Най-четени статии

Слънчева революция и възможността да повлияем на съдбата си

Вижте повече

Кризите на средната възраст между 36 и 45 година на живота

Вижте повече

Преминаването на Сатурн през домовете на рождения хороскоп

Вижте повече

Кармичните уроци на Плутон в домовете на рождения хороскоп

Вижте повече

2016 - каква ще бъде годината? Прогноза за годината.

Вижте повече

Пари и астрология

Вижте повече
Вижте всички статии
Важните дати и събития - как се определят

Избор на дата за раждане на бебе със секцио

Вижте повече

Избор на дата за брак

Вижте повече

Как мястото, на което посрещаме рождения си ден променя съдбата ни през годината?

Вижте повече
Вижте всички статии
За любовта. Астрологичните знаци и любовта. Аспекти на любовните планети

Планетарни транзити към планетите на любовта Венера и Марс

Вижте повече

Сродни души, кармични връзки и кармична астрология

Вижте повече

Транзитите на Нептун към Венера и Марс

Вижте повече

Слънце, Асцедент и Луна и тяхната роля за съвместимостта

Вижте повече

Венера в огнените знаци на зодиака

Вижте повече

Венера в земните знаци за зодиака

Вижте повече

Венера във водните знаци

Вижте повече

Венера във въздушните знаци на зодиака

Вижте повече

Големият тригон в огнените знаци

Вижте повече
Вижте всички статии
АСТРОЛОГИЧНИ ПРОГНОЗИ

През октомври на 2016 година транзитът на Юпитер в знака Везни ще бъде най-благоприятен за родените между 25 май до 3 юни, 25 септември до 3 октомври и 25 януари до 3 февруари. Те ще бъдат в добра позиция да планират работата, образованието, срещи в любовта, продажби и покупки. Влиянието е най-благоприятно за родените във знака Везни. Всички възможности за работа, връзки, сделки в този период могат да са изключително успешни и родените в тези дни трябва да се заредят с оптимизъм и желание да действат в последните 10 дни на октомври Юпитер образува хармоничен аспект със Сатурн - първият от няколко аспекта до лятото на 2017. Тази конфигурация благоприятства раздвижването и подема на глобалната икономика и в частност инвестициите в недвижима собственост, строителството, земя и земеделие. За тези, които искат да строят или купуват земя и недвижима собственост това може да бъде добър момент, разбира се ако ситуацията в индивидуалният хороскоп е също благоприятна.

Месецът започва с Новолуние на 30 септември срещу 1 октомври с много позитивна енергия, тъй като Новата Луна е в съвпад с Юпитер - силна енергия за създаване на визии за бъдещето, формулиране на желания и стартиране на нови проекти.

На 27 септември Марс влиза в знака Козирог и през целия октомври се движи през този знак. Планетата е добре поставена в този знак и обикновено дава възможности за развитие на различни проекти. Възможни са и икономически сътресения в дните 1 до 5 октомври. Марс в Козирог ще създаде стрес и напрежение в живота на родените в първите две седмици на Овен, Рак, Везни и Козирог. Периодът ще бъде благоприятен за Телец и Дева и по-стресов за Козирога.

На 7 октомври Меркурий влиза въз Везни - знака на дипломацията, преговорите и партньорствата и дните от 7 до 10 октомври могат да бъдат много добри за такива дейности, тъй като в небето се образува прекрасен съвпад на Юпитер с Меркурий. Тези дни са също много благоприятни за организирането на лекции и събития с образователен и информационен характер. Особено родените във въздушните знаци могат да имат много успешни пътувания, изпити или предложения за работа до 24 октомври.

На 18 октомври Венера влиза в знака Стрелец и започва да раздвижва живота на родените в първата половина на огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец., както и бизнеси като туризъм, образование и всичко със спиритуална насоченост. От 22 до 26 октомври между Венера и Юпитер се образува хармоничен аспект в Стрелец - особено благоприятен за празненства, културни събития, благотворителност. Аспектът ще даде успех или просто хубави дни за родените от 27 март до 31 март, 27 юли до 1 август и 26 ноември до 1 декември.

КАКВО Е АСТРОЛОГИЯ И КАКВО НЕ Е

Какво всъщност е астрология? Повечето хора в наше време обикновено знаят, че това е нещо, свързано с датата и часа на раждане и нещо във връзка, с което непрекъснато се публикуват дневни хороскопи във всички вестници и списания. Независимо дали вярват или не почти всички знаят своя слънчев знак. Въпреки, че прогнозите във вестниците са основната причина астрологията да стане част от масовата култура, те всъщност нямат нищо общо с истинската астрология и с индивидуалния хороскоп.

Астрологията не трябва да се определя само като наука, поне в съвременния смисъл на това понятие. Част от нея е точна наука с много сериозен математически апарат. Както изследванията са показали много пъти астрологичните анализи дават статистически значими резултати, които не могат да се отрекат дори от най-яростните опоненти на тази наука. И все пак тя не е само наука, защото част от нея е извън ограничената територия на науката и може да бъде описана единствено с понятието метафизика.

Астрологията не е религия. Не е необходимо да вярваш в нея, за да я използваш. Тя е инструмент с изключително много приложения и като всеки инструмент има случаи, в които може да бъде използвана изумително добре и случаи в които астрологичните прогнози не са чак толкова уместни.

Астрологията в голямата си част е изследване на планетарните цикли. Като наблюдаваме цикличното движение на планетите, ние получаваме информация и по-дълбоко разбиране за циклите и моделите в нашия живот. Тя може да бъде могъщ инструмент за осъзнаване, лекуване и трансформация. Тя може да бъде ключ към по-дълбоката ни връзка с космоса, с цялото, към осъзнаване на собствената ни духовност.

На -лично ниво ние можем да използваме астрологията за да получим по-дълбоко разбиране за нашия индивидуален път и нещата, които преживяваме. Наталната (рождената) астрология може да ни даде прозрения и осъзнаване на нашите лични ресурси, проблеми, страхове и мечти. "Познай себе си " са казали древните гърци, защото трябва да познаваш себе си за да можеш да използваш даровете на живота и да не затъваш в самосъздадено страдание. Да осъзнаеш собствените си светли и тъмни страни е доста сложен процес , който в голяма степен може да бъде подпомогнат от информацията в личния.