Най-четени статии

Слънчева революция и възможността да повлияем на съдбата си

Вижте повече

Кризите на средната възраст между 36 и 45 година на живота

Вижте повече

Преминаването на Сатурн през домовете на рождения хороскоп

Вижте повече

Кармичните уроци на Плутон в домовете на рождения хороскоп

Вижте повече

2016 - каква ще бъде годината? Прогноза за годината.

Вижте повече

Пари и астрология

Вижте повече
Вижте всички статии
Важните дати и събития - как се определят

Избор на дата за раждане на бебе със секцио

Вижте повече

Избор на дата за брак

Вижте повече

Как мястото, на което посрещаме рождения си ден променя съдбата ни през годината?

Вижте повече
Вижте всички статии
За любовта. Астрологичните знаци и любовта. Аспекти на любовните планети

Планетарни транзити към планетите на любовта Венера и Марс

Вижте повече

Сродни души, кармични връзки и кармична астрология

Вижте повече

Транзитите на Нептун към Венера и Марс

Вижте повече

Слънце, Асцедент и Луна и тяхната роля за съвместимостта

Вижте повече

Венера в огнените знаци на зодиака

Вижте повече

Венера в земните знаци за зодиака

Вижте повече

Венера във водните знаци

Вижте повече

Венера във въздушните знаци на зодиака

Вижте повече

Големият тригон в огнените знаци

Вижте повече
Вижте всички статии
АСТРОЛОГИЧНИ ПРОГНОЗИ
Какво са ни подготвили звездите през месец септември?

През септември на 2016 година Юпитер , планетата,която в най-голяма степен свързваме с късмета, експанзията и разширението във всички посоки преминава в знака Везни.

От 11 август на 2015 до 9 септември на 2016 Юпитер се намира в Дева - знак, който не е благоприятен за тази планета и в който действието на Юпитер е ограничено. Освен това планетата непрекъснато преминаваше през трудни аспекти със Сатурн в Стрелец и Нептун в Риба. Поради това добрите възможности в този период бяха ограничени.

Все пак да отбележим, че до 9 септември транзита на Юпитер в Дева благоприятствува живота и начинанията на родените в последните 5 дни на земните знаци Телец, Дева и Козирог. За тях е добре да си планират нови инициативи във важните за тях сфери на живота.

Знакът Везни, в който сега влиза Юпитер е знак на Венера. Юпитер в астрологията е наричан Големият добротворец, Венера - малкият добротворец. Юпитер и Венера са двете планети, които носят нещата които обичаме. Юпитер е шастлив в знака Везни - знака на любовта, изкуството, връзките, дипломацията. Везни е и знак на споделянето, свързването с другите.

В световен план до есента на 2017 година ще се засилят опитите за уреждане на конфликти чрез дипломация. Темата за мира ще стане водеща и уреждането на военните конфликти ще изглежда по -възможно. В сферата на изкуството ще се усети вдъхновение, което ще доведе до забележителни постижения и може би новаторски подходи, както и до използването на различни технологични постижения за създаване на нови форми на изкуство.

При много хора желанието за обвързване и за споделяне на живота другите ще бъде засилено. Юпитер във Везни благоприятства брака и бизнес съдружията, както и уреждането на конфликти в тези отношения. Разбира се, не е възможно да очакваме Юпитер с влизането си във Везни автоматично да уреди нашите проблеми във връзките ни с другите и да ни направи много щастливи. Добре е да си изработим план и индивидуален подход, с който да разрешаваме проблемите и подобрим живота си във всички сфери , благоприятствани от този транзит.

Юпитер въз Везни може да бъде много щастлив за бизнеси, свързани със сватби - декорации, кетъринг.
В най-благоприятна позиция до следващата есен ще бъдат родените в знака Везни и тези, които имат Асцедент Везни. Родените в другите два въздушни знака могат също да усетят благословията на Големия добротворец, ако активно използуват ситуациите до Октомври на 2017 год.

През септември Юпитер ще бъде особено благоприятен за родените в първите 5- 6 дни на въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей. Дните 23 до 26 септември са особено добри за тези хора, но са и изобщо добри за нови инициативи в бизнеса и личния живот за всички нас, тъй като в небето се образува съвпад на Слънцето с Юпитер. Така че използвайте тези дни ако трябва да свършите нещо важно.

От 30 август до 22 септември Меркурий става ретрограден в знака Дева. Тъй като Меркурий е управител на знака Дева това е много добро време да преразгледаме всичките си проекти и идеи, свързани с учене и усвояване на нови умения, като и да се решим за допълнителни професионални квалификации. Разбира се, всеки период на ретроградено движение на Меркурий не е добър за стартиране на нови бизнеси, сватби или първоначално подписване на договори. Но истерията, която в последните години се разпалва около тези периоди не е оправдана и не е разумно да обясняваме всичките си проблеми с този феномен, който се случва достатъчно често за да бъде прекалено значим. Меркурий в Дева може да засили менталното напрежение при много от нас и да донесе объркване или забавяне в проектите на хората с Асцедент Близнаци или Дева.

До 23 септември Венера се движи в своя знак - Везни, прекрасно време да се занимаваме с изкуство или да му се наслаждаваме. Особено родените във Везни могат да имат много щастливи моменти в любовта.
КАКВО Е АСТРОЛОГИЯ И КАКВО НЕ Е

Какво всъщност е астрология? Повечето хора в наше време обикновено знаят, че това е нещо, свързано с датата и часа на раждане и нещо във връзка, с което непрекъснато се публикуват дневни хороскопи във всички вестници и списания. Независимо дали вярват или не почти всички знаят своя слънчев знак. Въпреки, че прогнозите във вестниците са основната причина астрологията да стане част от масовата култура, те всъщност нямат нищо общо с истинската астрология и с индивидуалния хороскоп.

Астрологията не трябва да се определя само като наука, поне в съвременния смисъл на това понятие. Част от нея е точна наука с много сериозен математически апарат. Както изследванията са показали много пъти астрологичните анализи дават статистически значими резултати, които не могат да се отрекат дори от най-яростните опоненти на тази наука. И все пак тя не е само наука, защото част от нея е извън ограничената територия на науката и може да бъде описана единствено с понятието метафизика.

Астрологията не е религия. Не е необходимо да вярваш в нея, за да я използваш. Тя е инструмент с изключително много приложения и като всеки инструмент има случаи, в които може да бъде използвана изумително добре и случаи в които астрологичните прогнози не са чак толкова уместни.

Астрологията в голямата си част е изследване на планетарните цикли. Като наблюдаваме цикличното движение на планетите, ние получаваме информация и по-дълбоко разбиране за циклите и моделите в нашия живот. Тя може да бъде могъщ инструмент за осъзнаване, лекуване и трансформация. Тя може да бъде ключ към по-дълбоката ни връзка с космоса, с цялото, към осъзнаване на собствената ни духовност.

На -лично ниво ние можем да използваме астрологията за да получим по-дълбоко разбиране за нашия индивидуален път и нещата, които преживяваме. Наталната (рождената) астрология може да ни даде прозрения и осъзнаване на нашите лични ресурси, проблеми, страхове и мечти. "Познай себе си " са казали древните гърци, защото трябва да познаваш себе си за да можеш да използваш даровете на живота и да не затъваш в самосъздадено страдание. Да осъзнаеш собствените си светли и тъмни страни е доста сложен процес , който в голяма степен може да бъде подпомогнат от информацията в личния.