Елективната астролия е избора на най-подходящото време да започнем нещо. Намерението е да постигнем възможно най добър резултат и за целта се прилагат много специфични правила, част от които проверени от векове. Много от правилата са свързани с хорарната астрология, но се прилагат по различен начин. картата се изчислява за мястото на което ще се случи събитието - например ако сватбата ще бъде в Лондон се работи с координатите на Лондон и с местното време.

Изборът на време е една от най-сложните задачи на астролога. При него ние сме зависими от комбинацията на планетарните фактори в даден интервал от време и много често е трудно в периода, в който клиентът е решил да стартира бизнес или да се жени да се намери истински добра дата.

Положението на Луната е от първостепенно значение в елективната астрология, въпреки че планетите, които управляват избираното събитие са също много важни. Аспектите на транзитната Луна описват развитието и изхода на събитието, благоприятните връзки Слънце Луна винаги допринасят за положителния резултат на събитието.

Все пак трябва да се отбележи, че астрологичният избор на време е прецизен, сложен и няма нищо общо с препоръките в лунните календари, които може и да са добри за засаждането на ягоди и цветя, но може да се окажат разрушителни, ако се използват за хирургични операции.

Лунните календари със сигурност имат своето място и могат да бъдат любопитно четиво за свободното време, но са много далече от сложния набор от правила и изисквания на истинската елективна астрология. Ретроградното движение на планетите особено на Меркурий също може да се отчита и без да познаваме другите принципи, но по скоро като общо ограничение за нещо, а не като някакви категорични забрани към нашите действия.

Преди да изберем времето за действие, е добре да разгледаме личният хороскоп, какво е заложено в него по рождение и какви точно са влиянията в настоящия момент в него. И най-добре избраното време за стартиране на бизнес не може да направи чудеса, ако в същото време в рождената карта са налице негативни влияния на Сатурн, Уран или Плутон. Добре избраното време за търсене на работа не може да ти помогне, ако квалификацията ти няма нищо общо с мястото, за което кандидатствуваш.

Най-разпространените избори на подходящо време са:

  • Избор на най-добро време за хирургична операция, като по нов вариант вече най-доброто време за козметични операции
  • Избор на време за сватба
  • Избор на време за стартиране на бизнес - тук има доста разлики в зависимост от това дали отваряш магазин или стартираш on line услуги
  • Избор на ден, в който да се явиш на изпит, на интервю за работа
  • избор на време, в което да предприемеш пътуване, независимо дали по бизнес или за удоволствие
  • Избор на време да стартираш съдебно дело или въобще да уреждаш проблеми в тази сфера
  • Избор на време да започнеш строеж или да влезеш в новото си жилищеI sent my soul through the invisible, some letter of that afterlife to spell; and by my soul returned to me, and answered:I myself am Heavеn and Hell.

Дата за брак

Астрологичната карта за деня и часа на подписването трябва да отразява ситуацията в двойката. Според класическата елективна астрология планетата управител на Асцедента е символ на младоженеца, управителя на Десцедента - на булката. Тези планети трябва да са в добър за тях знак...

Вижте повече

Дата за секцио

През последните години в България рязко по една или друга причина се увеличи броя на раждащите с така нар секцио. Тъй като това раждане дава възможност на родителите да посочат дата, а в някои случаи и час това естествено води до възможността за избор на най-добрата възможност...

Вижте повече