Най-четени статии

Каква ще бъде 2017-та година - прогноза - интервю

Вижте повече

Годишен хороскоп за 2017-та година - всички зодии

Вижте повече

Кармичните уроци на Плутон в домовете на рождения хороскоп

Вижте повече

Преминаването на Сатурн през домовете на рождения хороскоп

Вижте повече

Кризите на средната възраст между 36 и 45 година на живота

Вижте повече

Слънчева революция и възможността да повлияем на съдбата си

Вижте повече
Вижте всички статии
Важните дати и събития - как се определят

Избор на важна дата

Вижте повече

Как мястото, на което посрещаме рождения си ден променя съдбата ни?

Вижте повече

Избор на дата за брак

Вижте повече
Вижте всички статии
За любовта. Астрологичните знаци и любовта. Аспекти на любовните планети

Луната в Астрологията

Вижте повече

И пак за любовта - Венера и нейното значение

Вижте повече

Големият тригон в огнените знаци

Вижте повече

Венера във въздушните знаци на зодиака

Вижте повече

Венера във водните знаци

Вижте повече

Венера в земните знаци за зодиака

Вижте повече

Венера в огнените знаци на зодиака

Вижте повече

Слънце, Асцедент и Луна и тяхната роля за съвместимостта

Вижте повече

Транзитите на Нептун към Венера и Марс

Вижте повече

Сродни души, кармични връзки и кармична астрология

Вижте повече

Планетарни транзити към планетите на любовта Венера и Марс

Вижте повече
Вижте всички статии
АСТРОЛОГИЧНИ ПРОГНОЗИ
КАКВО Е АСТРОЛОГИЯ И КАКВО НЕ Е

Какво всъщност е астрология? Повечето хора в наше време обикновено знаят, че това е нещо, свързано с датата и часа на раждане и нещо във връзка, с което непрекъснато се публикуват дневни хороскопи във всички вестници и списания. Независимо дали вярват или не почти всички знаят своя слънчев знак. Въпреки, че прогнозите във вестниците са основната причина астрологията да стане част от масовата култура, те всъщност нямат нищо общо с истинската астрология и с индивидуалния хороскоп.

Астрологията не трябва да се определя само като наука, поне в съвременния смисъл на това понятие. Част от нея е точна наука с много сериозен математически апарат. Както изследванията са показали много пъти астрологичните анализи дават статистически значими резултати, които не могат да се отрекат дори от най-яростните опоненти на тази наука. И все пак тя не е само наука, защото част от нея е извън ограничената територия на науката и може да бъде описана единствено с понятието метафизика.

Астрологията не е религия. Не е необходимо да вярваш в нея, за да я използваш. Тя е инструмент с изключително много приложения и като всеки инструмент има случаи, в които може да бъде използвана изумително добре и случаи в които астрологичните прогнози не са чак толкова уместни.

Астрологията в голямата си част е изследване на планетарните цикли. Като наблюдаваме цикличното движение на планетите, ние получаваме информация и по-дълбоко разбиране за циклите и моделите в нашия живот. Тя може да бъде могъщ инструмент за осъзнаване, лекуване и трансформация. Тя може да бъде ключ към по-дълбоката ни връзка с космоса, с цялото, към осъзнаване на собствената ни духовност.

На -лично ниво ние можем да използваме астрологията за да получим по-дълбоко разбиране за нашия индивидуален път и нещата, които преживяваме. Наталната (рождената) астрология може да ни даде прозрения и осъзнаване на нашите лични ресурси, проблеми, страхове и мечти. "Познай себе си " са казали древните гърци, защото трябва да познаваш себе си за да можеш да използваш даровете на живота и да не затъваш в самосъздадено страдание. Да осъзнаеш собствените си светли и тъмни страни е доста сложен процес , който в голяма степен може да бъде подпомогнат от информацията в личния.