Най-четени статии

Каква ще бъде 2017-та година - прогноза - интервю

Вижте повече

Годишен хороскоп за 2017-та година - всички зодии

Вижте повече

Кармичните уроци на Плутон в домовете на рождения хороскоп

Вижте повече

Преминаването на Сатурн през домовете на рождения хороскоп

Вижте повече

Кризите на средната възраст между 36 и 45 година на живота

Вижте повече

Слънчева революция и възможността да повлияем на съдбата си

Вижте повече
Вижте всички статии
Важните дати и събития - как се определят

Как мястото, на което посрещаме рождения си ден променя съдбата ни през годината?

Вижте повече

Избор на дата за брак

Вижте повече

Избор на дата за раждане на бебе със секцио

Вижте повече
Вижте всички статии
За любовта. Астрологичните знаци и любовта. Аспекти на любовните планети

Големият тригон в огнените знаци

Вижте повече

Венера във въздушните знаци на зодиака

Вижте повече

Венера във водните знаци

Вижте повече

Венера в земните знаци за зодиака

Вижте повече

Венера в огнените знаци на зодиака

Вижте повече

Слънце, Асцедент и Луна и тяхната роля за съвместимостта

Вижте повече

Транзитите на Нептун към Венера и Марс

Вижте повече

Сродни души, кармични връзки и кармична астрология

Вижте повече

Планетарни транзити към планетите на любовта Венера и Марс

Вижте повече
Вижте всички статии
АСТРОЛОГИЧНИ ПРОГНОЗИ

През декември в небето се оформя аспект от 180 градуса между планетите Юпитер и Уран. Това е първата опозиция на двете планети, тъй като аспектът ще се оформи още два пъти през 2017 година. Този аспект е свързан винаги с революционни промени и изненади в сферите, управлявани от планетите - икономика, борси, IT технологии, политически и социални структури.

Принципът на Юпитер е експанзия, на Уран - шок и този аспект може да предизвика много шокови ситуации в тези сфери.

Опозициите на Юпитер винаги са свързани с мащабни събития - стартът на мигрантската криза беше в периода , в който Юпитер оформи опозиция с Нептун. Възможно е сегашната опозиция да извади на преден план образуването на нови партии, нови движения и политики, които радикално да променят начините на управление.
През декември 2016 започва и образуването на хармоничния аспект тригон между Сатурн и Уран - символите на стария световен ред и кардиналната промяна, която ще се разгърне до лятото на 2018 година.

С всички тези аспекти декември не може да бъде спокоен месец. Възможни са социални конфликти с разрушения или насилие в различни зони на света, възможни са и шокови ситуации на борсите, както и природни бедствия с различен характер, но без да са особено опасни и разрушителни. Най труден ще бъде периода около Коледа - аспектът на Юпитер и Уран става точен на 26 декември , като в този момент в небето започва да се образува и съвпад на Марс с Нептун, който може да се прояви чрез религиозен фанатизъм.

От 19 декември до 8 януари Меркурий преминава в ретроградно движение в знака Козирог. Най-силно тези периоди винаги ще се усеща от хората,на които Меркурий е управитела на хороскопа - асцедентите Близнаци и Дева. За всички други е добре да проверят къде в рожденната им карта е разположен знака Козирог. Това са сферите, в които ще трябва да внесем промени и могат да дискутират, преразгледат и предоговорят съществуващите условия. Периодът е неблагоприятен за сватби и за стартиране на бизнеси.
През декември транзитът на Юпитер е много благоприятен за родените във втората декада /вторите 10 дни / на _Близнаци, Везни и Водолей, които ще получат прекрасни ситуации в работата и финансите, семейните проекти и любовта. Родените във втората декада на Лъв и Стрелец ще получат шансове, но от самите тях и планираните им действия зависи дали ще се спечелят в тези ситуации.

Родните от 8 до 15 юни и 8 до 15 декември ще усещат трудни Сатурнови влияние - нека бъдат търпеливи, да довършват започнатите си проекти и не започват нови, да пазят здравето си и да потърсят вътрешен растеж и осмисляне.
От 1 до 7 декември родените в последната седмица на Телец, Дева и Козирог се радват на лъчите на Венера, която носи възможности за пари, любов и удоволствия. На 8 декември Венера преминава във Водолей и пренася тези послания към въздушните знаци.

До 19 декември Марс се движи в знака Водолей и създава стрес и конфликти на родените във втората половина на знака. На 19 декември преминава в Риби и пренася напрежението към родените в първите дни на знака е добре да бъдат внимателни с емоциите, претенциите към другите и се предпазват от инциденти. Марсовата енергия е благотворна когато служи за създаване на нови проекти и постигане на цели и неблаготворна, когато се насочва към конфликти или автоагресия.

КАКВО Е АСТРОЛОГИЯ И КАКВО НЕ Е

Какво всъщност е астрология? Повечето хора в наше време обикновено знаят, че това е нещо, свързано с датата и часа на раждане и нещо във връзка, с което непрекъснато се публикуват дневни хороскопи във всички вестници и списания. Независимо дали вярват или не почти всички знаят своя слънчев знак. Въпреки, че прогнозите във вестниците са основната причина астрологията да стане част от масовата култура, те всъщност нямат нищо общо с истинската астрология и с индивидуалния хороскоп.

Астрологията не трябва да се определя само като наука, поне в съвременния смисъл на това понятие. Част от нея е точна наука с много сериозен математически апарат. Както изследванията са показали много пъти астрологичните анализи дават статистически значими резултати, които не могат да се отрекат дори от най-яростните опоненти на тази наука. И все пак тя не е само наука, защото част от нея е извън ограничената територия на науката и може да бъде описана единствено с понятието метафизика.

Астрологията не е религия. Не е необходимо да вярваш в нея, за да я използваш. Тя е инструмент с изключително много приложения и като всеки инструмент има случаи, в които може да бъде използвана изумително добре и случаи в които астрологичните прогнози не са чак толкова уместни.

Астрологията в голямата си част е изследване на планетарните цикли. Като наблюдаваме цикличното движение на планетите, ние получаваме информация и по-дълбоко разбиране за циклите и моделите в нашия живот. Тя може да бъде могъщ инструмент за осъзнаване, лекуване и трансформация. Тя може да бъде ключ към по-дълбоката ни връзка с космоса, с цялото, към осъзнаване на собствената ни духовност.

На -лично ниво ние можем да използваме астрологията за да получим по-дълбоко разбиране за нашия индивидуален път и нещата, които преживяваме. Наталната (рождената) астрология може да ни даде прозрения и осъзнаване на нашите лични ресурси, проблеми, страхове и мечти. "Познай себе си " са казали древните гърци, защото трябва да познаваш себе си за да можеш да използваш даровете на живота и да не затъваш в самосъздадено страдание. Да осъзнаеш собствените си светли и тъмни страни е доста сложен процес , който в голяма степен може да бъде подпомогнат от информацията в личния.