Тази тема е една от най-нашумелите в наши дни. Всички говорят за кармата, за нейните уроци, за предопределените ни хора. В много случаи темата за кармата започна да става най- често срещаното обяснение за нашите проблеми, което в някои случаи според мен пречи да вникнем с по-голяма дълбочина в случващите се събития.
Кармичната астрология в западния и вариант е сравнително нов раздел. Класическата западна астрология се развива в християнско общество, на което идеята за прераждането е чужда. Едва когато тази идея апочва наистина да се възприема, започва и развитието на този дял на астрологията. Интересното за мен тук е , че наистина добрите астролози в тази област обикновено получават информацията на ченелинг и в много случаи имат шаманска инициация - Мартин Шулман, Джеф Грийн. Информацията не може да се провери в практиката за разлика от другите раздели, но обикновено дълбоко в душата си ние чуствуваме или знаем, че това е така. В много случаи житейската ни ситуация вече го е и показала.

Астрологичната карта показва не само уроците и дълговете ни от минали животи, но и висшият духовен път, който душата е избрала преди да се прероди. Ние имаме избор дали да тръгнем по този път или не, но все пак е добре да знаем нещо за посоката.

Кармичната астрология показва потенциала от стойности, способности и убеждения, с който влизаме в този живот. Да следваш своите кармични уроци и посока носи често успокоение и яснота в живота и много често-видими успехи. По-лесно все пак е да плуваш по течението. Обикновено периода около 36-тата година на живота е много показателен - областите на живота, в които изпълняваме кармичните си цели бележат видим разцвет и подем, и обратно - тези, в които си вървим по старите модели често тръгват надолу или даже се разрушават.
Другото, което вълнува хората са връзките, взаимоотношенията им с техните партньори, деца, родители, кои са уроците, които трябва да усвоим в тези взаимоотношения. На този въпрос отговарят кармичните аспекти в синастрията.

Добре е да знаем, че кармичен не значи доживотен, задължителен или принудителен. По-често ние имаме връзки за определен период от време с някой, който ни показва нещо за самите нас и след това и двамата сме свободни да поемем по пътя си. Ако кармата е наистина много тежка може да сме принудени да се грижим за някой болен и да не можем да си тръгнем, но тези случаи са единични. Не е необходимо да програмираме съзнанието си с мисълта, че кармично сме обременени или задължени. В края на краищата всичко е карма, всяко наше действие създава кармата за следващите ни животи и така или иначе преди да постигнем Нирвана не можем да излезем от спиралата. Така че е добре информацията за кармата също да се ползва със здрав разум.

Сигнификаторите на кармичните уроци в хороскопа са Северният и Южен лунен възел, транссатурновите ретроградните планети, особено Плутон, Хирон ,Черната луна (Лилит) и точката Вертекс. . За мен най-добрите книги са „ Астрология на душата” на Жан Спилър, която заслужено е преиздадена за трети път „Кармична астрология” на Мартин Шулман и "Плутон " на Джеф Грийн, които не са преведена и затрудняват разбирането. За тези, които четат на английски препоръчвам Р. Блашке. Темата за лунните възли е обширно разглеждана и коментирана в много книги и затова аз искам да се спра на някои други кармични индикации в хороскопа.

Why talk about all the known and the unknown see how unknown merges into the known.
Why think separately of this life and the next when one is born from the last...

Кармични аспекти

Много често в клиентите ми ме питат дали човекът, в когото са влюбени или с когото са във връзка им е познат от минали животи или е тяхната сродна душа. При кармичната астрология се отчитат определени връзки и разположения между двата хороскопа, в които участвуват кармичните сигнификатори...

Вижте повече