да прочета вашите препоръки, мнения или коментари, за да стане сайта още по-интересен и разнообразен. Пишете ми за всичко, което бихте искали да прочетете.

Вижте повече